Busko-Zdrój san.Zbyszko

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
705
Na forum od: 25 cze 2013 20:24

Re: Busko-Zdrój san.Zbyszko

Post autor: 705 »

Absolutnie nie zgadzam sie z negatywnymi wypowiedziami na temat Sanatorium Zbyszko. Osoba której coś nie pasuje niech uda sie do hotelu 5-cio gwiazdkowego skoro ma takie wymagania, bo niby po co korzysta z dopłat NFZ. Wiem bardzo wiele na temat tego sanatorium i wiem że pobyt tutaj jest bardzo miły, żal wyjeżdzać, a to dzięki wspaniałemu personelowi, pani dyrektor i pani kierowniczki. Wszyscy bardzo starają sie umilić nam pobyt. Bardzo polecam to sanatorium :) pozdrawiam
sanczo82
Na forum od: 17 mar 2014 20:48
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: sanczo82 »

NIE POLECAM TEGO SANATORIUM I ODRADZAM WSZYSTKIM - ZASTANOWCIE SIE DOBRZE BO NIE WARTO !!!! PANIE NA STOLOWCE I W KUCHNI TO COS OKROPNEGO - WOGOLE NIE MAJA KULTURY CHAMSTWO - JEDZENIE ZAMROZONE ALBO JUZ NIE MA WIEC NA POSILKI DOSTAJE SIE ZUPELNIE COS INNEGO - WIEC PYTAM SIE ZA CO PLACIMY JAK NIE WYSTARCZA NAM NA JEDZENIE??? NIKT NIE POWIE DZIEN DOBRY - MY KURACJUSZE JESTESMY TRAKTOWANI W TYM SANATORIUM ZLE I BEZ SZACUNKU! ZABIEGI TO JAKIS OBRAZ NEDZY I ROZPACZY - OSRODEK WOGOLE NIE JEST PRZYSTOSOWANY A TE OPLATY TO KOSMICZNE I ZA CO SIE PYTAM??? TAKIE TRAKTOWANIE JEST NIEDOPUSZCZALNE-NIE POLECAM
abawe
Na forum od: 15 lip 2014 10:18

Post autor: abawe »

705 pisze:Absolutnie nie zgadzam sie z negatywnymi wypowiedziami na temat Sanatorium Zbyszko. Osoba której coś nie pasuje niech uda sie do hotelu 5-cio gwiazdkowego skoro ma takie wymagania, bo niby po co korzysta z dopłat NFZ. Wiem bardzo wiele na temat tego sanatorium i wiem że pobyt tutaj jest bardzo miły, żal wyjeżdzać, a to dzięki wspaniałemu personelowi, pani dyrektor i pani kierowniczki. Wszyscy bardzo starają sie umilić nam pobyt. Bardzo polecam to sanatorium :) pozdrawiam

:D Coś tu trąci "Misiem" i trenerem II klasy u prezesa Ochódzkiego. Pozwolę sobie zacytować z oryginału: "Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!". W przypadku cytowanego postu mam wrażenie, że mamy do czynienia z przykładem samouwielbienia, samozadowolenia i autoreklamy ukrytych pod postacią enigmatycznego forumowicza/kuracjusza "705" (wspaniały personel, pani dyrektor i pani kierowniczka?) Nic nie ma na temat pobytu, warunków, a ten ton.... Więc pytam skąd "Bardzo wiele wiem...."? Z funduszy NFZ korzystają i świadczeniodawcy, i świadczeniobiorcy, i chodzi też o to, żeby były one wykorzystywane racjonalnie i efektywnie. Korzystając z dopłat NFZ nie jest się kuracjuszem II klasy, a w sanatorium nikt nie oczekuje ***** ale normalności.
IgaM
Na forum od: 30 sty 2015 14:06

Post autor: IgaM »

