kolejka do sanatorium 2014 rok
-
jurek777
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 sty 2014 15:10
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: kolejka do sanatorium 2014 rok
-
jurek777
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 sty 2014 15:10
- Staż sanatoryjny: 3
No to ładnie mi ziomalka życzyszBeataa2702 pisze:jurek777 pisze:Zajrzałem do przeglądarki,a tam...o kolejne 202 numery w dół![]()
![]()
oby tak dalej
![]()
![]()
[/quo
jurek ja w piątek swój zawiozę do zwrotu i i już kolejeczka w górę![]()
![]()
-
Beataa2702
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 mar 2014 21:22
- Staż sanatoryjny: 5
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Ciekawe czy jutro NFZ pracuje i czy nasze numerki bedą spadać?
Jak myslicie?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
90% urzędników administracji państwowej ma TYLKO dyżury Reszta odbiera za 3-maja
A co do kolejki
Niestety ,ale od maja do około 15-lipca to numerki będą STAĆ w miejscu Sezon urlopowo-wczasowy i ośrodki swe pokoje mają do swej Dyspozycji -Sprzedaż Komercyjna
Zapewniam ,że po 15 Lipca ruszą numerki na okres od 01-wrzesnia kiedy to wiele ośrodków będzie już po sezonie i po wakacjach
-
himera86
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 29 kwie 2014 12:30
darek pisze:wg informacji
90% urzędników administracji państwowej ma TYLKO dyżury Reszta odbiera za 3-maja
A co do kolejki
Niestety ,ale od maja do około 15-lipca to numerki będą STAĆ w miejscu Sezon urlopowo-wczasowy i ośrodki swe pokoje mają do swej Dyspozycji -Sprzedaż Komercyjna
Zapewniam ,że po 15 Lipca ruszą numerki na okres od 01-wrzesnia kiedy to wiele ośrodków będzie już po sezonie i po wakacjach
nie wierzę!!! przeciez to bez sensu, w takim razie ja zamiast "obiecanych" 24-25 miesięcy czekałabym prawie 30. To jest chore, cały ciepły sezon upłynie...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
99% ośrodków to dawne branżowe ośrodki sanatoryjne.
Przetrwały okres transformacji tylko dzięki funduszowi i turnusom sanatoryjnym!!
Fundusz od ośrodków ma MNIEJSZE WYMAGANIA niż renomowane biuro turystyczne
( osobiście znam ośrodek w ,którym codziennie wymieniane są ręczniki i nie tylko dla gości w cenie pokoju dla komercyjnych ,dla kuracjuszy raz na TURNUS !!)
Za 1 osobodzień od Funduszu biorą kwotę x i zapewniając coś co jest w Umowie
Kwota x jest kwotą niższa niż biorą za osobodzień podczas wakacji a i wymagania są niższe pracownicy bazy zabiegowej Biorą urlopy !
Ośrodki ZARABIAJĄ !!
Wakacje kończą się rozpoczynają się Turnusy sanatoryjne i się... kula
a te 25 czy już nawet 30 miesięcy na śląsku Zapewniam NIKOGO zbytnio nie interesuje
Bo BAZA jest zbyt mała a fundusz ma ograniczone fundusze słowa ..pana Kopocza -rzecznik NFZ Katowice
-
himera86
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 29 kwie 2014 12:30
no to bosko, chyba wolałam żyć w błogiej nieświadomości...darek pisze:To nie jest chore to są REALIA Naszego Życia
99% ośrodków to dawne branżowe ośrodki sanatoryjne.
Przetrwały okres transformacji tylko dzięki funduszowi i turnusom sanatoryjnym!!
Fundusz od ośrodków ma MNIEJSZE WYMAGANIA niż renomowane biuro turystyczne
( osobiście znam ośrodek w ,którym codziennie wymieniane są ręczniki i nie tylko dla gości w cenie pokoju dla komercyjnych ,dla kuracjuszy raz na TURNUS !!)
Za 1 osobodzień od Funduszu biorą kwotę x i zapewniając coś co jest w Umowie
Kwota x jest kwotą niższa niż biorą za osobodzień podczas wakacji a i wymagania są niższe pracownicy bazy zabiegowej Biorą urlopy !
Ośrodki ZARABIAJĄ !!
Wakacje kończą się rozpoczynają się Turnusy sanatoryjne i się... kula
a te 25 czy już nawet 30 miesięcy na śląsku Zapewniam NIKOGO zbytnio nie interesuje
Bo BAZA jest zbyt mała a fundusz ma ograniczone fundusze słowa ..pana Kopocza -rzecznik NFZ Katowice
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Jak skladalam wniosek, przy nadaniu numeru NFZ poinformował mnie,że okres oczekiwania 22 - 24 miesiace. Jesli by tak sie miala sytuacja jak pisze Darek, to ja rowniez pojade o wiele pozniej niz 24 miesiacehimera86 pisze:darek pisze:wg informacji
A co do kolejki
nie wierzę!!! przeciez to bez sensu, w takim razie ja zamiast "obiecanych" 24-25 miesięcy czekałabym prawie 30. To jest chore, cały ciepły sezon upłynie...
Masakra! W takim razie dlaczego pisza ze 24 miesiące, skoro trwa dłużej?
Moj prognozowany termin wyjazdu to czerwiec - lipiec.Mialabym czekać az do września
To jakies nieporozumienie.......
Chyba zaraz wyjde z siebie....A moj zaplanowany urlop