Wakacje i spokojne miejsca polecane na wybrzeżu :)
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Wakacje i spokojne miejsca polecane na wybrzeżu :)
-
forumowicz
Bór wchodzi w skład Jastarni .Między Juratą a Helem nie ma żadnej miejscowości bo jest tam teren zamknięty ( ośrodek prezydencki ).A ceny są umiarkowane , zależy wszystko od standardu .Są pola kempingowe , kwatery prywatne , jak i apartamentowce .Ja byłam w tym roku w Juracie i ceny nie odbiegają od cen z mniejszych ośrodków na Polskim wybrzeżu .Szukasz spokojnej miejscowości to raczej nie polecam Krynicy Morskiejserendipity pisze:A czy ktoś zna kogoś:) kto wypoczywał w miejscowości Bór (między Juratą o Helem na pólwyspie helskim)? Czy można tam znaleźc kwaterę? (Bo długo teren był/jest? niedostępny).
- serendipity
- Super Kuracjusz

Smuga, o Krynicy myślę, bo chciałabym w końcu tam pojechac i zobaczyc (sorry, nie mam literki c z kreseczką;)), niekoniecznie w sezonie letnim:)
Natomiast na wakacje poluję na mało ludne miejsca:) Mam jedną fajną kwaterę w Chałupach, ale wolałabym pojechac gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam. Dlatego ten Bór mi się spodobał:)
-
anusiaa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2012 20:52
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 2 razy
-
forumowicz
-
forumowicz
Dziki to nie smoki Jabberwockyanusiaa pisze:W Krynicy Morskiej nawet dziki mozna spotkac.Na terenie OW NEPTUN bylo ich mnostwo troche mnie to przerażało.
- serendipity
- Super Kuracjusz

https://www.google.pl/maps/[email].6497889,18.7622934,15z
ciągle niedostępne dla zwykłych wakacjuszy?
-
forumowicz
Krynica tylko latem!!!!serendipity pisze:Dzięki wszystkim za propozycje, proszę o więcej:)
Smuga, o Krynicy myślę, bo chciałabym w końcu tam pojechac i zobaczyc (sorry, nie mam literki c z kreseczką;)), niekoniecznie w sezonie letnim:)
Natomiast na wakacje poluję na mało ludne miejsca:) Mam jedną fajną kwaterę w Chałupach, ale wolałabym pojechac gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam. Dlatego ten Bór mi się spodobał:)
Dziki na polskim wybrzeżu mozna spotkać od Świnoujścia po Hel:) Widziałam je własnie w Świnoujściu, Międzywodziu i na Helu w Helu:). Niegrozne, oswojone? Serendipity, podobnie jak Ty szukam spokojnych miejsc na naszym wybrzeżu. Znalazłam takie"swoje" miejsce... ale od kilku lat tez coraz więcej tam ludzi. To Rusinowo. Do morza jest dość daleko, bo około 2 km, ale trasę tę pokonywałam często rowerem. Plaża marzenie i ten spokój... i uczucie jedności z siłą natury... ach! Nie byłam nigdy w okolicach Krynicy Morskiej, na mierzei wiślanej. Jakoś ciągle kojarzy mi się nie z morzem tylko z zatoką, a zatoka to dla mnie ograniczenie:). Może ktos, kto był w tych okolicach wypowie się czy warto tam jechać... Poddąbie.. byłam 2 lata temu. Baaardzo wtedy było spokojne, a byłam w czerwcu. Tylko troche daleko do morza i nie polecam osobom mającym problemy z poruszaniem się ze względu na wysoki klif i schody, ktorymi trzeba zejsc na plażę. Poza tym cicho, spokojnie, ustronnie, jedna ulica i nic więcej. No, ale tak to jest, że musi byc w życiu równowaga i z tętniącego życiem Kołobrzegu, Świnoujścia czy Trójmiasta czasem ucieka się w ciszę Poddąbia, Rusinowa czy innych spokojnych miejsc. Te spokojne miejsca są nieodkryte, bo takie muszą byc, żeby były spokojne:), Ale przekornie proszę, jesli to ktoś takie miejsca zna, niech o nich opowie:)
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Jak da mnie idealne miejsce aby odpocząć, poczuć morski wiatr we włosach i ciepły piasek po stopami i co ważne z dala od zgiełku nadmorskich kurortów.