Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Na przekór wszelkim opiniom o orzecznikach i u mnie wszytko poszło ok. Komisja wcale nie taka straszna.Sympatyczna pani doktor co prawda nie bardzo rozmowna ale konkretna. Wcześniej przygotowałam kopie badań i kart z pobytów w szpitalu- cały zestaw z ostatniego roku. Spytała o dolegliwości a następnie porównała z wynikami. wniosek zasadny i sanatorium przyznane. Choć marzyło mi się pojechać gdzieś nad morze ale jednak była propozycja najbliższych ośrodków - CIechocinek -ZNP, Inowrocław . Wybrałam Inowrocław i teraz będziemy wspólnie oczekiwali na wyjazd. Pozdrawiam!
mariolaa pisze:Na przekór wszelkim opiniom o orzecznikach i u mnie wszytko poszło ok. Komisja wcale nie taka straszna.Sympatyczna pani doktor co prawda nie bardzo rozmowna ale konkretna. Wcześniej przygotowałam kopie badań i kart z pobytów w szpitalu- cały zestaw z ostatniego roku. Spytała o dolegliwości a następnie porównała z wynikami. wniosek zasadny i sanatorium przyznane. Choć marzyło mi się pojechać gdzieś nad morze ale jednak była propozycja najbliższych ośrodków - CIechocinek -ZNP, Inowrocław . Wybrałam Inowrocław i teraz będziemy wspólnie oczekiwali na wyjazd. Pozdrawiam!
Czyli... nie taki diabeł straszny jak go niektórzy malują Czyli czekamy wspólne na wyjazd Pozdrówka
Czytam i czytam o tych komisjach w ZUS-ie i nadziwić się nie mogę, jakim cudem dostałam skierowanie do sanatorium ... bez komisji. Złożyłam wniosek, dołączyłam kserokopie wszystkich badań, kserokopie wszystkich kartotek od lekarzy, u których się leczę od kilku lat (ortopeda, neurolog i rehabilitant) oraz kserokopie zwolnień lekarskich, które dostawałam na kręgosłup z ostatnich 2 lat. Po 3 dniach (!!!!) od złożenia wniosku miałam w skrzynce pocztowej skierowanie! Jadę w czerwcu do Cieplic
Sądzę, że chyba najważniejsze jest udokumentowanie naszej choroby już na etapie wniosku, im lepsze, tym mniejsza potrzeba oglądania nas przez orzecznika ZUS
Witam. mam pytanko,dostalam wezwanie na komisje z zus i napisli mi ,ze mam przyniesc dokumentacje,ja nie bylam w zadnym szpitalu,mam tylko rtg kregoslupa szyjnego i odcinka dolnego,wiec nie wiem o jaka dokumentcje chodzi. Moze mi ktos podpowie
Witaj Usia, zabierz ze sobą to co masz. Lekarz który wypisywał wniosek pewnie na podstawie tych zdjęć zrobił opis. Nie trzeba być w szpitalu żeby pojechać do sanatorium . Dużo zależy od opisu lekarza kierującego. Pozdrawiam
usia112 pisze:Dziekuje bardzo za podpowiedzi,ale juz na sama mysl komisja robi mi sie slabo,a na dodatek mam komisje 13 maja.
Usia112, nie denerwuj się , będzie dobrze. Trzeba podejść na spokojnie do tematu. Miałam komisję pod koniec kwietnia i w sumie nie taki straszny diabeł