Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić

Post autor: ulanie »

Być może w każdym kurorcie są niemalże, takie same kosmetyki uzdrowiskowe, ale chodzi mi o takie sprawdzone, odkryte... wiadomo, ze wszystko można dziś kupić na allegro, ale ciekawią mnie Wasze opinie, bo czasami naprawdę może coś niepozornego kupiliśmy co później okazało się rewelacją :o Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie? Osobiście jak byłam w Polanicy, to odkryłam tam maskę siarczkową dr Dudy, ale zakupiłam ja dopiero przez allegro, bo wątpiłam w jej cudowność- niestety pomyliłam się, siarka okazała się rewelacją, czego nie mogę powiedzieć o zakupionym błocie, na mnie nie działa w sposób specjalny. Liczę, że dzięki Waszym podpowiedziom, będziemy wiedzieli co jest godne uwagi, chociaż liczę się z tym, że dla każdego może pasować co innego... ale mniejsza z tym. Co polecacie?
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić

Post autor: Sloneczko »

Będąc w Iwoniczu Zdroju zakupiłam krem do twarzy dla skóry dojrzałej i zmęczonej i bardzo suchej. Regenerujący krem przeciwzmarszczkowy op.50 ml dla mnie jest rewelacyjny na noc.
Drugi krem stosowany przeze mnie na dzień to Intensywnie nawilżający krem wzmacniający. Za każdy z nich zapłaciłam po 23 zł.
Kosmetyki iwonickie powstają na bazie iwonickiej leczniczej wody termalnej. Osobiście polecam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Będąc w Ciechocinku skusiłam się na Ług Leczniczy , taki płyn 0,5 litra w butelce .Ma różne zastosowania np. do kąpieli , inhalacji , okładów .Ja stosuję go najczęściej na zmęczone stopy , taka kąpiel w wirówce .Jest rewelacyjny jak dla mnie .Stopki odnowione na maxa i można dalej dreptać :lol: :lol: I co ważne opuchlizna z kosteczek pięknie zanika 8-) Teraz również zamawiam w sklepie internetowym cena lekko wyższa , koszty przesyłki .Dobrze wpływa też na skórę , od czasu do czasu stosuję do kąpieli .Ostatnio korzystałam z jonoforezy i lekarz zamiast Voltarenu polecił stosować Bals-sulphur żel .To produkt siarczkowy .Po Voltarenie często miałam lekki odczyn alergiczny na skórze a po tym balsamie skóra gładziutka .Wszystkie produkty siarczkowe b.dobrze działają na moją skórę ( z tej serii również mydło w płynie do rąk ), a mam alergię na wiele produktów kosmetycznych ( uczulenie na Kobalt i Nikiel ).
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: stada-52 »

Witam!Myślę,że nie wyrzucicie mnie z tego tematu, bo chcę opisać jak trzeba uważać przy zakupie kosmetyków w stoiskach sanatoryjnych.Byłam 'święcie"przekonana,że oto dokonałam świetnego zakupu balsamu do ciała w ilości szt.2 po 25 zeta każdy.Jeden przeznaczyłam na prezent dla synowej a drugi zostawiłam sobie.Moja synowa,osóbka bystra, zobaczyła identyczny balsam w sklepie "Natura" po 9 zł :evil: Bywa i tak :(
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

stada-52 pisze:Witam!Myślę,że nie wyrzucicie mnie z tego tematu, bo chcę opisać jak trzeba uważać przy zakupie kosmetyków w stoiskach sanatoryjnych.Byłam 'święcie"przekonana,że oto dokonałam świetnego zakupu balsamu do ciała w ilości szt.2 po 25 zeta każdy.Jeden przeznaczyłam na prezent dla synowej a drugi zostawiłam sobie.Moja synowa,osóbka bystra, zobaczyła identyczny balsam w sklepie "Natura" po 9 zł :evil: Bywa i tak :(
I dlatego nigdy nie kupuje niczego w sanatorium....ani na przecenach i w promocji...pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Te kremy, które zakupiłam w Iwoniczu zdroju kupiłam w aptece o 1 zł. taniej niż w sanatorium. "Iwoniczanka ", która produkuje te specyfiki jest pierwszą w Polsce firma uzdrowiskową i od bardzo dawna zajmuje się produkcją leków i kosmetyków. Taniej ich nigdzie się nie kupi. No chyba, ze przez internet za 20,00 zł plus koszty przesyłki . Dla mnie rewelacja ten krem
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17

