Ustroń - Równica

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Ustronie Zdrój - Równica

Post autor: Hania »

Agnes masz rację jest autobus o 7,00 ale tylko w sezonie letnim , czyli lipiec - sierpień.
PKS Radom zawiesił kursy bo on jest przewoźnikiem od którego maja br.
Pozdrawiam
Hania
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27

Post autor: Agnes »

Haniu,
nie kumam, tzn., że ten autobus jeździ z Warszawy i nie zatrzymuje się w Radomiu :?: Na stronie POLONUSa jest info, że ten autobus kursuje od 25.05.2014 r. i już go zawiesili :?:
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Autobus zatrzymuje się w Radomiu. Tylko trasę Warszawa - Wisła obsługuje PKS Radom jako przewoźnik.No to zmienili, bo ja czytałam informację na stronie PKS Radom , że ten kurs zostaje zawieszony od nie pamiętam którego maja br. i że tylko będzie kursował w miesiącach wakacyjnych.Wreszcie nie wiadomo kogo słuchać. taki bałagan.
Pozdrawiam
Hania
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27

Post autor: Agnes »

Haniu,
na Twoim miejscu zadzwoniłabym do firmy PKS POLONUS i spytała co i jak. Nie wydaje mi się żeby ta firma zawiesiła połączenia :?: Powodzenia :kwiat:
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj
Ja nie mam problemu bo ja jadę 14 lipca do Równicy . Dzwoniłam i otrzymałam odpowiedz, że jest ten autobus. Bilet zakupię przez internet, bo tak najprościej.
Hania
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27

Post autor: ewa11 »

Agnes pisze:Haniu,
nie wiem na jakim portalu patrzyłaś dojazd do Ustronia i z jakiej miejscowości ale z Warszawy jest bezpośredni PKS POLONUS o 7 rano, także możesz skorzystasz z mojej podpowiedzi i sprawdzisz dokładnie czy Ci pasuje takie połączenie ;) miłego dnia :kwiat:
Owszem był taki autobus ale kursował tylko do 17 maja, teraz niestety nie ma :(
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 13:34
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: martitek83 »

Witajcie,
nie ma tego autobusu teraz na pewno. Ja z Warszawy wyjeżdżam o 9:56, coś po 13 jestem w Katowicach, godzinka czekania i ok 16 z hakiem jestem w Ustroniu. Dziś rano nadałam bagaż dhl, walizka ok 25 kg kosztowało to 75 zl, jutro będzie na miejscu. Panie z recepcji odbiorą w razie gdyby walizka była pierwsza niż ja. Ale już mam problem z głowy i jutro jadę tylko z plecakiem. Mam zarezerwowaną jedynkę, ale jak będzie okaże się na miejscu. Jak się rozejrzę, dam znać jak jest. pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Zajrzyjcie proszę tutaj:

http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... &start=230

Zamieściłam tam rozkład jazdy busów z Katowic do Ustronia :)
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 13:34
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: martitek83 »

Witajcie,
więc od ponad tygodnia jestem w Równicy. Niestety, pierwsze moje sanatorium było w Kołobrzegu Arka. Porównując te dwa to jakby mi ktoś zamienił hotel 5 gwiazdkowy na schronisko dla młodzieży.
Warunki średnie, bynajmniej u mnie (rehabilitacja poszpitalna, oddział VI). Ale z tego co słyszę, to kuracjusze będący w ramach standardowego sanatorium są na innych piętrach i tam jest dużo dużo lepiej. Może mam taki średni pokój, ponieważ zajęłam już ostatnią wolną jedynkę, a nie byłam w innych pokojach.Chyba remonty pokoi idą od góry. Mimo wszystko nie ma co narzekać, ośrodek duży, zabiegi ok, bardzo miła obsługa. jedzenie smaczne. Bardzo ładna okolica, jest gdzie pospacerować, zapowiada się ładna pogoda więc super. pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Myślę , że Arka w Kołobrzegu to odrębny temat tam nie ma oddziałów szpitalnych jest tylko sanatorium. Co do Równicy w której byłem na przełomie lutego i marca 2014r. też na oddziale szpitalnym na 3 piętrze ortopedia. Fakt pokoje wyposażenie nie późny Gomułka , wczesny Gierek. Ale pokoje czyste ciepłe wyposażone w niezbędny czajnik i zawsze ciepła woda, sprzątanie na poziomie. Cóż tu wymagać ?!.za friko. Budynek odremontowany w większości, przejście na zabiegi górą lub tunelem , bardzo dobre rozwiązanie. Uważam , że jest całkiem nieźle. Więc nie należy przesadzać. Jeśli się nudzisz , przejdź się do Parku niespodzianek to jest kawałek od Równicy . Dowiedz się o spotkaniach z ciekawymi ludźmi w Domu Kultury , jest pogoda więc możliwości jest wiele. Trzeba tylko chcieć a nie myśleć , że może być lepiej. Pozdrawiam i mego pobytu. Trochę kreatywności i optymizmu. :D
ODPOWIEDZ