Polanica Zdrój - Wielka Pieniawa , inne

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Adam1
Na forum od: 05 wrz 2014 08:21
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Polanica Zdrój - Wielka Pieniawa , inne

Post autor: Adam1 »

Witam wszystkich.Wybieram się do Wielkiej Pieniawy ze skierowania z ZUS-u.Może mi ktoś powiedzieć jakie są opłaty,tzn klimatyczne,telewizor(czy muszę wykupywać tv jak nie chce oglądać)parking itp.Dziękuje z góry za odpowiedź.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Alek »

Witam Adam1 na forum "Nasze Sanatorium-z nami zawsze świeci słońce",
Gratuluje sanatorium do którego się wybierasz na pierwszej stronie napisałem co nie co na temat "Wielka Pieniawa" podając nawet numer telefonu na recepcje. Zadzwoń i dowiesz się więcej, jeśli chodzi o telewizor chcesz to płacisz i oglądasz, nikt Cię nie zmusza, możesz porozumieć się z współlokatorem i zapłacicie po połowie. Opłata klimatyczna nie wiem jak teraz się przedstawia, najlepiej dzwoniąc dowiesz się wszystkiego.
Miłego pobytu i dużo zdrowia oraz udanych zabiegów życze :)
Pozdrawiam
Alek
Adam1
Na forum od: 05 wrz 2014 08:21
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Adam1 »

Dzięki Alek.Co do tego telewizora nie chodzi o kasę ale po co mam płacić jak ostatnio wręcz nienawidzę telewizji od cały problem wole na co inne wydać.Alek ogólnie mówisz że wszystko jest ok i można być zadowolonym z tego sanatorium?To fajnie.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.A może jeszcze ktoś inny coś napisze co był widział i jakoś ocenia.
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Alek »

Adam1 pisze:Dzięki Alek.Co do tego telewizora nie chodzi o kasę ale po co mam płacić jak ostatnio wręcz nienawidzę telewizji od cały problem wole na co inne wydać.Alek ogólnie mówisz że wszystko jest ok i można być zadowolonym z tego sanatorium?To fajnie.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.A może jeszcze ktoś inny coś napisze co był widział i jakoś ocenia.
Prosze bardzo i nie ma za co Adam1 moge Ci z pełną odpowiedzialnością polecić, byłem już trzy razy w Polanicy Zdrój, raz było "Zdrowie",dwa razy "Wielka Pieniawa" :) Telewizje czasami oglądam więc nie była mi potrzebna, korzystałem z aplikacji dostępnej na tablecie. Dziękuje i jeszcze raz wszystkiego dobrego i napisz jak będziesz na miejscu.
Pozdrawiam
Gosia1958
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2014 11:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Gosia1958 »

czy może ktoś napisać jakie są zabiegi ze skierowaniem ZUS schorzenie psychosomatyczne.http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/po ... f=3&t=9667# :kwiat:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Adam1 pisze:Witam wszystkich.Wybieram się do Wielkiej Pieniawy ze skierowania z ZUS-u.Może mi ktoś powiedzieć jakie są opłaty,tzn klimatyczne,telewizor(czy muszę wykupywać tv jak nie chce oglądać)parking itp.Dziękuje z góry za odpowiedź.Pozdrawiam
Adam, dopiero teraz przeczytałam Twój post. Może Twoje pytanie nie jest już aktualne, ale jadąc z ZUS-u nie wnosisz żadnych(!) opłat. nie wiem jak z parkingiem, ale ja nie płaciłam ani za telewizor ani za klimatyczne. Zwrócą ci jeszcze pieniądze za podróż :D Pozdrawiam
Gosia1958
Kuracjusz
Kuracjusz

Czy wyjeżdzasz ze schorzeń psychosomatycznych?
Gosia1958
Kuracjusz
Kuracjusz

Możesz napisać z jakim schorzeniem dostałeś skierowanie.
Gosia1958
Kuracjusz
Kuracjusz

Napisz jakie Ci tam jest i jakie masz zabiegi Miłego wypoczynku życzę.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Czy kuracjusze z ZUS-u przebywający w "Wielkiej Pieniawie" w ramach prewencji rentowej, mają szansę na zakwaterowanie w pokojach 1-osobowych i czy w związku z tym wiąże się to z dodatkowymi opłatami ?
ODPOWIEDZ