Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruchu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruc

Post autor: Martinka »

dziunia60 pisze:Hej Martinka :kwiat:
Kochana nie przejmuj się. Rozruszamy całą Stalową Wolę!! Będzie super :D
[/quote]

No jasne!! ;) Gdyż, ponieważ po to właśnie tam jedziemy :D :D :D[/quote]
Macie rację my też bawiliśmy się dobrze,pomimo nie najlepszych warunków,życzę efektywnego zdrowienia i dobrej zabawy a klimat stworzycie sami.Pozdrawiam obecnych i przyszłych kuracjuszy.Ja byłam na trzecim turnusie.[/quote]

Witaj Dziunia60 :kwiat:
Ja prawdę mówiąc pierwszy raz jadę do sanatorium za nie swoje pieniądze. Ale lepiej późno niż wcale :lol: Byłam raz w Ciechocinku, ponieważ chciałaM I PŁACIŁAM , jak również 2 razy też płacąc, w Nałęczowie- Żal że płacąc. Pierwszy traz jadę z NFZ . Miałam propozycje do Osireczka i do Stalowej W. Wybrałam Stalową. Plusem jest to , że są to wakacje - moje przedłużone i oczywiście kwestia L4. Potraktuję lajtowo ten wypad. Mam nadzieję, że tak jak na Twoim turnusie , na moim również znajdą się FAJNI ludzie :kwiat: :serce:
monikaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2014 12:28
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: monikaaa »

Martinka, jesteś z Lublina?
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

monikaaa pisze:Martinka, jesteś z Lublina?
Nie, ale często bywam ( skąd takie pytanie?? znamy się? ? Naprawdę Lublin znam jako tako, studiowałam na UMCS , mam tam koleżanki i rodzinę. Lublin znam także z innej strony ale to już inna "bajka" :twisted: :twisted: :twisted: . Dlatego jadę do Stalowej... Spotkamy się 28.07.2014 r. już niedługo :kwiat:
monikaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2014 12:28
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: monikaaa »

Martinka pisze:
monikaaa pisze:Martinka, jesteś z Lublina?
Nie, ale często bywam ( skąd takie pytanie?? znamy się? ? Naprawdę Lublin znam jako tako, studiowałam na UMCS , mam tam koleżanki i rodzinę. Lublin znam także z innej strony ale to już inna "bajka" :twisted: :twisted: :twisted: . Dlatego jadę do Stalowej... Spotkamy się 28.07.2014 r. już niedługo :kwiat:

Zobaczyłam, że jesteś z lubelskiego NFZ - stąd pytanie o Lublin :D
mit
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2014 10:07

Post autor: mit »