Post autor: Lewek »

smuga pisze:Będąc w Ciechocinku skusiłam się na Ług Leczniczy , taki płyn 0,5 litra w butelce .Ma różne zastosowania np. do kąpieli , inhalacji , okładów .Ja stosuję go najczęściej na zmęczone stopy , taka kąpiel w wirówce .Jest rewelacyjny jak dla mnie .Stopki odnowione na maxa i można dalej dreptać :lol: :lol: I co ważne opuchlizna z kosteczek pięknie zanika 8-) Teraz również zamawiam w sklepie internetowym cena lekko wyższa , koszty przesyłki .Dobrze wpływa też na skórę , od czasu do czasu stosuję do kąpieli .Ostatnio korzystałam z jonoforezy i lekarz zamiast Voltarenu polecił stosować Bals-sulphur żel .To produkt siarczkowy .Po Voltarenie często miałam lekki odczyn alergiczny na skórze a po tym balsamie skóra gładziutka .Wszystkie produkty siarczkowe b.dobrze działają na moją skórę ( z tej serii również mydło w płynie do rąk ), a mam alergię na wiele produktów kosmetycznych ( uczulenie na Kobalt i Nikiel ).
Smuga, również używam Bals - sulphur żel i jestem z niego bardzo zadowolona. Wcieram go w bolące stawy, rąk, kolan, kręgosłupa. Polecam go każdemu :kwiat:
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: stada-52 »

smuga pisze:Będąc w Ciechocinku skusiłam się na Ług Leczniczy , taki płyn 0,5 litra w butelce .Ma różne zastosowania np. do kąpieli , inhalacji , okładów .Ja stosuję go najczęściej na zmęczone stopy , taka kąpiel w wirówce .Jest rewelacyjny jak dla mnie .Stopki odnowione na maxa i można dalej dreptać :lol: :lol: I co ważne opuchlizna z kosteczek pięknie zanika 8-) Teraz również zamawiam w sklepie internetowym cena lekko wyższa , koszty przesyłki .Dobrze wpływa też na skórę , od czasu do czasu stosuję do kąpieli .Ostatnio korzystałam z jonoforezy i lekarz zamiast Voltarenu polecił stosować Bals-sulphur żel .To produkt siarczkowy .Po Voltarenie często miałam lekki odczyn alergiczny na skórze a po tym balsamie skóra gładziutka .Wszystkie produkty siarczkowe b.dobrze działają na moją skórę ( z tej serii również mydło w płynie do rąk ), a mam alergię na wiele produktów kosmetycznych ( uczulenie na Kobalt i Nikiel ).
Bardzo interesujące!Jeszcze dziś przejdę się do drogerii i aptek i popytam o produkty z siarką .Mam cukrzycę i w związku z tym suchą skórę,olejki arganowe juz mi zbrzydły,to może siarka?
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Często przy pijalniach są stoiska z wyrobami.Są ładnie wyeksponowane i nie narażone na ekspozycję promieni słonecznych.
Tam są często tańsze i jest ich największy wybór.Można komuś podarować jako pamiątkę z pobytu.Maja ładne opakowania...i zawierają w sobie przede wszystkim naturalne składniki. :)
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: ulanie »

[quote="stada-52"]Witam!Myślę,że nie wyrzucicie mnie z tego tematu, bo chcę opisać jak trzeba uważać przy zakupie kosmetyków w stoiskach sanatoryjnych.Byłam 'święcie"przekonana,że oto dokonałam świetnego zakupu balsamu do ciała w ilości szt.2 po 25 zeta każdy.Jeden przeznaczyłam na prezent dla synowej a drugi zostawiłam sobie.Moja synowa,osóbka bystra, zobaczyła identyczny balsam w sklepie "Natura" po 9 zł :evil: Bywa i tak :([/quote
Z cenami tak bywa, sama maskę siarczkową kupiłam na allegro i nawet z przesyłką bylo taniej jak w Pieniawie, chodzi o to, że tam można wypatrzeć i juz wiemy czego szukać, a jak jeszcze sprawdzony produkt i się podzielimy informacją, to sukces murowany :D
ODPOWIEDZ