Przepustka na weekend w czasie pobytu z ZUS
Przepustka na weekend w czasie pobytu z ZUS
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Re: Przepustka na weekend w czasie pobytu z ZUS
Nie zostaje mi nic innego jak liczyć na szczęście.
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Bu-ba pisze:Wybieram się do sanatorium w ramach prewencji rentowej ZUS. Nie miałam żadnego wyboru; ani miejsca ani daty wyjazdu. Tak się złożyło że w tym czasie odbędzie się wesele o którym wiem już od dwóch lat i na którym powinnam ( wręcz mam obowiązek) być. Jak to wygląda ze strony formalnej? Czy mam prawo poprosić o przepustkę czy też nie wolno mi opuszczać sanatorium?
Bu-ba podaj może nazwę sanatorium i miejscowość do której jedziesz. Może ktoś udzieli Ci konkretnej odpowiedzi. jak byłam w Szczawnicy w Hutniku nie było mowy o przepustkach, natomiast w Róży w Ustroniu ludziska wyjeżdżali na każdy weekend. Pozdrawiam
- B35
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 gru 2011 20:59
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 8
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Bu-ba pisze:Wyjeżdżam do Kasztanowego Dworu w Rymanowie
Poszperałam i znalazłam,że nie ma tam problemu z przepustkami, przesyłam link, poczytaj
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... 3r#p125909
Pozdrawiam
-
Agata1405_+-[]
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 06 sty 2019 23:35
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
-
forumowicz
Tam gdzie byłem już na tablicy ogłoszeń wisiała informacja napisana dużymi literami że przepustek sie nie udziela. Ale..
Jedna osoba dostała sobotę i 3/4 niedzieli na ślub na którym miała być świadkiem i starostą weselnym (miała przy sobie zaproszenie na to wesele).
Druga osoba przepustki nie dostała choć już pare dni wczesniej sie wielce przechwalał że na weekend go nie bedzie bo sobie załatwi przepustke i pojedzie z żoną pobalować do jednego z okolicznym większych miast.Wielce sie chwalił co to on nie jest i jak też to potrafi każdego swojego rozmówce tak zakręcic że zawsze dostanie to co chce... heh, nie tym razem. Może to jego przechwalanie sie dotarło gdzieś do uszu osób decydujących ale wyszło tak że nie dość że żadnej przepustki nie dostał to musiał sie w ten weekend meldowac na recepcji rano przed śniadanie i przed nocną ciszą ok 22.
A ja. Cóż, dostałem ale u mnie to inna bajka bo ja dostałem przedłuzenie z Zusu na cały kolejny turnus bez przerwy i choć wg regulaminu powinienem te dwa dni przerwy pomiedzy jednym a drugim turnusem spędzić w ośrodku to sama pani ordynator zapytała czy chcę te dwa dni siedzieć sam na oddziele czy pojechac i zobaczyc sie z rodziną. Więc pojechałem.