kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2011 09:34
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: barszym »

violet58 pisze:
violet58 pisze:Wczoraj wrzuciłem do urny w NFZ skierowanie na leczenie uzdrowiskowe. :D Mam nadzieję, że trzynastka będzie szczęśliwa i do Wielkanocy otrzymam numerek do przeglądarki ;) :D i grzecznie ustawię się w kolejce. Pozdrawiam oczekujących. :kwiat: :kwiat:
No i się przeliczyłem :evil: ... Święta minęły, info z NFZ brak :( Z informacji w ZIPie - "SKIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA OCENĘ LEKARZA BALNEOLOGA" ciekawe jak długo :twisted: :twisted: już półtora miesiąca minęło.
ja info otrzymałam dokładnie po 6 tygodniach, pozdrawiam
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2011 09:34
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: barszym »

violet58 pisze:To najmniej istotna sprawa. Jeśli nie byłaś jeszcze w sanatorium nie musisz czekać 16 - 18 miesięcy, aż przyjdzie Twoja kolej. O ile masz możliwość uzyskania bezproblemowo urlopu możesz spróbować skorzystać z tzw zwrotów. Cytat ze strony łódzkiego NFZ >>>> "Pacjent, którego skierowanie zostało pozytywnie zakwalifikowane na leczenie uzdrowiskowe może skorzystać z wcześniejszego wyjazdu, dzwoniąc i pytając o tak zwane zwroty. Są to skierowania, z których, z różnych przyczyn, nie mogli skorzystać inni pacjenci, a termin rozpoczęcia leczenia jest krótszy niż 14 dni.
Informację o możliwości skorzystania ze zwrotów można uzyskać telefonicznie:w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16 pod numerem telefonu (42) 275-40-83 oraz (42) 275-40-89.
tak, pod warunkiem, że minęło 18 m-cy od końca ostatniego sanatorium :-)
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2014 15:24
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: renia54 »

Witam wszystkich na tym forum :kwiat: choć ten tydzień miał tylko 4 dni robocze u mnie zeszło 1080 numerków :kwiat: :) oby tak dalej :) ,czy ktoś wie czy La27 :kwiat: dostała już przydział bo jakoś nic nie pisze od paru dni :kwiat:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51