"Dom Zdrojowy" Szczawno Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
darwicz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 kwie 2011 14:53

"Dom Zdrojowy" Szczawno Zdrój

Post autor: darwicz »

Dostałem skierowanie do sanatorium "Dom Zdrojowy" w Szczawnie Zdrój.
Jeżeli ktoś tam był na rehabilitacji to proszę o opinie tego uzdrowiska.
Pozdrawiam :)
Darwicz
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: "Dom Zdrojowy" Szczawno Zdrój

Post autor: Narewka »

Na temat Szczawna i Domu Zdrojowego jest tu,na forum,sporo opinii.Proszę wpisać w wyszukiwarce,powyżej postu,słowo Szczawno,a pokaże sie wiele wpisów na ten temat.Pozdrawiam i życze samych dobrych opinii.
PS.Byłam w Szczawnie w listopadzie,a do Domu Zdrojowego chodziłam na występy artystyczne.Budynek wspaniały,ale podobno w środku juz nie tak komfortowo,ale moze nie jest tak źle.
darwicz
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za odpowiedź, szukałem opinii o tym sanatorium, lecz wszystkie są starsze i raczej negatywne, a brakuję nowych.
Pozdrawiam
Darwicz
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Witam Tych co się wybierają do Szczawna Zdrój ;)
Wróciłam z turnusu i musze powiedzieć że dużo się dzieje , to znaczy remonty w Domu Zdrojowym , Korona Piastowska , Biała Sala.Zabiegi są od 07;00 do 17:00 i nawet po 3,4 dzienie na cały turnus jest zlecane 6 różnych zabiegów.A KRIOKOMORA jest w naprawie.Ale polecam Grote Solną seans za 8zł 45min. warto spróbować .
Posiłaki takie sobie ,ale za to ciepłe.Biuro turytstyczne skromne i doś wysokie ceny najbardziej chętnych mieli do Pragi bo co niedziela oraz Wrocław Panorama Racławicka zaś na inne nie zabardz i nie dochodziło do wycieczki.Teraz w parkach jest wspaniale zieleń rozkwita i różaneczniki oraz magnolje. Fontana przed Domem Zdrojowym wspanale wygląda weczorem w kolorach.Do Dworzyska wyremontowano wszyskie ścieśzki spacerowe jest gdzie pochodzić . No i Biedrona została otwarta gdzie można chodzić na zakupy.Bo te sklepiki w Szczawnie też doś sporo sobie naliczają.A dla tych co lubią wieczorki taneczne to pozstaje Legenda, Astor, Młyn i Dom Turysty bo niestety Biała Sala -remont. Równiesz polecam Kameralny wywoczynek i relakas w PO DRUGIEJ STRONIE LUSTRA , występują tam młodzi artyści i można poznać historię Szczawna Zdrój.Jak coś to pytajce służe pomocą .Życze udanego miłego Towarzystwa i wspaniałego wypoczynku. :P :P :P
darwicz
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję Gosiu za te informacje, lecz mam prośbę, czy mogłabyś opisać warunki panujące w tym sanatorium (pokoje, personel, itp.)
Pozdrawiam
Darwicz
mika0505
Na forum od: 21 maja 2012 00:28

Post autor: mika0505 »

Niedawno wróciłam z Domu Zdrojowego w Szczawnie(skierowanie z ZUS).Rzeczywiscie sam budynek jest piekny i okazały,dla "oka"pokazowo jest do 1 pietra,a dalej brudno.Panie pokojowe obmywaja co 2-3 dni pokoje ale tylko po środku,chyba ze sie palcem pokaze co ma zrobic.Nie wszystkie pokoje sa z łazienkami,czasem trzeba biegac do toalety na korytarzu(a podłogi skrzypia).Czasu wolnego nikt nie organizuje,wiec po zwiedzeniu Szczawna(wystarczy 1 dzien)mozna sie zanudzic.W pokojach nie ma czajnika(jest na korytarzu)ani szklanek(trzeba miec swoją szklanke).Jedzenie kiepskie,okropne ziemniaki polane paskudnym sosem no i MARCHEWKA,chyba najtańsza i prawie codziennie,az do znudzenia.Przez okres 3 tygodni nawet raz nie było zadnego owocu.Na szczescie obok jest knajpka,moze z zewnatrz niepozorna za to serwuje pyszne obiady i bardzo duze porcje.ogólnie drugi raz nie chciałabym tam jechac,ale zycze miłego wypoczynku i powrotu do zdrowia.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Mika. Nie zgadzam się z tobom do jednej kwesti że nie ma gdzie pochodzić.Jest tylko tża chcieć. Można spacerować nie tlko po parkach .Tża się wybrać na dalsze wycieczki pioesze np. od słonecznej polany do jeziorka czy uliczkami szczawna do placu 1-go maja ładny park albo kierunek Dworzysko i jeszcze dalej w kierunku góry Chełmiec .Prostu jak ktoś lubi sp[acerować to jest gdzie i nawet nieraz brak czasu.A że Dom Zdrojowy remontują to chyba dobrze przynajmiej będą pokoje z łazienkami i nowymi meblami.A co do posiłków to nie są aż takie złe ja jakoś byłm w kwietniu i ludzie nie narzekali , co prawda w Młynarzu ale posiłki te same bo z jednej kuchni.Przeciesz jedziecie się kurować a nie na jakieś wczasy .Przepraszam niechce nikogo urazić ale skoro nie odpowiada po prostu nie wyjerzdzajce .Zapłacie grubą kase i jecie do SPA z 5 gwiazdkami wtedy będziecie mieli wszysko cudownie.; 8-)
darwicz
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za wszystkie informacje, lecz napisałem podanie do ZUS-u o zmianę uzdrowiska, i dostałem skierowanie do "Jantar-a" w Dziwnówku.
Pozdrawiam wszystkich :)
Darwicz
mika0505
Na forum od: 21 maja 2012 00:28

Post autor: mika0505 »

Gosia43 zgadzam się z Tobą że "tża" chcieć.Obeszłam parki,zamek Ksiąz,palmiarnie,Galerię Viktoria,wszystkie ulice i uliczki,słoneczna polanę itd.i w dalszym ciagu twierdze ze za długo się tam jest,a za mało atrakcji.Od tych spacerów to znam kazdą dziure w chodniku.Nie jest to moje pierwsze sanatorium wiec moge porównywac.Pozdrawiam i zycze miłego dnia.Mika
nutka1501
Na forum od: 25 maja 2012 22:23

Post autor: nutka1501 »

Witam!!!
Szczawno pięknie ukwiecone miasteczko.
Jest biedronka.
Jak się wyjdzie z budynku to na prawo ulicą getta katynia do końca i w prawo to jest mały sklepik spożywczy niedrogi czynny do 20
Jedzenie może być ,ale przejeść się nie da.
Budynek ogromny ,a pokoje takie sobie.
Najlepiej rano przyjechać to jeszcze jako tako dopasują wiekowo.
Owszem łazienka jest ,telewizor też ,ale trzeba wykupić kartę za 66zł jak się chce coś oglądać .
Zabiegów jest dużo .
Najważniejsze wziąć Suszarkę ,bo są zabiegi takie jak bicze szkockie(trzeba mieć czepek),
czy kąpiele wodne a w budunku NIE MA SUSZAREK !!!
ODPOWIEDZ