23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: ewasz »

No cóż Jacku, przede wszystkim to nie są wczasy w hotelu tylko sanatorium ;)
Myślę, że jesteś z tych młodych gniewnych bo to czy owo to nie Twoje klimaty ;)
W Zdrojowej tylko w soboty i niedziele wstęp 5 zł a w pozostałe dni doliczają do rachunku 2 zł ;)
No ale jak to nie są Twoje klimaty to pewnie już tam nie pójdziesz i będziesz siedział w pokoju bo muzyki o innym klimacie raczej nie znajdziesz :roll: :twisted:
A może powalcuj do "Sielanki", może tam znajdziesz swoje klimaty :?:
Zajrzyj też do "Kaprysu", może coś jednak dla siebie znajdziesz czego Ci życzę :)
Jeszcze tylko maleńka rada - wyluzuj i baw się dobrze :D
jacek7910
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 00:50
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: jacek7910 »

ewasz pisze:No cóż Jacku, przede wszystkim to nie są wczasy w hotelu tylko sanatorium ;)
W Zdrojowej tylko w soboty i niedziele wstęp 5 zł a w pozostałe dni doliczają do rachunku 2 zł ;)
No ale jak to nie są Twoje klimaty to pewnie już tam nie pójdziesz i będziesz siedział w pokoju bo muzyki o innym klimacie raczej nie znajdziesz :roll: :twisted:
Zajrzyj też do "Kaprysu", może coś jednak dla siebie znajdziesz czego Ci życzę :)
wiem dla tego pisze !!
nie jestem młody i gniewni po prostu temat nie mój
W pokoju nie bede siedział bo muzykę taką lubię ale towarzystwa nie mam odpowiedniego
luzaka o de mnie nie znajdziesz lepszego ja sie umiem sam zabawic i nie muszę mieć do tego osób ! tylko po prostu młodzi nie pasują w to miejsce tu jest miejsce dla ludzi po 50 i lubiących dobrze sie pobawić .Ty na pewno na imprezie Techno też bys się czuła hu....o
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jacek7910 pisze:
ewasz pisze:No cóż Jacku, przede wszystkim to nie są wczasy w hotelu tylko sanatorium ;)
wiem dla tego pisze !!
nie jestem młody i gniewni po prostu temat nie mój
W pokoju nie bede siedział bo muzykę taką lubię ale towarzystwa nie mam odpowiedniego
luzaka o de mnie nie znajdziesz lepszego ja sie umiem sam zabawic i nie muszę mieć do tego osób ! tylko po prostu młodzi nie pasują w to miejsce tu jest miejsce dla ludzi po 50 i lubiących dobrze sie pobawić .Ty na pewno na imprezie Techno też bys się czuła hu....o
O, Mój Drogi to się gruuubo mylisz :lol: :lol:
Jestem takim zwierzem, że przy każdej muzyce potrafię się świetnie bawić ;) ;)
Nawet przy Techno, onegdaj jeszcze w DDR daliśmy taki popis, że młodzież niemiecka dziubki swoje ze zdumienia pootwierała, że można przy tej muzie tak świetnie się bawić. Więc dla chcącego i lubiącego się bawić to żadna muza nie jest fee ;) ;)
Może to zabrzmiało nieskromnie :oops: :oops: ale taka jest prawda ;) ;)
Jacek, towarzystwo samo się znajdzie. Wejdź, spytaj czy możesz dosiąść się do stolika, gdzie towarzystwo jest nieparzyste i zacznij się bawić w kółeczku a potem to już poleci :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Jacku, jeśli chodzi o nfz to sanatorium w Lądku, w którym jesteś, ma naprawdę niezłe warunki bytowe. Ciekawe jakbyś się czuł w pokoju 4-osobowym bez łazienki w pokoju. A jak lubisz na bogato, nic nie stoi na przeszkodzie. :)) Wiele sanatoriów ma pobyty komercyjne w odnowionych , pięknych pokojach, z jedzeniem do wyboru. Musisz się jednak liczyć z kosztem 220-270 złotych za dobę , a nawet więcej. Za turnus 21 dni zbierze się całkiem dużo. :)) pozdrawiam serdecznie.
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 01:22

