Jelenia Góra 29 maj

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
grażka55
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2012 17:04

Jelenia Góra 29 maj

Post autor: grażka55 »

Witam, może ktoś był w senatorium Dom Zdrojowy1 w Jeleniej Górze proszę o informacji. :D
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Re: Jelenia Góra 29 maj

Post autor: Lary »

Chyba w Cieplicach???
kazik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2012 14:15
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: kazik »

Witam.Byłem w sanatorium- Dom Zdrojowy 1i 3. Wszystko pod jednym dachem- stołówka, zabiegi,pijalnia wód. Byłem 3 razy,bardzo sobię chwalę pobyty w tym sanatorium.Możliwość ze skorzystania z wielu wycieczek, organizowanych przez biuro podróży, znajdujące się obok Domu Zdrojowego. Ja korzystałem też z innych wycieczek organizowanych przez pana w sanatorium Agat, znajdującego się w niedalekiej odległości od Domu Zdrojowego.Park Zdrojowy- po remoncie, Park Norweski- za nim panorama gór.
Życzę owocnej kuracji, pięknej pogody,wspaniałego towarzystwa. Gdyby jeszcze Cię coś więcej interesowało, to pytaj.
Pozdrawiam Kazik
kazik
Kuracjusz
Kuracjusz

Do Lary.
Cieplice są w granicach miasta Jelenia Góra od roku 1976, to tak dla informacji.
grażka55
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Do Kazika. Dziękuje za informacje :D i proszę o jeszcze ,czy są ręczniki,jak jest telewizoremi czajnikiem :D Dostałam turnus 28-dniowy ciekawa jestem czy dużo jest osób na takich turnusach .Pozdrawiam Grażyna.
kazik
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam.Ręczniki napewno weź ze sobą, a to z tego powodu że możesz mieć dużo zabiegów mokrych, i te 2 ręczniki które będziesz miała w pokoju, to będzie mało.Za telewizor w pokoju jest opłata za turnus.Czajnik mieliśmy dostępny na korytarzu.
Pozdrawiam Kazik
grażka55
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam,dzięki za informacje jesli cos wiesz na temat turnusów 28 dniowych to napisz.Pozdrawiam.
kazik
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam. O ilości osób na poszczególnych turnusach nie wam pojęcia.Gdzieś czytałem że ogólnie w Domu Zdrojowym przebywa około 600 kuracjuszy. Na to składają się poszczególne sanatoria jak: Marysieńka, Polonia, Lalka, Edward.Tak że napewno spotkasz przyjaznych ludzi. Od kiedy rozpoczynasz turnus? Zapowiadają wiosnę, może wreszcie będzie ciepło- więc będzie miło pospacerować.Gdybyś miała jeszcze jakies pytania, to smiało -a po powrocie podziel się swoimi uwagami na temat pobytu w sanatorium.Miłego pobytu. Pa
grażka55
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Wtam serdecznie.Turnus rozpoczynam 29 maja do 26 czerwca,myślę że to dobry czas na odpoczynek.Zaczynam pozytywnie się nastawiać ,bo po otrzymaniu wiadomości gdzie mam jechać byłam zrozpaczona,nie mogłam znajś zadnych informacji o tym senatorium.Dziękuje i pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Grażka55
Nie masz się czego obawiać co do miejscowości gdzie jedziesz. Ja byłam w Cieplicach jesienią 2010r. Co prawda nie był to DZ tylko sanatorium MSWIA Agat, ale było cudownie. Było to moje pierwsze sanatorium. Jechała tam ze łzami w oczach a w tej chwili jak czytam wpisy o Cieplicach to aż Wam zazdroszczę. :D :D :D
W tym roku w styczniu w DZ była moja koleżanka i też wróciła bardzo zadowolona.
Miejscowość cudowna. Jest gdzie pospacerować, potańczyć itp. :) :) :) :)
Najważniejsze to dobre towarzystwo i Twoje nastawienie.
Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem. :?: :?:
Życzę udanego wyjazdu. 8-) 8-) 8-)
ODPOWIEDZ