Duszniki Zdrój Jan Kazimierz

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Re: Duszniki Zdrój Jan Kazimierz

Post autor: nika7 »

Już był taki problem z płaceniem . Jeżeli jest to skierowanie poszpitalne to nie ma opłaty klimatycznej , sama niedawno z takiego wróciłam i nawet pielęgniarka na początku uprzedzała że za nic nie płacę ( oprócz telewizora) . Całość pobytu pokrywa NFZ. W przypadku zwykłego sanatorium opłata oczywiście jest pobierana. Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

nika731207 pisze:Już był taki problem z płaceniem . Jeżeli jest to skierowanie poszpitalne to nie ma opłaty klimatycznej , sama niedawno z takiego wróciłam i nawet pielęgniarka na początku uprzedzała że za nic nie płacę ( oprócz telewizora) . Całość pobytu pokrywa NFZ. W przypadku zwykłego sanatorium opłata oczywiście jest pobierana. Pozdrawiam :kwiat:
Nika :kwiat: :kwiat:
Właśnie tak przypuszczałam że tym się różnią. Co innego poszpitalne a co innego jak się jedzie w ramach urlopu. :D
forumowicz

I to jest ten problem,ponieważ gro ludzi płacze i płaci .Dlatego ci inni mają zrobioną krecią robotę. (nie obrazcie się) :roll: :( Przepisy obowiązujące wyrażnie określaja kto gdzie kiedy i dlaczego :evil:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

milusinska pisze:
nika731207 pisze:Już był taki problem z płaceniem . Jeżeli jest to skierowanie poszpitalne to nie ma opłaty klimatycznej , sama niedawno z takiego wróciłam i nawet pielęgniarka na początku uprzedzała że za nic nie płacę ( oprócz telewizora) . Całość pobytu pokrywa NFZ. W przypadku zwykłego sanatorium opłata oczywiście jest pobierana. Pozdrawiam :kwiat:
Nika :kwiat: :kwiat:
Właśnie tak przypuszczałam że tym się różnią. Co innego poszpitalne a co innego jak się jedzie w ramach urlopu. :D
Nie tylko tym , różnią się jeszcze długością oczekiwania na przydział. Poszpitalne dostaje się dużo szybciej od tego normalnego. I oczywiście tym że poszpitalne jest w ramach zwolnienia , a tamto w ramach urlopu ale to już wiesz :kwiat:
forumowicz

Byłam w takim uzdrowisku poszpitalnym, ale wiele lat temu. I myślę, że od tego czasu wiele się zmieniło w przepisach.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie wiem jak było wcześniej , ale teraz poza różnicami o których pisałam nie zauważyłam innego traktowania kuracjuszy. No może jeszcze jedna różnica była . My nie mieliśmy w ramach zabiegów picia wody . :lol: :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Nika :kwiat:
Byłaś może w Dusznikach? Znasz to uzdrowisko? :kwiat:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Przykro mi w tym Ci nie pomogę , bo go nie znam . Ale z całą pewnością odezwie się ktoś kto tam był . Na forum jest dużo osób dość dobrze zorientowanych . Życzę Ci miłego pobytu :kwiat: :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Dzięki :kwiat: :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Valeri :kwiat:
Jak tam przygotowania do wyjazdu? Ja już na walizkach :D :D :D
ODPOWIEDZ