Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
artur30 pisze:Witam wszystkich mam dość duzy dylemat.... ile sie czeka na decyzje z NFZ na wyjazd do szpitala uzdrowiskowego czekam juz przeszło 2 miesiące i tu nic.....coraz bardziej sie juz niecierpiliwie..... pozdrawiam i zycze miłego popołudnia
Ja dostałam odpowiedż w ciągu 2 tygodni więc może jeśli sam nie wysyłałeś poszpitalnego ..tylko szpital...czy gdzieś się nie zapodziało i nie zostało wcale wysłane do NFZ....ja jak byłam 5 maja w szpitalu i jestem po operacji to 50 maja już dostałam skierowanie na 25 lipca..tylko e mi nie odpowiadało więc poprosiłam o zmianę i jadę 5 sieprnia....sprawdż proszę zadzwoń do funduszu i zapytaj.Powodzenia
W zeszłym roku miałam podobną sytuację.Powiedzieli mi ,że szpital wyśle i zapodziało się,na wizycie dopiero jak się pytałam to powiedzieli ,że była na zastępstwie w sekretariacie dziewczyna i tak leży ...Dzwoń ja zadzwoniłam i powiedzieli mi ,że nie ma takiego skierowania,...odpisz jak będziesz coś wiedzizał.Trzymam kciuki . i pozdrawiam .
Nie jedż tylko Kraków Swoszowice proszę.....żeby nie Kraków i wspaniała koleżanka to bym umarła z nudów.....Jak widzę dla nas nie ten wiek tam..chociaż czasem ze starszymi jest bombowo...ale nie bierz tego ....
Witam w piatek dzwoniłem do funduszu i powiedziano mi ze na decyzje musze poczekac nawet 3 miesiace jak przyjdzie mi jakas odpowiedz ale najwazniejsze ze wniosek mój został rozpatrzony.... pozdrawiam i zycze miłego popołudnia
Ja jeżdżę na poszpitalne nie leżąc wcale w szpitalu i to nie znaczy, że coś można obejść. Skierowanie poszpitalne wystawia lekarz, który leczy osobę chorą na chorobę przewlekłą, gdzie jest wymagane ciągłe leczenie, a w szpitalu całe życie nikt nikogo nie będzie trzymał. Choruję na rzs i mam skierowania do szpitali uzdrowiskowych poszpitalne.
Nie rozumiem dlaczego skierowanie do szpitala uzdrowiskowego nazywane jest "poszpitalnym". To nie jest skierowanie poszpitalne, tylko szpital uzdrowiskowy ze względu na specyficzną dolegliwość, która kwalifikuje do szpitala uzdrowiskowego o większej kontroli personelu, a nie do sanatorium uzdrowiskowego. W szpitalu obchód robi lekarz, a w sanatorium obchód robi pielęgniarka - ot taka różnica, poza oczywiście opłatami.
Nie jest to "leczenie poszpitalne" i tej nazwy nie należy używać.
Robeo masz absolutną rację.Nie ma czegoś takiego jak leczenie poszpitalne,pisałam już kiedyś o tym.
Może być tylko sanatorium uzdrowiskowe,lub szpital uzdrowiskowy.
I również wcześniej wspomniałam,że RZS jest na innych prawach niż np.zwyrodnienia kręgosłupa.