kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: jacky6 »

jurek777 pisze: Radzę te wahania traktować z przymrużeniem oka,albo jako dobrą zabawę,bo kiedyś tam przyjdzie nasza kolej i wyjedziemy do upragnionego sanatorium.A to ,kiedy wyjedziemy,nie jest aż taką niewiadomą,bo pokrywa się mniej-więcej z przewidywanym czasem oczekiwania :!:
oj tam, oj tam...
Jureczku drogi...
mrużyć oko sobie może wysiadujący w kolejce emerytalnej już zatwierdzonej od dawna będąc tam stałym lokatorem...
pracujący na to towarzystwo reaguje nerwowo bo nie wie, czy termin wyjazdu z zaskoczenia nie wbije mu się do bufetu między zakąskę a sałatkę...
a w firmie można usłyszeć - albo rybka albo pipka - co tłumacząc na język polski oznacza - albo praca albo sanatorium - wybór tego drugiego oznacza przesunięcie ale do kolejki czekającej na swoją szansę w urzędzie pracy...

:shock:

:mrgreen: :ugeek:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Tak, takie pozornie małe gesty, ale jak niezbedne :!:
To one sprawiaja, że warto życ.Takie własnie wartości sa ważne. :kwiat:

:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
A numerek.... nadal stoi w miejscu :lol:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Mam nadzieję, ze nie bede zmuszona wybierac.....i ustawiac sie w....urzedowej kolejce :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam serdecznie Wszystkich kolejkowiczów :kwiat: Jestem zła, bardzo zła i chcę Wam powiedzieć jaki nr wywinęła mi moja lekarz rodzinna :evil: :evil: :evil: W marcu byłam po wypisanie skierowania do sanatorium, bo upłynęło już 8 m-cy od ostatniego pobytu. Pani doktor wzięła ode mnie wszystkie potrzebne wyniki i powiedziała, że wypisze i prześle do NFZ.Tyle czasu upłynęło, a magiczna koperta nie przychodziła. Coś mnie tchnęło i zadzwoniłam do koleżanki w statystce medycznej, i okazało się, że wniosek nie został jeszcze wypisany. Najzwyczajniej Pani doktor zapomniała :P To jest dopiero olewka pacjenta :!: Dwa miesiące szlak trafił :evil: Tak to jest w przypadku gdy lekarz zasłania się przepisami , że wniosek musi przejść przez statystykę i nie daje pacjentowi skierowania do ręki. Dziwi mnie to, bo jak składałam wniosek w 2011., to Pani Laryngolog dała mi wniosek bez problemu do ręki i kazała zanieść osobiście, zaznaczając, żeby nie wysyłać pocztą, bo będzie szybciej i pewniej. Czytając wcześniejsze posty spotkałam się z przypadkami długiego rozpatrywania wniosków przez NFZ, a może to nie zasługa funduszu, a lekarzy kierujących :?: I się :lol: :lol: :lol: czy :cry: :cry: :cry: Pozdrawiam serdecznie ze słonecznych Mazur :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

6basiu6 ja nigdy nie zostawiam wniosku wypisanego przez Panią Dr w przychodni ;)
Zawsze biore do ręki i sama zawożę do NFZ..w przychodni zbierają wnioski i dopiero jak mają ich kilka to wysyłają :(
Ja nie wiem jak jest w twoim województwie :?: ale u mnie tak jest.
Nie moge tez zlożyć wniosku prędzej jak po 10 do 11 miesiącach od ostatniego pobytu,bo sie cofnie do mnie i do Pani dr :evil:
forumowicz

malgorzatas pisze:6basiu6 ja nigdy nie zostawiam wniosku wypisanego przez Panią Dr w przychodni ;)
Zawsze biore do ręki i sama zawożę do NFZ..w przychodni zbierają wnioski i dopiero jak mają ich kilka to wysyłają :(
Ja nie wiem jak jest w twoim województwie :?: ale u mnie tak jest.
Nie moge tez zlożyć wniosku prędzej jak po 10 do 11 miesiącach od ostatniego pobytu,bo sie cofnie do mnie i do Pani dr :evil:
U nas każdy wniosek musi być wypisany maszynowo i zarejestrowany w statystyce medycznej przychodni. W moim przypadku to lekarz zawiniła, bo nie wypisała wniosku i nie przekazała go do wysłania. W środę idę do niej i nie wiem co jej zrobię :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Basiu mówiac krótko i zwięzle dali d....y ,ale to se juz ne wróti i szkoda nerwów ;) ;) ;) ;)
forumowicz

kociu d...y to dałam ja, że nie wpadłam na to szybciej :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Więc działaj..ale z lekarzem i tak nie wygrasz..jak kociu napisała szkoda nerwów :evil:
Na drugi raz jak Tobie wypiszą wniosek to bierz go i sama zawieśc do NFZ :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Basiu wypij meliske i bedzie ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zablokowany