Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: aniag »

pozdrawiam wszystkich ,niech ktos sie do mnie odezwie kto przechodzil przez komisje zusowska w Lodzi,gdzie sie trzeba stawic ,jak bylo i gdzie dostal skierowanie :D :kwiat:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Przejrzyj wpisy w tym temacie i wszystko będzie jasne. Są tu między innymi moje doświadczenia z trzech, dotychczasowych, wizyt na komisji w siedzibie ZUS na Brzezińskiej. Jak na razie skuteczność 100%
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

violet58 pisze:Przejrzyj wpisy w tym temacie i wszystko będzie jasne. Są tu między innymi moje doświadczenia z trzech, dotychczasowych, wizyt na komisji w siedzibie ZUS na Brzezińskiej. Jak na razie skuteczność 100%
jak myslisz jesli zloze wniosek pod koniec maja ,to czy uda mi sie zalapac do wrzesnia?,czy liczy sie od momentu zlozennia wniosku czy dopiero od komisji?
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Nie mam pojęcia, wszystko pewnie zależy od profilu leczenia i rodzaju schorzenia. Ale raczej może być problem - od momentu złożenia wniosku ca miesiąc oczekiwania na komisję, potem cztery i pół miesiąca do wyjazdu. Z roku na rok czas oczekiwania się wydłuża - moja ostatnia komisja to 5 luty, wyjazd w czerwcu. :( :D
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

aniag pisze:
violet58 pisze:Przejrzyj wpisy w tym temacie i wszystko będzie jasne. Są tu między innymi moje doświadczenia z trzech, dotychczasowych, wizyt na komisji w siedzibie ZUS na Brzezińskiej. Jak na razie skuteczność 100%
jak myslisz jesli zloze wniosek pod koniec maja ,to czy uda mi sie zalapac do wrzesnia?,czy liczy sie od momentu zlozennia wniosku czy dopiero od komisji?
Spokojnie. Jestem z mazowieckiego, ale gdy składałam wniosek 17 stycznie tego roku to około 10 lutego byłam na komisji. Orzecznik dał mi skierowanie na drugą połowę marca. Niestety po dwóch tygodniach złożyłam rezygnację (siła wyższa). Moja lekarka podczas jednej z wizyt poinformowała mnie, że ZUS stara się w ciągu trzech miesięcy wysłać na leczenie. Oczywiście zdarza się, że poczekamy sobie nawet 5 miesięcy ale to są wyjątki. Bądź pewna że latem będziesz się kurowała gdzieś w pięknym uzdrowisku niekoniecznie nad morzem :)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Aniag ja na komisję stawałam 16 kwietnia, a wyjazd mam 18 września, ale ja stawałam na komisję w Kielcach. Ty będziesz miała pewnie inne sanatoria do wyboru, więc może złapiesz coś wcześniej. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: madzia »

a wszystkim wnioski przyjmuja? martwie się ze przy moim szczesciu to pewnie mi odrzuca
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

usia112 pisze:a wszystkim wnioski przyjmuja? martwie się ze przy moim szczesciu to pewnie mi odrzuca
Przyjąć muszą , a reszta w rękach orzecznika :o :o :o
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: madzia »

ojojoj,ale moze bedzie morze
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

agalew pisze:Aniag ja na komisję stawałam 16 kwietnia, a wyjazd mam 18 września, ale ja stawałam na komisję w Kielcach. Ty będziesz miała pewnie inne sanatoria do wyboru, więc może złapiesz coś wcześniej. Pozdrawiam :kwiat:
no wlasnie najpierw to ja musze isc i wypelnic wniosek :)
ODPOWIEDZ