KRYNICA- BESKID

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: KRYNICA- BESKID

Post autor: Bietka »

W Continentalu większość pokoi to lata 60-te, niestety. Wyremontowane jest 7 piętro , w dużej mierze 6-te i pojedyncze pokoje na innych piętrach . Myślę, że można prosić o wyremontowany pokój i tutaj raczej decyduje kolejność. W większości to trójki, niestety ciasne ( kiedyś to były dwójki) lub studia 2 x 2. Mnie udało się mieszkać w ładnym pokoju (dwuosobowym) nr 610.Ich dostępność(2-osobow.) zależy od ilości małżeństw. Wielkiego zamieszania przy przyjęciu nie zauważyłam. Panie w recepcji są bardzo miłe, wszystko przebiega sprawnie, dosłownie za godzinę , dwie są wizyty lekarskie a plan zabiegów na następny dzień rano. Życzę dobrej pogody i towarzystwa, o resztę nie trzeba się martwić. :kwiat:
graza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: graza »

Dziekuje ;Bietka;,za informacje . Miłego ,fajnego dnia zycze.Graza
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2014 21:30

Post autor: marylka1 »

Co tu się taka cisza zrobiła?Jak Wam się wypoczywa? :lol:
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Co tu się taka cisza zrobiła?Jak Wam się wypoczywa? :lol:
Gosica33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 19:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Gosica33 »

Pogoda dopisuje, zabiegi, opalanie, spacerki- masa roboty nie ma czasu na kompa :-)
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

super, ze aura i pogoda ducha dopisuje. Udanego wypoczynku życzę :D :kwiat:
gogi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2014 07:52

Post autor: gogi »

Witaj Gosica
Napisz jakie wrażenia po pobycie w Beskidzie (pewnie już , albo lada chwila będziesz w domku ) . Jestem ciekawa Twojej opinii. Jadę do Beskidu 21 czerwca.
Pozdrowionka :)
gogi
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bietka pisze:Oprócz tandetnej Hawany polecam elegancki President (bez biletów wstępu), Restaurację Artystyczną (tzw. U Łysego), gdzie warto posłuchac i potańczyć czy tańce w Sanatorium Wojskowym w wyremontowanym wnętrzu lub tańce w Jagiellonce u zabawnego Górala (naprzeciw Hawany).
Życzę udanych zabaw i jeszcze bardziej udanym partnerem.
Dokładnie te same miejsca polecam na dobrą zabawę.My jeszcze lubiliśmy latem skoczyć na Górę Parkową do Babci Maliny i posiedzieć lub pohasać na powietrzu.
Gosica33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 19:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Gosica33 »

gogi pytaj co cię interesuje na wszystko odpowiem, jestem na bieżąco jeszcze tydzień nie minął od przyjazdu :-).
Generalnie jeśli miałabym wybór innego miejsca i ośrodka nie wybrałabym beskidu z uwagi na słabiutką bazę zabiegową, nieprzygotowanych do leczenia lekarzy ordynujących. Sam obiekt nieprzystosowany dla osób niepełnosprawnych ruchowo- łazienki plus podjazdy masakra. Pokoje zależy które, w niektórych "odrobina luksusu" -lodówka i balkon, w ulewne deszcze w niektórych pokojach "puściły" uszczelki w oknach i sami pacjenci byli zmuszeni do zbierania wody do miedniczek.....
Dobrze że rano zabiegi i po obiedzie można było wyskoczyć na miasto i w pobliskie góry, inni inaczej sobie administrowali czas wolny, dla każdego to co lubi ale... poza ośrodkiem. Personel miły, rehabilitanci troszkę w "powijakach", sympatyczni ludzie, niemiły jest personel medyczny (pani chyba oddziałowa patrzy na ciebie z serii- "po co mi tu przylazła, jestem zajęta itp.", miłe dwie pozostałe pielęgniarki i pani dyrektor jak się "odchmurzy"). Jak masz jakieś pytanka to pisz? Kłamać nie zamierzam :lol:
lusia40
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2012 18:19

Post autor: lusia40 »

cześć, mam skierowanie od 15.07 do Krynicy do Beskidu napisz proszę czy są jakieś pokoje 2 osobowe i czy są zabiegi wodne :)
ODPOWIEDZ