Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Absolutnie nie zgadzam sie z negatywnymi wypowiedziami na temat Sanatorium Zbyszko. Osoba której coś nie pasuje niech uda sie do hotelu 5-cio gwiazdkowego skoro ma takie wymagania, bo niby po co korzysta z dopłat NFZ. Wiem bardzo wiele na temat tego sanatorium i wiem że pobyt tutaj jest bardzo miły, żal wyjeżdzać, a to dzięki wspaniałemu personelowi, pani dyrektor i pani kierowniczki. Wszyscy bardzo starają sie umilić nam pobyt. Bardzo polecam to sanatorium pozdrawiam
NIE POLECAM TEGO SANATORIUM I ODRADZAM WSZYSTKIM - ZASTANOWCIE SIE DOBRZE BO NIE WARTO !!!! PANIE NA STOLOWCE I W KUCHNI TO COS OKROPNEGO - WOGOLE NIE MAJA KULTURY CHAMSTWO - JEDZENIE ZAMROZONE ALBO JUZ NIE MA WIEC NA POSILKI DOSTAJE SIE ZUPELNIE COS INNEGO - WIEC PYTAM SIE ZA CO PLACIMY JAK NIE WYSTARCZA NAM NA JEDZENIE??? NIKT NIE POWIE DZIEN DOBRY - MY KURACJUSZE JESTESMY TRAKTOWANI W TYM SANATORIUM ZLE I BEZ SZACUNKU! ZABIEGI TO JAKIS OBRAZ NEDZY I ROZPACZY - OSRODEK WOGOLE NIE JEST PRZYSTOSOWANY A TE OPLATY TO KOSMICZNE I ZA CO SIE PYTAM??? TAKIE TRAKTOWANIE JEST NIEDOPUSZCZALNE-NIE POLECAM
705 pisze:Absolutnie nie zgadzam sie z negatywnymi wypowiedziami na temat Sanatorium Zbyszko. Osoba której coś nie pasuje niech uda sie do hotelu 5-cio gwiazdkowego skoro ma takie wymagania, bo niby po co korzysta z dopłat NFZ. Wiem bardzo wiele na temat tego sanatorium i wiem że pobyt tutaj jest bardzo miły, żal wyjeżdzać, a to dzięki wspaniałemu personelowi, pani dyrektor i pani kierowniczki. Wszyscy bardzo starają sie umilić nam pobyt. Bardzo polecam to sanatorium pozdrawiam
Coś tu trąci "Misiem" i trenerem II klasy u prezesa Ochódzkiego. Pozwolę sobie zacytować z oryginału: "Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!". W przypadku cytowanego postu mam wrażenie, że mamy do czynienia z przykładem samouwielbienia, samozadowolenia i autoreklamy ukrytych pod postacią enigmatycznego forumowicza/kuracjusza "705" (wspaniały personel, pani dyrektor i pani kierowniczka?) Nic nie ma na temat pobytu, warunków, a ten ton.... Więc pytam skąd "Bardzo wiele wiem...."? Z funduszy NFZ korzystają i świadczeniodawcy, i świadczeniobiorcy, i chodzi też o to, żeby były one wykorzystywane racjonalnie i efektywnie. Korzystając z dopłat NFZ nie jest się kuracjuszem II klasy, a w sanatorium nikt nie oczekuje ***** ale normalności.
Byłam z koleżanką w sanatorium Zbyszko na turnusie rehabilitacyjnym w styczniu 2015. Pensjonat ładny, pokoje wyposażone bardzo dobrze, niczego nie brakowało. Szafa, szafki, wieszaki, telewizor, lodówka i czajnik z naczyniami. Różnorodność zabiegów. Bardzo miły personel. Na szczególną uwagę zasługuje pan Grzegorz M., wspaniały masażysta, pan Jakub W., który prowadził świetną gimnastyką w basenie i pani Malwina M., recepcjonistka, która zawsze bardzo miło i fachowo służyła nam pomocą. Miałyśmy tylko pecha, że trafiłyśmy na zmianę turnusów z NFZ, bo było trochę zamieszania. Wszystkim dziękujemy za udany pobyt i mamy nadzieję spotkać się ponownie, bo jest to najtańsza oferta w Busku, jaką udało nam się znaleźć na tak dobrym poziomie. JM i JB
2015 rok
Byłam w sanatorium"Zbyszko" od 26.08.-16 .09.2015r z NFZ.Pełna obaw i niepokoju rozpoczęłam zaleconą kurację. I cóż okazało się? Zabiegi profesjonalnie wykonane przez miłą
i życzliwą obsługę. Lekarz dostępny dla kuracjuszy. pielęgniarki opiekuńcze , a siostra "naczelna "Elżbieta kompetentna i świetna organizatorka.Oczywiście przydałoby się
bazę zabiegów poszerzyć,ale jest już wprowadzone interesujące novum tzw BM S/biomechaniczna stymulacja/wykonywane przez mgr fizjoterapii.
Skorzystałam i uważam,że zabiegi
bardzo mi pomogły./zwyrodnienie kręgu szyjnego/.Dużym zainteresowaniem cieszyły się spotkania z lekarzami,a ich wykłady na temat zabiegów, stosowania siarki, diet, spotykały się zawsze z pełnym aplauzem.
Kuchnia smaczna, obsługa miła i szybka, a dla mnie nadal niezrozumiałym pozostaje jak za 8,50 zł/ dzienna stawka żywieniowa tzw." wsad do kotła"/ można przygotować smaczne
i urozmajcone posiłki.
Jestem zadowolona z pobytu .
POLECAM "ZBYSZKA" i sądzę,że w jego gościnne progi jeszcze zawitam.
Lidia P. z woj.małopolskiego
Tylko pokoje ma zbyt ciasne (przynajmniej te dla NFZ) i korytarze niektóre też są za ciasne.
Nie mają ani jednej wanny właściwie przystosowanej dla osób niepełnosprawnych. Wielokrotnie zwykła wanna, jakiś stopień i boczna poręcz są zupełnie nie wystarczające.
"Włókniarz", to za duży moloch, jak dla mnie. Jedynie, to jest ładnie umiejscowiony. Do parków bliziutko.
Kaowiec
Tak, masz prawo tak pisać.Pokoje raczej małe,wąskie.Sanatorium duże.
W pokoju w którym ja byłam była przestrzeń z dwóch pokoi zrobiono jeden, ja miałam jeden" pokój" koleżanka drugi nawet miałyśmy lodówkę,ona swoja szafę ja swoją. Ja byłam na poszpitalnym 28 dni, a ona normalnie czyli 21 dni.Udało mi się .Blok B pokój 495.