Prośba o info.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
darszo63
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 kwie 2012 15:32

Prośba o info.

Post autor: darszo63 »

Witam. Mam skierowanie do Domu Zdrojowego w Ciechocinku od 28go maja 2012r, z NFZ. Już tam dzwoniłem i dowiedziałem się, że na 100% będę zakwaterowany w pokoju 3-osobowym, bo tak jest kwaterowany NFZ. Z tego co wiem będzie to więc raczej Dom Zdrojowy nr 1, bo tam są "trójki". Prosiłbym więc o jakieś informacje na temat tego miejsca, jakie są pokoje, w co wyposażone,gdzie odbywają się zabiegi, czy ten "kompleks" zdrojowy jest bardzo rozrzucony. Ponieważ jestem po operacji bariatrycznej (otyłość) więc pewnie będzie jakaś dieta. Chciałbym też wiedzieć, czy na przykład w czasie wolnym można bezpłatnie korzystać z basenu lub siłowni. Czytałem też że chyba tam są zajęcia z Nordic Walking, więc się zastanawiam czy zabrać ze sobą swoje kijki.Będę wdzięczny za każdą sensowną :) informację. A może w tym samym terminie też ktoś już tam jedzie? Pozdrawiam darszo63
bąbel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2010 12:34

Re: Prośba o info.

Post autor: bąbel »

Proszę dokładnie przeczytać inf. na skierowaniu. "Szpital Uzdrowiskowy Nr IV Dom Zdrojowy" czy "Szpital Uzdrowiskowy Nr I" . Potem wejść na stronę www.puc.sky.pl i obejrzeć obiekt. Można też na stronie www.forum.nasze-sanatorium.pl w zakładce "opinie o sanatorium" wpisać "Dom Zdrojowy Ciechocinek" i wszystko będzie jasne. Pozdrawiam.
darszo63
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dokładnie przeczytałem info na skierowaniu, dziękuję za sugestię :). NZOZ UZDROWISKOWY SZPITAL KLINICZNY Z SIEDZIBĄ W CIECHOCINKU ODDZIAŁ LECZENIA CHORÓB METABOLICZNYCH ul. Leśna 3. Mają swoją stronkę, to piętro w szpitalu uzdrowiskowym. Pokoje 1 lub 2 osobowe. Chyba się nie dogadałem z panią z recepcji, ale jeszcze zadzwonię przed wyjazdem. Ale w dalszym ciągu czekam na opinię osób które tam własnie były na leczeniu otyłości. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj darszo63 :)

Zgodnie z tym co napisałeś masz skierowanie do Szpitala Uzdrowiskowego Nr 4 "Dom Zdrojowy" ul. Leśna 3.
Wprawdzie nie byłam w tym ośrodku na kuracji nie mniej odwiedzałam bywających tam znajomych.
Cała baza zabiegowa łącznie z basenem solankowym jest w budynku. Przy dużym obłożeniu pokoje 2 osobowe
zostają "przerobione" na 3 osobowe co niestety często się zdarza. Są zajęcia z Nordic Walking ale radziłabym zabrać swoje kijki.
Na wyposażeniu ośrodka jest ich zdecydowanie za mało nadto za wypożyczenie trzeba zapłacić.
Jest to jeden z nielicznych ośrodków gdzie kuracjusze mają szwedzki stół zatem jesz co i ile chcesz.

Pozdrawiam i życzę udanej i skutecznej kuracji oraz udanego wypoczynku
Selene :)
bąbel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2010 12:34

Post autor: bąbel »

Selene- pierwsze słyszę o szwedzkim stole.Byłem tam w zeszłym roku i nic takiego nie było. Kuracjusze bardzo narzekali na wyżywienie. I ten pomysł dyrekcji, że na 4 osoby dawali po 2 łyżeczki do herbaty bo kradną. Żenujące.
darszo63
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Akurat jedzeniem się przejmuję najmniej, podejrzewam, że skoro jestem po operacji bariatrycznej to i tak czeka mnie dieta 1000kal jak nie mniej :D a łyżeczkę wezmę swoją, mam taką małą, plastikową jak dla dziecka :lol: Bardziej martwi mnie zakwaterowanie i ewentualny "potrójny tłok" w pokoju dwuosobowym, no i czas będzie gorący bo to będzie Euro a ja po operacji jestem teraz "leszczem mleczno-twarogowym" :lol: . Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie dojazdu. Ja muszę wysiąść w Toruniu i przesiąść się z PKP na PKS. W Toruniu planowo będę o 10.23 a autobus mam to Ciechocinka o 10.45. Ile mniej więcej jedzie się autobusem z Torunia do Ciechocinka i gdzie w Ciechocinku najlepiej wysiąść żeby było blisko do Domu Zdrojowego na Leśną 3? Czas tu dla mnie jest ogromnie ważny. Będę znowu wdzięczny za info. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam Darszo,jeżeli chodzi o odległosc z Torunia do Ciechocinka to jest to ok. 20 km, przystanek PKS masz przy Dworcu kolejowym, do przejscia będziesz miał cały deptak-proponuję zapytać o koszt Taxi podejrzewam że to drobna kwota. Sam Zdrojowy jest częściowo odremontowany baza zabiegowa na miejscu i bardzo bogata,basen solankowy o największym zasoleniu w Ciechocinku.Bezpośrednio przy budynku park i deptak do samego Centrum,odwiedzałem kolegę który był na kuracji z ZUS pokoje były niezbyt ciekawe- ale nadrobisz to intensywnymi zabiegami i programem wieczornym, nie stresuj się wszystko będzie ok,pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku :)
ODPOWIEDZ