Post autor: baron14 »

jacek7910 pisze:Powiem tak jestem pierwszy raz w sanatorium i dla mnie skromnie :) lubie jeździć rzadko ale na bogato :lol: jestem pierwszy raz w takich pokojach pamietam takie pokoje jak jeździłem z ojcem za komuny co roku nad morze to w takich warunkach spałem .Stołówka super od remontowana czysto i ładnie kolacją sie nawet najadłem ale obiad porazka :evil: Według mnie co tyle kuracjuszy tu wpada i tyle kasy kasują zus i nfz to powinno to jakoś wyglądać :lol: a oni kase ładują chyba w panele słoneczne na dole i przy balkonach :shock: łazienki ujdą szafa też jest no ale to nie moje klimaty ;) ja mam inny gust.Byłem właśnie na mieście i zaliczyłem piekiełko i zdrojową :shock: 5zł wstęp a ludzi opór . Tylko że to klimaty nie moje bardziej dla ludzi po 50 i takie tam są ;) zabawe mają konkretną 100 gram wódki 18 zł :shock:
Jacek albo ja nie potrafię liczyć albo ty ściemniasz :lol: jeśli gdziekolwiek byłeś za komuny z ojcem i to pamiętasz to masz nie mniej niż 45 lat , więc jeśli tak to w większości lokali jest grana muzyka z tego okresu albo przerobiona . Jeśli tak to do 50 masz ledwo 5 lat to żadna różnica , no chyba że muzyki zacząłeś słuchać w wieku 15 lat to spoko zwracam honor to nie są twoje klimaty :D Może to też że jesteś 1 raz i troszku ciężko ci się zaaklimatyzować do warunków gdzie w jednym miejscu jest tyle schorowanych ludzi , ale oni pomimo wielu dolegliwości nie tracą pogody ducha i starają się cieszyć każdą chwilą czego i tobie życzę oczywiście fajnych zabiegów oraz jakąś panią w twych klimatach co sprawi że zmienisz zdanie , i to że ośrodki nie są 5 * hotelami . Tak na marginesie ciesz się że nie dostałeś do Przerzeczyna-Zdrju :lol: :lol: bo byś zawału dostał :lol: :lol: tam dopiero nie są twoje klimaty . Jak tam byłem to wczesny gierek przy Przerzeczynie-Zdroju to by był 10 * hotel :lol: życzę zdrowia , pogody i fajnego towarzystwa
jacek7910
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 00:50
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: jacek7910 »

baron14 pisze: Jacek albo ja nie potrafię liczyć albo ty ściemniasz :lol: jeśli gdziekolwiek byłeś za komuny z ojcem i to pamiętasz to masz nie mniej niż 45 lat , więc jeśli tak to w większości lokali jest grana muzyka z tego okresu albo przerobiona . Jeśli tak to do 50 masz ledwo 5 lat to żadna różnica , no chyba że muzyki zacząłeś słuchać w wieku 15 lat to spoko zwracam honor to nie są twoje klimaty :D Może to też że jesteś 1 raz i troszku ciężko ci się zaaklimatyzować do warunków gdzie w jednym miejscu jest tyle schorowanych ludzi , ale oni pomimo wielu dolegliwości nie tracą pogody ducha i starają się cieszyć każdą chwilą czego i tobie życzę oczywiście fajnych zabiegów oraz jakąś panią w twych klimatach co sprawi że zmienisz zdanie , i to że ośrodki nie są 5 * hotelami . Tak na marginesie ciesz się że nie dostałeś do Przerzeczyna-Zdrju :lol: :lol: bo byś zawału dostał :lol: :lol: tam dopiero nie są twoje klimaty . Jak tam byłem to wczesny gierek przy Przerzeczynie-Zdroju to by był 10 * hotel :lol: życzę zdrowia , pogody i fajnego towarzystwa
baron nie wiem jak jest z twoim liczeniem ale co nie które rzeczy pamiętam :D Jestem w sanatorium pierwszy raz tak że nie mi jest oceniać gdzie jest indziej 8-) ja tu bynajmniej jak na razie nie moge się odnaleźć :( co do muzyki to jak pisałem wyżej lubię każdą tylko musi mi wpaść w ucho ;) ale co do tego miasta i ludzi tu przebywających dalej twierdzę że młodzi tu nie pasują :P byłem kiedyś parę dni w Kudowa Zdrój i tam o wiele bardziej mi sie podobało (od takie moje skromne zdanie).Tak że reasumując jak jesteś osobą starszą lubiącą dancingi ,spacery i szukasz przelotnej znajomości to Lądek jak najbardziej jest dla takich ludzi ;) co do zabiegów to jeszcze sie nie wypowiadam bo nie byłem.
Co do schorowanych ludzi (co nie których) to ten filmik jest odpowiedni https://www.youtube.com/watch?v=dieXUPRjCn4

