Jestem bardzo ciekawa co tam u mnie będzie...
Zintegrowany Informator Pacjenta
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Zintegrowany Informator Pacjenta
Jestem bardzo ciekawa co tam u mnie będzie...
Tak Adminie , tylko , że w Pit jest tylko część składki odliczanej od podatku ( 7,75% ) doliczyć trzeba jeszcze 1,25 % potrącanej z wynagrodzenia bo do ZUS odprowadzamy 9 %administrator pisze:Wpłaty na składkę zdrowotną możemy podsumować sami z rocznych PITów. Jest odrębna, czytelna pozycja więc widać jak na dłoni.
Pozdrawiam
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Zintegrowany Dezinformator Pacjenta...
co by to było, gdyby pan dochtór ujrzał w systemie, ile to my zarabiamy ...
to znaczy - łatwo przeliczył wedle wysokości składek...
od razu taryfa kopertowa poszłaby wzwyż...
PS - nie czyńmy polityki - zagrajmy o zdrowie ...
idę poszukać trampek...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
serendipity pisze:Nika, oczywiście zgłaszaj do nfz, nawet na odręcznym liście, bo to nfz powinno najbardziej zależeć na wyjaśnianiu niezgodności.
ps. przy okazji, gratuluję Dziadkowi Zbyszkowi:) ]
pps. jacky6 - a skąd wiesz, że nie będzie Ci np. za miesiąc potrzebna pielęgniarka, która przyjdzie 2 razy dziennie do domu, aby zrobić zastrzyk? Oczywiście nie życzę;) ale z tego, co wiem, to zadeklarowani: lekarz rodzinny/pielęgniarka (czy położna) są w ryczałcie co miesiąc.
ppps. darek, ile Ty im tam wpłaciłeś, że tak szczodrze korzystasz;D
Ile zapewne wg Ciebie ZA MAŁO ,ale PRAGNĘ Cię poinformować ,że pracuje od 24-07-1984 rok a ilość Moich zwolnień tzw L-4 to wg ZUS stan na 31-12-2014 to .. 9 miesięcy i 4 dni !!( w tym 180 dni to czas na ..rentę !!) czyli 6 miesięcy )
Gwarantuję Ci ,że JESTEM osobą majętną i Mogę POKRYĆ ta kwotę ,która narosła od 01-01-2008 do jak wspomniałem 31-03-2014
W kwocie tej jest kilka hospitalizacji NIESTETY od młodych lat pracuje zawodowo przez tylko 12 Pracowałem w WARUNKACH wg co niektórych SZKODLIWYCH przy remontach tak pieców martenowskich jak i wielkich przy dużym zapyleniu tak grafitem jak i niejednokrotnie azbestem i innymi środkami bez Gratyfikacji za warunki Szkodliwe bo nie przepracowałem ..15 lat
Dziś JESTEM wrakiem CZŁOWIEKA z 30 letnim stażem z Cukrzyca Typu 1( insulinoterapia 6 x dziennie wkłucie !!) , retinopatia cukrzycową oraz wydolnością serca na poziomie 16 % o kolejnych powikłaniach nie Napisze bo i tak nie uwierzysz
A ile wpłacam rocznie ?? mam dochody powyżej Średniej krajowej plus inne nie związane z praca
A TY ??
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Tylko wg mnie o stwierdzenie Faktów
Jestem osobą ,która rzeczowo podchodzi do FAKTÓW dla mnie czarne jest czarnym i białe -białym
Może nie mam poczucia humoru
Podałem pośrednio zastrzeżoną INFORMACJĘ i kolejny raz na Forum wg Swojej osoby odczuwam ..Atak
Kwota -ZIP
Ilość-pobytów
czy inne
Staram się wobec WSZYSTKICH Osób na Forum być przyjaznym i ale ostatni czasy widzę ,że chyba powinienem zabrać swe zabawki bo troszkę odstaję od ..
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
widocznie inne,ale zdrowym osobom łatwiej o humor w kwestii chorób......mnie to już mniej bawi.serendipity pisze:Wygląda na to, że mamy zupełnie odmienne poczucie humoru, albo nikt tu nie widzi ";D" na końcu tego zdania.
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Poczucie humoru to kwestia charakteru, a nie chorób.Alice pisze:widocznie inne,ale zdrowym osobom łatwiej o humor w kwestii chorób......mnie to już mniej bawi.serendipity pisze:Wygląda na to, że mamy zupełnie odmienne poczucie humoru, albo nikt tu nie widzi ";D" na końcu tego zdania.
Zdrowia życzę:)
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Mam olbrzymie poczucie humoru,co nie znaczy że muszę dowcipkować na temat cudzych,tudzież własnych chorób.Ciebie bawią ? Mnie nie,raczej wolę pochylić głowę przy cudzym cierpieniu.