Tolerancja
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: Tolerancja
-
forumowicz
Więc wolę ładną paniusię co mi zasmrodzi
Ale jestem tolerancyjna ,tylko nie wiedziałam ,że trzeba brać w XXI wieku maske na twarz by wyjść na korytarz i trupem nie paść
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Kruszynkokruszynka pisze:Ja też nie Słoneczko z małym wyjątkiem ,jak pan na pietrze moim nie korzystał z prysznicaa przeciez za wodę zapłacił i mógł korzystać do woli
![]()
![]()
Więc wolę ładną paniusię co mi zasmrodzidobrym zapachem papierosów
na balkonie
niż brudasa co sie nie myje i mieszka obok
![]()
Ale jestem tolerancyjna ,tylko nie wiedziałam ,że trzeba brać w XXI wieku maske na twarz by wyjść na korytarz i trupem nie paść![]()
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Współżycia w społeczeństwie możemy (tylko musimy chcieć) nauczyć się od innych.
Przede wszystkim powinniśmy zdać sobie sprawę z tego, że świat nie kręci się wokół "naszego pępka" .
Mnie osobiście pomaga postawienie się w miejscu osoby obok i zastanowienie się - jak ja bym zareagowała na to czy na tamto jakby ktoś mi to czy tamto powiedział czy zrobił - i jak do tej pory (a trochę latek mam na karku) nie miałam żadnych "zgrzytów".
Nie ma ludzi bez wad i uważam, że jakby wszyscy sobie z tego zdali sprawę to życie z pewnością byłoby łatwiejsze, radośniejsze a przede wszystkim spokojniejsze czego wszystkim i sobie życzę
Pozdrawiam
-
forumowicz
KruszynkoSloneczko pisze:kruszynka pisze:Ja też nie Słoneczko z małym wyjątkiem ,jak pan na pietrze moim nie korzystał z prysznicaa przeciez za wodę zapłacił i mógł korzystać do woli
![]()
![]()
Więc wolę ładną paniusię co mi zasmrodzidobrym zapachem papierosów
na balkonie
niż brudasa co sie nie myje i mieszka obok
![]()
Ale jestem tolerancyjna ,tylko nie wiedziałam ,że trzeba brać w XXI wieku maske na twarz by wyjść na korytarz i trupem nie paść![]()
Bonaparte?
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Ewasz czy mam rozumieć ,ze balangi i glośne zachowanie w pokoju o określonej godzinie to tolerancja czy nieewasz pisze:Tolerancji tak jak wielu innych zachowań człowiek powinien uczyć się w domu od dziecka. Nie bez kozery jest powiedzenie "czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci".
Współżycia w społeczeństwie możemy (tylko musimy chcieć) nauczyć się od innych.
Przede wszystkim powinniśmy zdać sobie sprawę z tego, że świat nie kręci się wokół "naszego pępka" .
Mnie osobiście pomaga postawienie się w miejscu osoby obok i zastanowienie się - jak ja bym zareagowała na to czy na tamto jakby ktoś mi to czy tamto powiedział czy zrobił - i jak do tej pory (a trochę latek mam na karku) nie miałam żadnych "zgrzytów".
Nie ma ludzi bez wad i uważam, że jakby wszyscy sobie z tego zdali sprawę to życie z pewnością byłoby łatwiejsze, radośniejsze a przede wszystkim spokojniejsze czego wszystkim i sobie życzę![]()
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
I teraz co jest tolerancją? Przyzwalanie na łamanie zakazu?Chyba nie.Zakaz to jest zakaz.
Mnie osoby palące nie przeszkadzają,ale mojej astmie niestety bardzo.Nie chciałabym wylądować na ostrym dyżurze tylko dlatego,że byłam tolerancyjna
Imreza? Ok,byle nie codziennie.
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Ale akurat to co Ty poruszyłaś w związku ze swoją choroba to już jest ,,inna inszość " i w takich przypadkach to jest bezdyskusyjne - nie pali się w otoczeniu takich osób .
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Myślę, że dość zrozumiale się wypowiedziałam.
Gdyby ci ludzie robiący balangi w pokoju pomyśleli o innych a nie tylko o sobie to tego rodzaju zachowań w ogóle by nie było.
Uważam też, że jeżeli są Regulaminy czy inne przepisy to winno się je przestrzegać i egzekwować.
W przypadku, który opisałeś personel ośrodka powinien jako pierwszy zareagować (są przecież pielęgniarki) i przywołać towarzystwo do porządku.
Następnym krokiem jest skarga do Kierownictwa ośrodka. Takie jest moje skromne zdanie.
Pozdrawiam