Tolerancja

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Tolerancja

Post autor: Sloneczko »

Będąc w sanatorium jakoś nie miałam styczności z brakiem tolerancji wśród kuracjuszy a wręcz przeciwnie spotkałam się z jej nadmiarem :) Nie wiem jak będzie w tym roku bo jednak na świecie jest pełno chamstwa i frustratów, dla których ZERO tolerancji z mojej strony.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja też nie Słoneczko z małym wyjątkiem ,jak pan na pietrze moim nie korzystał z prysznica :shock: a przeciez za wodę zapłacił i mógł korzystać do woli :oops: :oops:
Więc wolę ładną paniusię co mi zasmrodzi ;) dobrym zapachem papierosów :) na balkonie :) niż brudasa co sie nie myje i mieszka obok :evil:
Ale jestem tolerancyjna ,tylko nie wiedziałam ,że trzeba brać w XXI wieku maske na twarz by wyjść na korytarz i trupem nie paść :? :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

kruszynka pisze:Ja też nie Słoneczko z małym wyjątkiem ,jak pan na pietrze moim nie korzystał z prysznica :shock: a przeciez za wodę zapłacił i mógł korzystać do woli :oops: :oops:
Więc wolę ładną paniusię co mi zasmrodzi ;) dobrym zapachem papierosów :) na balkonie :) niż brudasa co sie nie myje i mieszka obok :evil:
Ale jestem tolerancyjna ,tylko nie wiedziałam ,że trzeba brać w XXI wieku maske na twarz by wyjść na korytarz i trupem nie paść :? :lol:
Kruszynko :kwiat: a ten pan to nie miał na imię Napoleon :?: :o :shock: :o :shock:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Tolerancji tak jak wielu innych zachowań człowiek powinien uczyć się w domu od dziecka. Nie bez kozery jest powiedzenie "czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci".
Współżycia w społeczeństwie możemy (tylko musimy chcieć) nauczyć się od innych.
Przede wszystkim powinniśmy zdać sobie sprawę z tego, że świat nie kręci się wokół "naszego pępka" .
Mnie osobiście pomaga postawienie się w miejscu osoby obok i zastanowienie się - jak ja bym zareagowała na to czy na tamto jakby ktoś mi to czy tamto powiedział czy zrobił - i jak do tej pory (a trochę latek mam na karku) nie miałam żadnych "zgrzytów".
Nie ma ludzi bez wad i uważam, że jakby wszyscy sobie z tego zdali sprawę to życie z pewnością byłoby łatwiejsze, radośniejsze a przede wszystkim spokojniejsze czego wszystkim i sobie życzę :kwiat:
Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sloneczko pisze:
kruszynka pisze:Ja też nie Słoneczko z małym wyjątkiem ,jak pan na pietrze moim nie korzystał z prysznica :shock: a przeciez za wodę zapłacił i mógł korzystać do woli :oops: :oops:
Kruszynko :kwiat: a ten pan to nie miał na imię Napoleon :?: :o :shock: :o :shock:[/quot

Bonaparte? :o :o :lol: nie no coś Ty Słoneczko :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

ewasz pisze:Tolerancji tak jak wielu innych zachowań człowiek powinien uczyć się w domu od dziecka. Nie bez kozery jest powiedzenie "czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci".
Współżycia w społeczeństwie możemy (tylko musimy chcieć) nauczyć się od innych.
Przede wszystkim powinniśmy zdać sobie sprawę z tego, że świat nie kręci się wokół "naszego pępka" .
Mnie osobiście pomaga postawienie się w miejscu osoby obok i zastanowienie się - jak ja bym zareagowała na to czy na tamto jakby ktoś mi to czy tamto powiedział czy zrobił - i jak do tej pory (a trochę latek mam na karku) nie miałam żadnych "zgrzytów".
Nie ma ludzi bez wad i uważam, że jakby wszyscy sobie z tego zdali sprawę to życie z pewnością byłoby łatwiejsze, radośniejsze a przede wszystkim spokojniejsze czego wszystkim i sobie życzę :kwiat:
Ewasz czy mam rozumieć ,ze balangi i glośne zachowanie w pokoju o określonej godzinie to tolerancja czy nie :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jeżeli chodzi o palenie np.na balkonie w sanatoriach,budynkach mieszkalnych typu bloki,w hotelach zakaz odejmuje również balkony.
I teraz co jest tolerancją? Przyzwalanie na łamanie zakazu?Chyba nie.Zakaz to jest zakaz.
Mnie osoby palące nie przeszkadzają,ale mojej astmie niestety bardzo.Nie chciałabym wylądować na ostrym dyżurze tylko dlatego,że byłam tolerancyjna :cry:
Imreza? Ok,byle nie codziennie. :D
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Alice zakazów jest wiele i je łamiemy nagminnie ;)
Ale akurat to co Ty poruszyłaś w związku ze swoją choroba to już jest ,,inna inszość " i w takich przypadkach to jest bezdyskusyjne - nie pali się w otoczeniu takich osób .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Łamanie zakazów to my jako naród we krwi mamy.
Margot w "Kufelku"usiądziemy na zewnątrz :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Sztani :kwiat:
Myślę, że dość zrozumiale się wypowiedziałam.
Gdyby ci ludzie robiący balangi w pokoju pomyśleli o innych a nie tylko o sobie to tego rodzaju zachowań w ogóle by nie było.
Uważam też, że jeżeli są Regulaminy czy inne przepisy to winno się je przestrzegać i egzekwować.
W przypadku, który opisałeś personel ośrodka powinien jako pierwszy zareagować (są przecież pielęgniarki) i przywołać towarzystwo do porządku.
Następnym krokiem jest skarga do Kierownictwa ośrodka. Takie jest moje skromne zdanie.
ODPOWIEDZ