Witajcie. Myślałem, że nikt tutaj już nie zagląda, dlatego i ja się nie udzielałem. W przyszłym tygodniu kończę turnus i mam mieszane uczucia związane z pobytem. Na jedzenie i ogólnie warunki bytowe narzekać nie mogę. Fakt, że pokoje na niższej kondygnacji są gorsze - brak okien i tylko jeden lufcik w "kominie" na środku pokoju. Trudno to opisać, bo coś takiego widziałem pierwszy raz w życiu. Ci co tutaj byli, wiedzą o czym mówię, reszta się przekona na własnym przykładzie :)
Personel bardzo w porządku. Bardzo miłe panie fizjoterapeutki, masażystki itp... Zabiegi też ok ale... no właśnie jest jedno ale - trochę traktują tutaj kuracjuszy sztampowo. Te same zabiegi i ćwiczenia dla chorych na kolano, na łokieć i na kręgosłup. Kiedy za którymś razem ciężko mi było się podnieść z łóżka z bólu, poszedłem do pani fizjoterapeutki po poradę, kazała przynieść sobie dokumentację. Po obejrzeniu zdjęć stwierdziła: "czy ktoś to w ogóle oglądał? Przecież panu nie wolno wykonywać tych ćwiczeń!" I dopiero wtedy podała mi zestaw, który mam wykonywać indywidualnie. Strach pomyśleć, ale z moim schorzeniem kręgosłupa, mogłem nabawić się czegoś bardzo nieprzyjemnego... A wszystko dlatego, że lekarz nie zadał sobie najmniejszego trudu, żeby choćby rzucić okiem na moją dokumentację lekarską. Ot, położył na leżance, podniósł rękę i nogę i tyle. Bardziej się martwił, że zarażę kogoś chorobą skórną (bardzo dokładnie oglądał skórę na moim ciele), niż tym, co mi naprawdę dolega.
Kończę już wpis, bo i tak dużo napisałem. Jeśli macie jakieś pytania - piszcie. Chętnie odpowiem. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mit pisze:Witajcie. Myślałem, że nikt tutaj już nie zagląda, dlatego i ja się nie udzielałem. W przyszłym tygodniu kończę turnus i mam mieszane uczucia związane z pobytem. Na jedzenie i ogólnie warunki bytowe narzekać nie mogę. Fakt, że pokoje na niższej kondygnacji są gorsze - brak okien i tylko jeden lufcik w "kominie" na środku pokoju. Trudno to opisać, bo coś takiego widziałem pierwszy raz w życiu. Ci co tutaj byli, wiedzą o czym mówię, reszta się przekona na własnym przykładzie :)
Personel bardzo w porządku. Bardzo miłe panie fizjoterapeutki, masażystki itp... Zabiegi też ok ale... no właśnie jest jedno ale - trochę traktują tutaj kuracjuszy sztampowo. Te same zabiegi i ćwiczenia dla chorych na kolano, na łokieć i na kręgosłup. Kiedy za którymś razem ciężko mi było się podnieść z łóżka z bólu, poszedłem do pani fizjoterapeutki po poradę, kazała przynieść sobie dokumentację. Po obejrzeniu zdjęć stwierdziła: "czy ktoś to w ogóle oglądał? Przecież panu nie wolno wykonywać tych ćwiczeń!" I dopiero wtedy podała mi zestaw, który mam wykonywać indywidualnie. Strach pomyśleć, ale z moim schorzeniem kręgosłupa, mogłem nabawić się czegoś bardzo nieprzyjemnego... A wszystko dlatego, że lekarz nie zadał sobie najmniejszego trudu, żeby choćby rzucić okiem na moją dokumentację lekarską. Ot, położył na leżance, podniósł rękę i nogę i tyle. Bardziej się martwił, że zarażę kogoś chorobą skórną (bardzo dokładnie oglądał skórę na moim ciele), niż tym, co mi naprawdę dolega.
Kończę już wpis, bo i tak dużo napisałem. Jeśli macie jakieś pytania - piszcie. Chętnie odpowiem. Pozdrawiam serdecznie.
Dzięki za info!!
Cholera to chyba jakieś zesłanie , co to ma być???? Personel pracuje, więc pracę swoją wykonyje dobrze bo mu zależy.
Lekarz laik, wiec wiem czego się mogę spodziewać. Powiedz coś więcej o warunkach bytowych :D , jedzeniu i tym podobnych sprawach, np: higiena w pokojach. Jadę 28.07 br. Czy jest wyznaczone miejsce na np. opalanie się bo w końcu jest to lato? :D :kwiat:
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Martinka o opalaniu to możesz zapomnieć ,to jest w centrum miasta, obok bloki mieszkalne ,Statoil i Biedronka , nie ma nawet ławeczki żeby usiąść na powietrzu.Palacze wychodzą przed budynek na stojąco i wrzucają pety do wiaderka po farbie,bo takowe było do tego celu przeznaczone.Jak chcieliśmy zejść nad rzekę to jak nam pokazano drogę to strach było tam wejść(grupki pijaczków,brud,smród i krzaczory zaniedbane)więc się wróciliśmy.Może już teraz coś się zmieniło. W zupełności zgadzam się z tym co pisze Mit, zresztą sama wcześniej też pisałam zaraz po powrocie,
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

dziunia60 pisze:Martinka o opalaniu to możesz zapomnieć ,to jest w centrum miasta, obok bloki mieszkalne ,Statoil i Biedronka , nie ma nawet ławeczki żeby usiąść na powietrzu.Palacze wychodzą przed budynek na stojąco i wrzucają pety do wiaderka po farbie,bo takowe było do tego celu przeznaczone.Jak chcieliśmy zejść nad rzekę to jak nam pokazano drogę to strach było tam wejść(grupki pijaczków,brud,smród i krzaczory zaniedbane)więc się wróciliśmy.Może już teraz coś się zmieniło. W zupełności zgadzam się z tym co pisze Mit, zresztą sama wcześniej też pisałam zaraz po powrocie,
Żal!!! Pety mnie nie interesują ale .... trochę skromnie, czyli gówniano :mrgreen:
24 dni bez jakiejkolwiek przestrzeni? Ale cóż przyzwyczaimy się, :kwiat:
mit
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2014 10:07

Post autor: mit »

Jest dokładnie tak, jak pisze dziunia60. Niestety pod tym względem nic się nie zmieniło. To po prostu mała mieścina, bez większych atrakcji. Jest co prawda park. Mały bo mały, ale zawsze. Piechotką jakieś 15 minut od przychodni za TESCO. Zainteresowani trafią bez problemu :)
Co do warunków bytowych - naprawdę nie da się narzekać. Do tego stopnia, że jak się tylko troszkę ochłodziło, to zaraz zaczęły grzać grzejniki a jak się zrobiło gorąco, to na korytarzach pracuje klimatyzacja. Jedzenie jest ok, chociaż zdarzają się gorsze posiłki. Na przykład sałatka makaronowa z chlebem na kolację - syf nie z tej ziemi. No ale jak to się mówi - człowiek nie świnia, wszystko zeżre :D Pokoje są ładne, świeżo wykończone, więc jest dość miło. Jeśli jest fajna ekipa, to nie będziesz żałować pobytu tutaj, chociaż - jak wspominałem - leczenie w sensie stricte jest tu na średnim poziomie. A szkoda, bo warunki są. Sprzęt świetny, personel też doskonały, tylko ci lekarze, którzy nie bardzo się przykładają...
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Mnie też nie bo nie palę ale wychodzisz z drzwi i wita cię grupa zadymionych ludzi,niezbyt miłe powitanie.
ODPOWIEDZ