SZPITAL UZDROWISKOWY

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Re: SZPITAL UZDROWISKOWY

Post autor: kasiula »

artur30 pisze:Witam wszystkich :) mam dość duzy dylemat.... ile sie czeka na decyzje z NFZ na wyjazd do szpitala uzdrowiskowego ;) czekam juz przeszło 2 miesiące i tu nic.....coraz bardziej sie juz niecierpiliwie..... pozdrawiam i zycze miłego popołudnia :)
Ja dostałam odpowiedż w ciągu 2 tygodni więc może jeśli sam nie wysyłałeś poszpitalnego ..tylko szpital...czy gdzieś się nie zapodziało i nie zostało wcale wysłane do NFZ....ja jak byłam 5 maja w szpitalu i jestem po operacji to 50 maja już dostałam skierowanie na 25 lipca..tylko e mi nie odpowiadało więc poprosiłam o zmianę i jadę 5 sieprnia....sprawdż proszę zadzwoń do funduszu i zapytaj.Powodzenia
artur30
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2013 17:00
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: artur30 »

Dzieki Kasiula własnie bede dzwonił :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

artur30 pisze:Dzieki Kasiula własnie bede dzwonił :)
W zeszłym roku miałam podobną sytuację.Powiedzieli mi ,że szpital wyśle i zapodziało się,na wizycie dopiero jak się pytałam to powiedzieli ,że była na zastępstwie w sekretariacie dziewczyna i tak leży ...Dzwoń ja zadzwoniłam i powiedzieli mi ,że nie ma takiego skierowania,...odpisz jak będziesz coś wiedzizał.Trzymam kciuki . i pozdrawiam .
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie jedż tylko Kraków Swoszowice proszę.....żeby nie Kraków i wspaniała koleżanka to bym umarła z nudów.....Jak widzę dla nas nie ten wiek tam..chociaż czasem ze starszymi jest bombowo...ale nie bierz tego ....
artur30
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2013 17:00
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: artur30 »

Witam :D :D w piatek dzwoniłem do funduszu i powiedziano mi ze na decyzje musze poczekac nawet 3 miesiace jak przyjdzie mi jakas odpowiedz ;) ale najwazniejsze ze wniosek mój został rozpatrzony.... pozdrawiam i zycze miłego popołudnia :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odpowiedż powinna przyjść w ciągu 30dni..ja dostałam po 10 dniach termin i miejsce leczenia w szpitalu uzdrowiskowym.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

kasiula pisze:Odpowiedż powinna przyjść w ciągu 30dni..ja dostałam po 10 dniach termin i miejsce leczenia w szpitalu uzdrowiskowym.
Kasiula....powinna...ale w życiu jak widać bywa różnie,a w NFZ jeszcze "różniej" :D
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Ja jeżdżę na poszpitalne nie leżąc wcale w szpitalu i to nie znaczy, że coś można obejść. Skierowanie poszpitalne wystawia lekarz, który leczy osobę chorą na chorobę przewlekłą, gdzie jest wymagane ciągłe leczenie, a w szpitalu całe życie nikt nikogo nie będzie trzymał. Choruję na rzs i mam skierowania do szpitali uzdrowiskowych poszpitalne. :kwiat:
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

Nie rozumiem dlaczego skierowanie do szpitala uzdrowiskowego nazywane jest "poszpitalnym". To nie jest skierowanie poszpitalne, tylko szpital uzdrowiskowy ze względu na specyficzną dolegliwość, która kwalifikuje do szpitala uzdrowiskowego o większej kontroli personelu, a nie do sanatorium uzdrowiskowego. W szpitalu obchód robi lekarz, a w sanatorium obchód robi pielęgniarka - ot taka różnica, poza oczywiście opłatami.
Nie jest to "leczenie poszpitalne" i tej nazwy nie należy używać.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Robeo masz absolutną rację.Nie ma czegoś takiego jak leczenie poszpitalne,pisałam już kiedyś o tym.
Może być tylko sanatorium uzdrowiskowe,lub szpital uzdrowiskowy.
I również wcześniej wspomniałam,że RZS jest na innych prawach niż np.zwyrodnienia kręgosłupa.
ODPOWIEDZ