Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: ewasz »

Witajcie dziewczyny Agat , Elizabeth , Usia112 ,Kamis3 :kwiat: :kwiat:

Też trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie na komisji ZUS :!:

Moja córa byłą dzisiaj i dostała wyjazd do Wysowej Zdrój 95 "Nad Parkiem od 26.08.-18.09. z czego bardzo jesteśmy zadowolone :D
Czego i Wam życzymy :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19

Post autor: madzia »

dzieki ze trzymaliscie kciuki ,jade do Swierardowa,pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Usia112
Noooooooo..... to gratulacje. Napisz jak było o co pytali i tak ogólnie, jak to przeżyłaś. Ja mimo, że dopiero w piątek to już spać nie mogę. :)
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Ewasz to będę razem z Twoja Córka na rehabilitacji , bo ja tez jade do Wysowej od 23 sierpnia.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

malgonia pisze:Ewasz to będę razem z Twoja Córka na rehabilitacji , bo ja tez jade do Wysowej od 23 sierpnia.
To super :)
Małgonia a Ty też będziesz w "Nad Parkiem"?
elizabeth
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2014 18:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizabeth »

No i byłam. Jakos to przezyłam. Pani niezbyt rozmowna i jakaś niezadowolona ( pewnie głodna bo to była pora obiadu ) . Popatrzyła w papierki, kazała sie rozebrać, przejść na palcach, piętach, zrobić przysiad i zrobic skłon. Zmierzyła ciśnienie ( bo miałam w dodatkowych chorobach wpisane nadcisnienie )i nawet nie powiedziała ile tam się pokazało. Zapytała co dolega. Cos tam poklikała w komputerze, podbiła papierek ten co dostałam jako zawiadomienie i powiedziała, ze moge iśc odebrac kase za przejazd ( dwa bilety tramwajowe :) i to wszystko. Powiedziała, ze odpowiedź przyjdzie pocztą a wy tutaj piszecie, że od razu dostajecie albo nie dostajecie a u mnie nic. Czy to znaczy, że odpowiedź bedzie odmowna? Bo jaki jest sens wysyłać osobę do domu a potem ją jeszcze raz sciagać do ZUS żeby odebrać przydział.
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19

Post autor: madzia »

Witajcie,u mnie bylo podobnie,zdenerwowana bylam jak cholera,Pan orzecznik zaraz przy wejsciu zapytal mnie co mnie sprowadza a gdy mu powiedzialam ze dostalam wezwanie na komisje w sprawie snatorium to jego słowa brzmiały tak; taka młoda to wstyd aby sie starac o sanatorium,ale kiedy uswiadomilam mu jaki mam przebieg wiekowy to stonował,kazal opowiedziec co mi dolega,przeprowadzil badanie moich ruhow i zaprowadzil do pokoju gdzie szukają miejsca w sanatorium.
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

elizabeth pisze:No i byłam. Jakos to przezyłam. Pani niezbyt rozmowna i jakaś niezadowolona ( pewnie głodna bo to była pora obiadu ) . Popatrzyła w papierki, kazała sie rozebrać, przejść na palcach, piętach, zrobić przysiad i zrobic skłon. Zmierzyła ciśnienie ( bo miałam w dodatkowych chorobach wpisane nadcisnienie )i nawet nie powiedziała ile tam się pokazało. Zapytała co dolega. Cos tam poklikała w komputerze, podbiła papierek ten co dostałam jako zawiadomienie i powiedziała, ze moge iśc odebrac kase za przejazd ( dwa bilety tramwajowe :) i to wszystko. Powiedziała, ze odpowiedź przyjdzie pocztą a wy tutaj piszecie, że od razu dostajecie albo nie dostajecie a u mnie nic. Czy to znaczy, że odpowiedź bedzie odmowna? Bo jaki jest sens wysyłać osobę do domu a potem ją jeszcze raz sciagać do ZUS żeby odebrać przydział.
Witaj :!: :!: :!:
Jak ci od razu nie mówia czy jedziesz tylko ze decyzja przyjdzie pocztą to na 99 % odmownie ,tak samo jest jak jestes na komisji w sprawie zasiłku rehabilitacyjnego ,jak kaze wyjsci i poczekac to znaczy ze dostałas ,a jak mówi ze decyzja przyjdzie pocztą to odmownie ,ja tak miałam dlatego wiem pozdrawiam i mimo tego trzeba byc dobrej mysli moze u was w zusie jest inaczej ;) ;)
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Znów bede prosić o kciuki wszystkich ,druga komisje w ciagu jednego miesiaca masakra ,a dokładnie 27 maj o 13,20 ,pierwszy raz trzymaliscie i poszła ok to teraz jestem dobrej mysli ze tez bedzie ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

kociu pisze:Znów bede prosić o kciuki wszystkich ,druga komisje w ciagu jednego miesiaca masakra ,a dokładnie 27 maj o 13,20 ,pierwszy raz trzymaliscie i poszła ok to teraz jestem dobrej mysli ze tez bedzie ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Musi być dobrze :kwiat: a kciuki bedziemy trzymać :serce:
ODPOWIEDZ