Pozdrawiam i co złego to nie ja :lol:
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jacek zapytam krótko i wprost ciekawe czy też będziesz się tak śmiał jak będziesz musiał chodzić o kulach albo wylądujesz na wózku :?: odpowiedz sobie sam i taka moja rada nie jedz więcej do sanatorium bo tobie i innym szkodzisz ale i tak życzę zdrowia , jeszcze jedna prozba nie ściemniaj już co do wieku jak i muzyki bo jak ją ktoś lubi to zatańczy do rytmu spadających kropel deszczu bębniących o parapet . Powiadasz że w knajpach sami po 50 :?: hmmmmmm zastanawiam się czy z tego samego powodu jak zobaczysz starszych ludzi nie wsiadasz do , pociągu , metra , nie idziesz do kina choć grają twój ulubiony film , nie wychodzisz z domu bo po ulicy chodzą ludzie po 50 :?: oj , oj pogubiłeś się chłopie . Nie wiem jak teraz ale jak ja byłem w Lądku to na tańce chodziły też młode dziewczyny z okolic właśnie do piekiełka więc tak jak piszą tu inni daj na luz daj sobie troszku czasu nie od razu Kraków zbudowano a jak zobaczysz jakąś fajną dziewczynę zaproś na tańce może ci się klimaty odmienią bo jak mawiają cygan dla towarzystwa dał się powiesić a ty co najwyżej na tańce będziesz musiał chodzić ze starszymi :lol: :lol: :lol: . Chłopie na luz a będziesz żałował że tak krótko trwa turnus , no i w doborze towarzystwa nie patrz na wiek w Ustroniu nasza paczka była w przedziale wiekowym 25 - 75 i wszyscy się wyśmienicie bawili na piwie , wycieczkach , tańcach jak i w pokoju na kawie , udanego pobytu
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jacek, trzymam za Ciebie kciuki byś w końcu wyluzował, przestawił swoje myślenie na inne tory a wszystko ułoży się jak ta przysłowiowa "lala" :lol: :lol:

Najlepsze towarzystwo to wymieszane wiekowo - lepszego nie znajdziesz :lol: :lol:
W Lądku moje towarzystwo to przedział wiekowy 35 -65 i było super a inni patrzyli na nas z zazdrością jak świetnie się dogadujemy i bawimy ;)

Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ewasz pisze:Jacek, trzymam za Ciebie kciuki byś w końcu wyluzował, przestawił swoje myślenie na inne tory a wszystko ułoży się jak ta przysłowiowa "lala" :lol: :lol:

Najlepsze towarzystwo to wymieszane wiekowo - lepszego nie znajdziesz :lol: :lol:
W Lądku moje towarzystwo to przedział wiekowy 35 -65 i było super a inni patrzyli na nas z zazdrością jak świetnie się dogadujemy i bawimy ;)

Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Zgadzam się z tobą w 100 % w sławetnym Przerzeczynie nasza paczka była w wieku 33- 65 i też wszyscy nam zazdrościli werwy , pomysłów bo kto jak nie my by wpadł na pomysł , w środku zimy gdy śniegu po kolana łazić po okolicy i zbierać gałęzie żeby zrobić ognisko z kiełbaskami oraz pieczenie ziemniaków w koszulkach w ognisku aż 3 krotnie , no kto no właśnie nasza szalona ekipa , dla chcącego nic trudnego . Działaj chłopie bo czasu ucieka wydaje się że 21 dni to szmat czasu ale tylko pozornie
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Kochani ależ Jacek jest w Lądku... od wczoraj :!: i jest to li tylko jego wstępny opis i odczucia :!: Zatem dajmy mu czas na aklimatyzację i na odnalezienie się w Lądku. Toż nie chwali się dnia o poranku ;) :lol:
Jacku a ja Tobie życzę trafnych zabiegów i skutecznej rehabilitacji bo to jest główny cel Twojego pobytu :!: :D Nadto pogody ducha, uśmiechu na co dzień i dobrego towarzystwa, które mnie mam lada dzień poznasz :D

Serdeczności :)
ODPOWIEDZ