kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: Krystyna60 »

halinka03 pisze:Krysiu dziś dzwoniłam do NFZ ..... i muszę się podzielić wiadomością pani była średnio miła powiedziała że prawdopodobnie pojadę dopiero w Listopadzie ............ a jeśli chodzi o to że ja chciałam bliżej tz.... do Inowrocławia to pani powiedziała że muszę napisać pismo i lekarz zdecyduje powiem Ci że mi się humor popsuł bo ja chciałam chociaż w październiku żeby jeszcze pospacerować i nie brać zimowych ciuchów byłam raz w lutym i już nie chce zimą ....... mój numer 2960 zobaczymy .... czy pani z NFZ zawsze ma racje ... myślę że napiszę to pismo a co mi szkodzi .............. pozdrawiam Cię ;) jak masz chwilkę czasami to się odzywaj :)
Halinko a czy ta pani nie poinformowała Cię dokąd masz skierowanie,bo po weryfikacji to już wiadomo, oczywiście dla nich gdzie jedziesz, jak ty w pażdzierniku to ja na pewno w listopadzie :( no spróbuję dzwonić o zwroty może coś fajnego się trafi i szybciej np. wrzesień.Oczywiście poinformuję Cię o moich zmaganiach pozdrawiam Ciebie i wszystkich oczekujacych :)
Awatar użytkownika
mirkaj
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 13:47
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: mirkaj »

Yoko91 pisze:mirkaj :) nie martw się byłam dwa razy zimą luty Świeradów, marzec Lądek Zdrój i było wspaniale zima ma swoje uroki( generalnie jest co robić, jak jeździsz na nartach ) lub lubisz inny sport np. pływanie, :) jak nie sport to może rozrywka :)tańce, koncerty, wycieczki, spacery :) jakoś można sobie zorganizować czas :) zawsze robię sobie plan, aby się nie nudzić.Staram się nastawiać pozytywnie. :) Pozdrowienia :)

Dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu :) Oczywiście , że pojadę nawet zimą - aczkolwiek wolę bez płaszczyka , czapek i szalika . :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam,
moja kolejka też w końcu wyraźnie ruszyła do przodu :lol: ... i mam nadzieję, że nie zawróci :roll:
Czy może ktoś z uczestników forum ma namiary (nr tel) na warm-maz NFZ, tzn. kogoś uprzejmego i życzliwego z kim można negocjować termin i miejscowość do której chce się pojechać. :?: :? Może w końcu wymarzę sobie Szczawnicę ;) Pozdrawiam
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 18:44

Post autor: halinka03 »

Witaj Selene dzięki że się odezwałaś ta pani była średnio miła co odebrała tel ... wiesz ja mam tylko jeden numer tel jakbyś mogła mi dać namiar na tego pana to z góry dzięki .... tak się cieszyłam że pojadę w pażdzierniku a ona mi wyskoczyła że dopiero w listopadzie .... mój numer jest już 2900 to nie taki daleki no ale cóż muszę czekać :( a jak pytałam o zwroty to powiedziała że o tej porze roku to nie ma zwrotów ..... no i chciałam jechać bliżej niż nad morze to mi kazała napisać pismo nie wiem czy to pismo mi pomoże czy zaszkodzi ? że może mam takie wymagania itd ... pozdrawiam gorąco :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: iwcia »

Mirkaj, dołączam się do opinii Yoko91 :) .Nie zrażaj się zimą, to piękna pora roku.Byłam w 2009 roku w lutym w Krynicy, ktora mnie rzekła.Zaśnieżone wzgórza, oszronione gałęzie drzew, ktore dodatkowo zdobiły światełka.Piękny widok!! Można oczy nacieszyć.Zima to pora roku, którą niekoniecznie lubimy w miastach na codzien, ale uwierz mi,że na wyjeżdzie odbieramy ją zupelnie inaczej.Prawdę mówiąc,są miejsca, które zimą są piękniejsze niż latem.I zawsze można sobie znależć rozrywki, ja nie jeżdżę na nartach, mimo to, nie nudzilam się.Też nie przepadam za czapką ;) , jadąc sprawilam sobie taką fikuśną,by się dobrze czuć i wogóle mi nie przeszkadzala.A więc głowa do góry :D
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: iwcia »

Witaj halinka03, oczywiście, że pisz pismo.Nie masz nic do stracenia, tylko do zyskania.Sanatorium i tak Ci przysluguje już niedługo i tego Ci nie odbiorą, więc czym moglabyś sobie zaszkodzić? Trzeba próbować :) Powodzenia!
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

Do halinki03 Halinko pomyliłam się pisząc ze pojedziesz w pażdzierniku, a pani powiedziała Ci listopad, nie ciekawy okres, to mi by trafiło grudzień, tez nie dobrze.Ale co my bidne na to poradzimy spróbuj dzwonić ze zwrotów może coś fajnego się trafi.A co do pisania o zmiane miejsca, to tez pisz co Ci zależy?Pozdrawiam i dam znać jak coś się zmieni u mnie :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj Halinka03 :)

Dzwoń po nr 61 850 61 89 i mam nadzieję, że odbierze mężczyzna. Ja zadzwoniłam rano to zwrotów nie było ale tenże Pan
poprosił abym zdzwoniła ok 14-ej i tak tak zrobiłam. I był zwrot - Krynica od 9 lipca - termin i miejsce super. Dodam jeszcze,
że mój przyjaciel złożył wniosek w grudniu 2011r. Natomiast moja koleżanka u tegoż Pana na początku sierpnia "ustrzeliła" zwrot od 10 września do
Równicy w Ustroniu. Ona wniosek składała w sierpniu 2011r.
W normalnym trybie schodzą już skierowania na październik zatem Halinko dzwoń codziennie a nuż się uda :)
A jak się uda to... pijemy szampana :?: :lol:

Pozdrawiam i powodzenia
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Selene dziękuję za numer ale właśnie taki mam i jak dzwoniłam to była ta kobieta ..... jeśli chodzi o to pismo w sprawie miejscowości to się zastanawiam bo skoro już jestem blisko w kolejce to nie chce robić zamieszania .... bo mogą mi jeszcze przesunąć w czasie - jestem zła że mam dopiero na listopad byłam już raz zimą i marzyłam o jesieni wrzesień lub pażdziernik ale cóż takie moje szczęscie .... będę próbować dzwonić i prosić może się zlitują ha ha ...... :) przeczytałam kiedyś że skoro się dopłaca do pobytu i to nie małe pieniądze to człowiek też powinien mieć coś do powiedzenia w tej sprawie prawda ? pozdrawiam i będe się odzywać lubię tu zaglądać pa
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj iwcia niby masz rację że już mi nie odbiorą mojego skierowania ale jak zaczną debatować czy mają coś na zmianę dla mnie to jeszcze może trwać dłużej już sobie daruje pojadę tam gdzie mi dadzą tylko oby jak najprędzej bo listopad to mi średnio się podoba - pozdrawiam ;)
Zablokowany