Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić
Być może w każdym kurorcie są niemalże, takie same kosmetyki uzdrowiskowe, ale chodzi mi o takie sprawdzone, odkryte... wiadomo, ze wszystko można dziś kupić na allegro, ale ciekawią mnie Wasze opinie, bo czasami naprawdę może coś niepozornego kupiliśmy co później okazało się rewelacją
Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie? Osobiście jak byłam w Polanicy, to odkryłam tam maskę siarczkową dr Dudy, ale zakupiłam ja dopiero przez allegro, bo wątpiłam w jej cudowność- niestety pomyliłam się, siarka okazała się rewelacją, czego nie mogę powiedzieć o zakupionym błocie, na mnie nie działa w sposób specjalny. Liczę, że dzięki Waszym podpowiedziom, będziemy wiedzieli co jest godne uwagi, chociaż liczę się z tym, że dla każdego może pasować co innego... ale mniejsza z tym. Co polecacie?
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić
Będąc w Iwoniczu Zdroju zakupiłam krem do twarzy dla skóry dojrzałej i zmęczonej i bardzo suchej. Regenerujący krem przeciwzmarszczkowy op.50 ml dla mnie jest rewelacyjny na noc.
Drugi krem stosowany przeze mnie na dzień to Intensywnie nawilżający krem wzmacniający. Za każdy z nich zapłaciłam po 23 zł.
Kosmetyki iwonickie powstają na bazie iwonickiej leczniczej wody termalnej. Osobiście polecam
Drugi krem stosowany przeze mnie na dzień to Intensywnie nawilżający krem wzmacniający. Za każdy z nich zapłaciłam po 23 zł.
Kosmetyki iwonickie powstają na bazie iwonickiej leczniczej wody termalnej. Osobiście polecam
-
forumowicz
Re: Uzdrowiskowe kosmetyki, czyli co i gdzie warto kupić
Będąc w Ciechocinku skusiłam się na Ług Leczniczy , taki płyn 0,5 litra w butelce .Ma różne zastosowania np. do kąpieli , inhalacji , okładów .Ja stosuję go najczęściej na zmęczone stopy , taka kąpiel w wirówce .Jest rewelacyjny jak dla mnie .Stopki odnowione na maxa i można dalej dreptać
I co ważne opuchlizna z kosteczek pięknie zanika
Teraz również zamawiam w sklepie internetowym cena lekko wyższa , koszty przesyłki .Dobrze wpływa też na skórę , od czasu do czasu stosuję do kąpieli .Ostatnio korzystałam z jonoforezy i lekarz zamiast Voltarenu polecił stosować Bals-sulphur żel .To produkt siarczkowy .Po Voltarenie często miałam lekki odczyn alergiczny na skórze a po ty