kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
jurek777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2014 15:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: jurek777 »

Ja w styczniu br. otrzymałem skierowanie przy numerze powyżej 3600...ale miałem też sytuację,że nr spadł do 0 nim NFZ zdecydował się coś przydzielić.Życzę szybkich decyzji ze strony przydzielających :!:
jurek777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: jurek777 »

Beataa2702 pisze:
jurek777 pisze:Zajrzałem do przeglądarki,a tam...o kolejne 202 numery w dół :o :o :o oby tak dalej :) :) :)[/quo

jurek ja w piątek swój zawiozę do zwrotu i i już kolejeczka w górę :lol: :lol: :lol:
No to ładnie mi ziomalka życzysz :( :( :(
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

jurek777 :lol: :lol: :lol: Jurek gdyby to ode mnie zależało :lol: to juz masz wyjazd załatwiony - był by kolejeczka zero a status '' Bieżący status: SKIEROWANIE DO REALIZACJI '' i Bałtyk Twój - juz masz jakieś doświadczenia nie zbyt dobre , ja również , a po ostatnim swoim pobycie - już mam tak zdanie na ten temat wyrobione że nikt mnie nie przekona że oprócz pieniędzy i to nie małych jeszcze trzeba mieć szczęście i te 18 miesięcy to też jakaś paranoja - miłego i spokojnego weekendu bez przeglądarki skierowań....... - :) :) :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Witam wszystkich majowo :kwiat:
Ciekawe czy jutro NFZ pracuje i czy nasze numerki bedą spadać?
Jak myslicie? :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Witaj Iwciu :kwiat:
Trudno powiedzieć czy będą pracowały URZĘDY. U nas większość ma tylko dyżury ;)
Pozdrawiam majowo :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

wg informacji
90% urzędników administracji państwowej ma TYLKO dyżury Reszta odbiera za 3-maja
A co do kolejki
Niestety ,ale od maja do około 15-lipca to numerki będą STAĆ w miejscu Sezon urlopowo-wczasowy i ośrodki swe pokoje mają do swej Dyspozycji -Sprzedaż Komercyjna
Zapewniam ,że po 15 Lipca ruszą numerki na okres od 01-wrzesnia kiedy to wiele ośrodków będzie już po sezonie i po wakacjach
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 12:30

Post autor: himera86 »

darek pisze:wg informacji
90% urzędników administracji państwowej ma TYLKO dyżury Reszta odbiera za 3-maja
A co do kolejki
Niestety ,ale od maja do około 15-lipca to numerki będą STAĆ w miejscu Sezon urlopowo-wczasowy i ośrodki swe pokoje mają do swej Dyspozycji -Sprzedaż Komercyjna
Zapewniam ,że po 15 Lipca ruszą numerki na okres od 01-wrzesnia kiedy to wiele ośrodków będzie już po sezonie i po wakacjach

nie wierzę!!! przeciez to bez sensu, w takim razie ja zamiast "obiecanych" 24-25 miesięcy czekałabym prawie 30. To jest chore, cały ciepły sezon upłynie...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

To nie jest chore to są REALIA Naszego Życia
99% ośrodków to dawne branżowe ośrodki sanatoryjne.
Przetrwały okres transformacji tylko dzięki funduszowi i turnusom sanatoryjnym!!
Fundusz od ośrodków ma MNIEJSZE WYMAGANIA niż renomowane biuro turystyczne
( osobiście znam ośrodek w ,którym codziennie wymieniane są ręczniki i nie tylko dla gości w cenie pokoju dla komercyjnych ,dla kuracjuszy raz na TURNUS !!)
Za 1 osobodzień od Funduszu biorą kwotę x i zapewniając coś co jest w Umowie
Kwota x jest kwotą niższa niż biorą za osobodzień podczas wakacji a i wymagania są niższe pracownicy bazy zabiegowej Biorą urlopy !
Ośrodki ZARABIAJĄ !!
Wakacje kończą się rozpoczynają się Turnusy sanatoryjne i się... kula
a te 25 czy już nawet 30 miesięcy na śląsku Zapewniam NIKOGO zbytnio nie interesuje
Bo BAZA jest zbyt mała a fundusz ma ograniczone fundusze słowa ..pana Kopocza -rzecznik NFZ Katowice
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 12:30

Post autor: himera86 »

darek pisze:To nie jest chore to są REALIA Naszego Życia
99% ośrodków to dawne branżowe ośrodki sanatoryjne.
Przetrwały okres transformacji tylko dzięki funduszowi i turnusom sanatoryjnym!!
Fundusz od ośrodków ma MNIEJSZE WYMAGANIA niż renomowane biuro turystyczne
( osobiście znam ośrodek w ,którym codziennie wymieniane są ręczniki i nie tylko dla gości w cenie pokoju dla komercyjnych ,dla kuracjuszy raz na TURNUS !!)
Za 1 osobodzień od Funduszu biorą kwotę x i zapewniając coś co jest w Umowie
Kwota x jest kwotą niższa niż biorą za osobodzień podczas wakacji a i wymagania są niższe pracownicy bazy zabiegowej Biorą urlopy !
Ośrodki ZARABIAJĄ !!
Wakacje kończą się rozpoczynają się Turnusy sanatoryjne i się... kula
a te 25 czy już nawet 30 miesięcy na śląsku Zapewniam NIKOGO zbytnio nie interesuje
Bo BAZA jest zbyt mała a fundusz ma ograniczone fundusze słowa ..pana Kopocza -rzecznik NFZ Katowice
no to bosko, chyba wolałam żyć w błogiej nieświadomości...
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

himera86 pisze:
darek pisze:wg informacji
A co do kolejki

nie wierzę!!! przeciez to bez sensu, w takim razie ja zamiast "obiecanych" 24-25 miesięcy czekałabym prawie 30. To jest chore, cały ciepły sezon upłynie...
Jak skladalam wniosek, przy nadaniu numeru NFZ poinformował mnie,że okres oczekiwania 22 - 24 miesiace. Jesli by tak sie miala sytuacja jak pisze Darek, to ja rowniez pojade o wiele pozniej niz 24 miesiace :!: :!: :!:
Masakra! W takim razie dlaczego pisza ze 24 miesiące, skoro trwa dłużej?
Moj prognozowany termin wyjazdu to czerwiec - lipiec.Mialabym czekać az do września :?: :?: :?: :shock:
To jakies nieporozumienie.......
Chyba zaraz wyjde z siebie....A moj zaplanowany urlop :?:
Zablokowany