Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić

Post autor: ulanie »

Być może w każdym kurorcie są niemalże, takie same kosmetyki uzdrowiskowe, ale chodzi mi o takie sprawdzone, odkryte... wiadomo, ze wszystko można dziś kupić na allegro, ale ciekawią mnie Wasze opinie, bo czasami naprawdę może coś niepozornego kupiliśmy co później okazało się rewelacją :o Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie? Osobiście jak byłam w Polanicy, to odkryłam tam maskę siarczkową dr Dudy, ale zakupiłam ja dopiero przez allegro, bo wątpiłam w jej cudowność- niestety pomyliłam się, siarka okazała się rewelacją, czego nie mogę powiedzieć o zakupionym błocie, na mnie nie działa w sposób specjalny. Liczę, że dzięki Waszym podpowiedziom, będziemy wiedzieli co jest godne uwagi, chociaż liczę się z tym, że dla każdego może pasować co innego... ale mniejsza z tym. Co polecacie?
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić

Post autor: Sloneczko »

Będąc w Iwoniczu Zdroju zakupiłam krem do twarzy dla skóry dojrzałej i zmęczonej i bardzo suchej. Regenerujący krem przeciwzmarszczkowy op.50 ml dla mnie jest rewelacyjny na noc.
Drugi krem stosowany przeze mnie na dzień to Intensywnie nawilżający krem wzmacniający. Za każdy z nich zapłaciłam po 23 zł.
Kosmetyki iwonickie powstają na bazie iwonickiej leczniczej wody termalnej. Osobiście polecam :)
forumowicz

Re: Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić

Post autor: forumowicz »

Będąc w Ciechocinku skusiłam się na Ług Leczniczy , taki płyn 0,5 litra w butelce .Ma różne zastosowania np. do kąpieli , inhalacji , okładów .Ja stosuję go najczęściej na zmęczone stopy , taka kąpiel w wirówce .Jest rewelacyjny jak dla mnie .Stopki odnowione na maxa i można dalej dreptać :lol: :lol: I co ważne opuchlizna z kosteczek pięknie zanika 8-) Teraz również zamawiam w sklepie internetowym cena lekko wyższa , koszty przesyłki .Dobrze wpływa też na skórę , od czasu do czasu stosuję do kąpieli .Ostatnio korzystałam z jonoforezy i lekarz zamiast Voltarenu polecił stosować Bals-sulphur żel .To produkt siarczkowy .Po Voltarenie często miałam lekki odczyn alergiczny na skórze a po ty