KSIĄŻKA

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
tadeo1958
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2011 22:17

Re: KSIĄŻKA

Post autor: tadeo1958 »

Niektórym gościom,niezadowolonym z wszystkiego polecam serdecznie pozycję Rolanda Topora - " Pamiętnik starego pierdoły"...! A oto krótka recenzja..-Mistrz surrealizmu i absurdu prezentuje jedyne w swoim rodzaju memuary! Talent plastyczny przejawiał od dziecka, chyba od zawsze miał też dar poznawania sławnych tego świata. Raz nawet Sarah Bernhardt chciała mu pozować nago, ale skończyło się w łóżku. Portretu nie było, narodził się za to posuwizm.....
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

KSIAZKA.jpg
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

A gdzies kosztuje taniej . zapewne są drogie i nie stac ludzi którzy lub ksiażkę na jej kupno. Myślę ,ze jednak za mało zarabiamy w porównaniu do innych krajów (myslę o zachoniej części Europy)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła.

Wisława Szymborska
forumowicz

Post autor: forumowicz »

[ obrazek zewnętrzny ]

"Inspirowana życiem gwiazdy filmu niemego Louise Brooks opowieść o dwóch diametralnie różnych kobietach oraz o nowojorskim lecie, które je odmieniło

W 1922 r., jeszcze zanim stała się sławną aktorką filmową oraz ikoną swojego pokolenia, piętnastoletnia Louise Brooks wyjeżdża latem z Wichita w stanie Kansas do Nowego Jorku, by pobierać naukę w awangardowej szkole tańca Denishawn. Ku jej wielkiemu niezadowoleniu towarzyszy jej trzydziestosześcioletnia przyzwoitka. Cora Carlisle nie jest ani matką, ani przyjaciółką, a po prostu szacowną sąsiadką, którą rodzice Louise wynajmują przez wzgląd na przyzwoitość.

Tradycyjna i zacna Cora, która udaje się w tę podróż także z powodów prywatnych, nie zdaje sobie sprawy, na co się zdecydowała. Louise, olśniewająco piękna już w tak młodym wieku i paradująca w słynnej krótkiej fryzurze, znana jest z arogancji, nierespektowania konwenansów oraz z żywej inteligencji. Zanim pociąg zatrzyma się na nowojorskim dworcu Grand Central, Cora nabiera obaw, że pilnowanie Louise będzie co najmniej wyczerpujące, a w najgorszym wypadku wręcz niemożliwe. Ostatecznie jednak te wspólnie spędzone z młodziutką dziewczyną tygodnie okażą się najważniejszym czasem w jej życiu."

Polecam w czasie pracy chociaż jedna kartkę ,świetnie się czyta :lol: :lol: :lol: :o
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

„Gdy się pomyśli, ile książek jest już na świecie i ile ich codziennie przybywa, to najprawdopodobniej Bóg przy następnym potopie posłuży się nie wodą, lecz papierem.”

Wiliam Faulkner
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

malgorzatas pisze:
Narewka pisze:Lloyd C.Douglas ..Szata i Wielki Rybak.to dwie książki do przeczytania i przemyślenia.Obie stoją na mojej półce i rzeczywiscie czasem do nich wracam.
Narewka to gratuluję zbioru...ja byłam pod wrażeniem tej ksiązki,jak zobaczylam ile ma stron to troche mnie to zniechecilo,ale za namową przeczytalam :serce:
i nie zaluję...chcialam tez zdobyć tą ksiązkę ale jest nie do zdobycia :evil: pozdrawiam Gośka

też jestem szczęśliwą ą posiadaczką tych wspaniałych książek :P
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Czytalam dwa razy:-) ale zdobyc nie moge:-) :-) Ksiazka byla z biblioteki:-) :-)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czytanie ksiązek czyni człowieka pełnym, rozmyślanie głębokim, a rozmowa otwartym.

Benjam
in Franklin
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Czytacie coś ciekawego ? Jakoś nie mogę się zabrać za żadną lekturę. Dla mnie łatwiej było by gdyby książkę można było wypić..,ach, wtedy "czytałbym" nieustannie ;) :roll:
ODPOWIEDZ