Byłam z koleżanką w sanatorium Zbyszko na turnusie rehabilitacyjnym w styczniu 2015. Pensjonat ładny, pokoje wyposażone bardzo dobrze, niczego nie brakowało. Szafa, szafki, wieszaki, telewizor, lodówka i czajnik z naczyniami. Różnorodność zabiegów. Bardzo miły personel. Na szczególną uwagę zasługuje pan Grzegorz M., wspaniały masażysta, pan Jakub W., który prowadził świetną gimnastyką w basenie i pani Malwina M., recepcjonistka, która zawsze bardzo miło i fachowo służyła nam pomocą. Miałyśmy tylko pecha, że trafiłyśmy na zmianę turnusów z NFZ, bo było trochę zamieszania. Wszystkim dziękujemy za udany pobyt i mamy nadzieję spotkać się ponownie, bo jest to najtańsza oferta w Busku, jaką udało nam się znaleźć na tak dobrym poziomie. JM i JB
renuator07
Na forum od: 30 wrz 2015 09:38

Post autor: renuator07 »

2015 rok
Byłam w sanatorium"Zbyszko" od 26.08.-16 .09.2015r z NFZ.Pełna obaw i niepokoju rozpoczęłam zaleconą kurację. I cóż okazało się? Zabiegi profesjonalnie wykonane przez miłą
i życzliwą obsługę. Lekarz dostępny dla kuracjuszy. pielęgniarki opiekuńcze , a siostra "naczelna "Elżbieta kompetentna i świetna organizatorka.Oczywiście przydałoby się
bazę zabiegów poszerzyć,ale jest już wprowadzone interesujące novum tzw BM S/biomechaniczna stymulacja/wykonywane przez mgr fizjoterapii.
Skorzystałam i uważam,że zabiegi
bardzo mi pomogły./zwyrodnienie kręgu szyjnego/.Dużym zainteresowaniem cieszyły się spotkania z lekarzami,a ich wykłady na temat zabiegów, stosowania siarki, diet, spotykały się zawsze z pełnym aplauzem.

Kuchnia smaczna, obsługa miła i szybka, a dla mnie nadal niezrozumiałym pozostaje jak za 8,50 zł/ dzienna stawka żywieniowa tzw." wsad do kotła"/ można przygotować smaczne
i urozmajcone posiłki.
Jestem zadowolona z pobytu .

POLECAM "ZBYSZKA" i sądzę,że w jego gościnne progi jeszcze zawitam.
Lidia P. z woj.małopolskiego
forumowicz

Post autor: forumowicz »

anezobk pisze:Włókniarz to jest to.
Tylko pokoje ma zbyt ciasne (przynajmniej te dla NFZ) i korytarze niektóre też są za ciasne.
Nie mają ani jednej wanny właściwie przystosowanej dla osób niepełnosprawnych. Wielokrotnie zwykła wanna, jakiś stopień i boczna poręcz są zupełnie nie wystarczające.
"Włókniarz", to za duży moloch, jak dla mnie. Jedynie, to jest ładnie umiejscowiony. Do parków bliziutko.
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48

Post autor: anezobk »

Kaowiec
Tak, masz prawo tak pisać.Pokoje raczej małe,wąskie.Sanatorium duże.
W pokoju w którym ja byłam była przestrzeń z dwóch pokoi zrobiono jeden, ja miałam jeden" pokój" koleżanka drugi nawet miałyśmy lodówkę,ona swoja szafę ja swoją. Ja byłam na poszpitalnym 28 dni, a ona normalnie czyli 21 dni.Udało mi się .Blok B pokój 495.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,ciekaw jestem czy ktoś był na kuracji już po dacie ostatnich wpisów w w.w Obiekcie,Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 20 razy

Post autor: Sloneczko »

Matko kochana :o :o Andrzej :kwiat: to ty :?: :?: :?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:lol: :lol: :lol: :roll: Fajny gosć Słoneczko :lol: :lol: :)
ODPOWIEDZ