Niezbędnik pań,wybierających się do sanatorium

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Re: Niezbędnik pań,wybierających się do sanatorium

Post autor: Yoko91 »

Basia Olsztyn, :) :) jak hicior :lol: :lol: :lol: to trzeba wrzucić do walizy te zatyczki, chociaż byłam dwa razy w sanatorium i nie były potrzebne :) :) ale któż to wie :?: pozdrawiam i życzę udanego pobytu i słoneczka.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witajcie moi mili :D

Zatyczki zapakowane :mrgreen: nad żelazkiem się zastanowię ;)
Agat te zielone tabletki to całkiem dobry pomysł :mrgreen: nie mniej dorzucę jeszcze... niebieskie. A nuż się przydadzą :D

Kochani ale jak to wszystko zapakować w jedną walizę :?: Jakie macie wypróbowane sposoby :?:

Pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Yoko91,
te zatyczki mogą przydać się już w pociągu, w drodze do sanatorium, gdy się trafi uciążliwe towarzycho, hicior jak nic. Zatyczki do uszu nr 1 na liście rzeczy niezbędnych w sanatorium, hej :D :D :D
Żeby tak jeszcze można było zabrać swoje słońce... Pogoda w K pod zdechłym psem :mrgreen:
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Seleno 8-)
Nie pisałam o niebieskich, bo one potrzebne raczej nie paniom a panom, więc trzeba by było w innej zakładce(temacie) o nich wspomnieć. Mam na myśli "Niezbędnik panów wybierających się do sanatorium. :lol: :lol: :lol: :lol:
Myślę, że jak nie zapomną o zielonych to i niebieskie wezmą. :lol: :lol: :lol:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 53 razy

Post autor: Zosia »

Od wielu lat korzystam z Poczty Polskiej (szczególnie jak jadę na przełomie pór roku , gdzie potrzeba rzeczy i letnich i cieplejszych) , zawsze kiedy dojeżdżam czekają :D . Walizeczkę też oczywiście biorę ze sobą tyle ,że jest zdecydowanie lżejsza :) Sedecznie pozdrawiam i słoneczka życzę ! :)
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Świetny pomysł z pocztą czy kurierem :D I zawsze docierają w całości?
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2012 22:15

Post autor: BOZENA196711 »

Zosiu to naprawdę fajna myśl, a powiedz ile taka usługa kosztuje?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: darek »

dot Usług kurierskich

W tym roku zaprzyjażniona samotna sasiadka miał problem z bagażem jadąc do Sanatorium postanowiłem Pomóc Pani
Usługa odbioru i dostarczenia przesylki ..czytaj dosc pokażnej torby odbyła się sie bardzo sprawnie ........
Jest kilka Firm kurierskich ,ktore do 24 godz swiadcza usługi w dostarczeniu ..bagażu
Usługa z Katowic gdzie znalazłem kilka Firm ( przepraszam za..reklame DHL ,UPS ,Siodemka ,Schenker) do miejscowości Uzdrowiskowej kosztowała około 50zl wraz z UBEZPIECZENIEM
Sąsiadka w dniu przyjazdu odebrała swoj bagaz w sanatorium a przy wyjeżdzie oddał torbę ,aby po 24 godz miec jaw domu
Fakt usluga jest DROGA okolo 50zł ,ale jest ubezpieczona plus ZERO stresu zbagażem podczas podrózy ( czytaj wyjscie z domu ,srodek komunikacji wejście do sanatorium i powrót) Generalnie polecam firmy kurierskie bo Nistety Nasza poczciwa Poczta nie zawsze dostarcza na czas plus zdarza się ,że przesyłka dochodzi niestety niekompletna !!
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Niekiedy bagażu nie ma kto odebrać. :o Dwa lata temu ktoś wysłał autobusem dalekobieżnym wielką walizkę z Łodzi,niestety w Krynicy nikt na nią nie czekał. Biedny kierowca autobusu czekał 15 minut -na próżno. Zabrał walizkę do autobusu.Co dalej nie wiem,ja wysiadłam. Acha ,walizka była pełna ciuszków kobiecych,kierowca komisyjnie zajrzał do walizki. :roll: :)
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2012 22:15

Post autor: BOZENA196711 »

Dzięki Darku za wyczerpującą odpowiedź. 50 zł to nie jest może mało ale biorąc pod uwagę to, że czasami czeka nas po drodze kilka przesiadek, to naprawdę warto rozważyć tę opcję. Ja ostatnio jechałam na wczasy, pan był tak grzeczny że wstawił mi neseser na półkę w pociągu, niestety doelowo zostałam sama w przedziale i o mały myk stacji bym nie przejechała szarpiąc się z jej zdejmowaniem :shock:
ODPOWIEDZ