Przetwory na zimę i nie tylko .......

Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Przetwory na zimę i nie tylko .......

Post autor: agunia3 »

O żesz w mordkę jeża....czy te kobitki co mają fajny barek czy zapasy w piwniczce muszą mieszkać tak daleko ode mnie? Narobić smaka i tyle ;)

No dobra...jak będą przepisy to będzie ok :)
Princi już wrzuciła, teraz pora na zbiory bzu :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

6basia6 pisze:Witam serdecznie jeszcze Tych co tu zajrzą :D Od kilku lat eksperymentuję w robieniu nalewek i nie chwaląc się, z dobrym powodzeniem :D Mam już dość pokaźną kolekcję. Najstarsze okazy pochodzą z 2008 r. Dzisiaj jest już późno, ale jak mi się uda jutro, to podam Wam przepis na nalewkę z żurawiny. Coś wspaniałego na dolegliwości z drogami moczowymi.
Nika wspomniała o mirabelówce. Robiłam ją w ubiegłym roku, rewelacja. Bardzo dobra też jest nalewka ze śliwek węgierek.
A co tam będę się rozpisywała, zapraszam na degustację :lol: :lol: :lol:
Witaj Basieńko :kwiat: oraz wszyscy kochajacy przetwory i pracę w kuchni :D

Basieńko :kwiat: koniecznie proszę przepis na nalewke ze śliwek...prawdopodobnie niedługo dotrze do mojego mieszkania wielki wór :o z zawartością sliwek ....i co ja z nich biedna zrobię ooprócz powideł??? :? :roll:
Aaaaa i jeszcze powiedzcie mi jak robi sie wino z jabłek :D , czy w ogóle da sie zrobic wino z jabłek :roll:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Ja również proszę o przepis nalewki z węgierek ...podrzucę mamie :lol: ,później obdarowuje rodzinę :roll:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Atina pisze:Ja również proszę o przepis nalewki z węgierek ...podrzucę mamie :lol: ,później obdarowuje rodzinę :roll:
Witaj Atina :kwiat: a ja chyba nikomu nie dam :lol: :lol: ...no tylko gosciom do spróbowania ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Witajcie ,nie wiem czy Wy tu jeszcze od wczoraj o tych naleweczkach ,degustacjach,sosikach do wódeczki? czy wódeczce do sosu :?: Czy już znów od rana jakiegoś" klinika" szukacie :lol: :lol: :lol: Miło Was czytać i ja również się pisze na naleweczkę ze śliwek (przepis oczywiście) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sloneczko pisze:
Atina pisze:Ja również proszę o przepis nalewki z węgierek ...podrzucę mamie :lol: ,później obdarowuje rodzinę :roll:
Witaj Atina :kwiat: a ja chyba nikomu nie dam :lol: :lol: ...no tylko gosciom do spróbowania ;) :lol: :lol:
Słoneczko a czy ja mogę być ....gosciem :? :lol:
Awatar użytkownika
teresa63
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 31 lip 2014 18:49
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: teresa63 »

Na zime i nie tylko :!: pol litra wodeczki najzwyklejszej - 1 szkl cukru - 1 cytryna i 20 ziarenek kawy cytryne umyta pokric w plasterki i to dodac do szerszej b ;) utelki - 2--3 dni coraz potrzasac i efekt smakowity ( polecam)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

przez teresa63 » 29 sie 2014 07:45
Na zime i nie tylko :!: pol litra wodeczki najzwyklejszej - 1 szkl cukru - 1 cytryna i 20 ziarenek kawy cytryne umyta pokric w plasterki i to dodac do szerszej b ;) utelki - 2--3 dni coraz potrzasac i efekt smakowity ( polecam)

Super przepis ,ale ile dni trzeba potrząsać aby zacząć degustować :lol: ....długo ???
Awatar użytkownika
teresa63
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 31 lip 2014 18:49
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: teresa63 »

jak zrobisz rankiem to degustacja moze sie skonczyc jeszcze zanim zmierzch zapadnie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

teresa 63 zaraz po niedzieli wypróbuję Twój przepis ...przyda się na długie zimowe wieczory :lol:
Hm to niezłe hobby robienie nalewek :roll: Twoja będzie pierwsza !!!
A teraz do pracy uciekam.
Czekam na nowe przepisy nalewek.
ODPOWIEDZ