Horyniec Zdrój 24.01.2011

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Ewkam
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2011 17:28

Horyniec Zdrój 24.01.2011

Post autor: Ewkam »

Witam
Może ktoś wyjeżdza do Horyniec- Zdrój w dniu 24.01.2011.
Pozdrawiam :)
Ewa
Ewkam
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: Horyniec Zdrój 24.01.2011

Czyli nikt jednak się tam nie wybiera? Czy to straszna miejscowość, czy może mało znana? Czyżby NFZ lub ZUS nikogo tam nie wysyłał? A i prywatnie nikt nie wybiera się w tamte strony? Czyżby coś było nie tak? :)
Pozdrawiam
wujo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2010 17:19

Post autor: wujo »

Nie wyjeżdżam,ale byłem w Horyńcu dwa razy:Dom Uzdrowiskowy,Bajka.Jest jeszcze KRUS.Mała miejscowość w okolicy Lubaczowa, w pobliżu obecnej granicy z Ukrainą.Mają wspaniałą borowinę,czyste powietrze,lasy.Dobre miejsce dla wyciszenia się z miejskiego hałasu.Przyjemnego pobytu.
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: anezobk »

Byłam w Horyńcu dwa razy i chętnie pojechałaby kolejny raz.
Ewkam
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

To już pocieszenie, że dwie osoby mówią pozytywnie. Więc może tak źle nie będzie. Dziękuję za informację, mam tylko pytanie, czy coś Państwa zaskoczyło w porównaniu do pobytów w innych sanatoriach? Wiem, że nie ma tam taksówek co oznacza, dźwiganie bagażu na dużą odległość (z przystanku do sanatorium).
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj Ewo,

Poniżej link opisu pobytu w Horyńcu Zdroju dodany przez Lucjanabruneta.
Opis tak cudny, że mam ochotę się tam wybrać a nigdy tam nie byłam.

http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... ?f=3&t=564

Serdecznie pozdrawiam życząc udanego wypoczynku

Selene :P

Ps
Koniecznie odezwij się po powrocie i napisz jak było.
annasa4
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2010 13:29

Post autor: annasa4 »

Witaj ! byłam w Horyńcu latem poprzedniego roku . Pozytyw to zabiegi , super siarka i wspaniała borowina . Obsługa przemiła i starająca się o kuracjusza. Negatyw to straszna dziura , dwa sklepy na krzyż oraz położenie sanatorium właściwie w szczerym polu . Biorąc pod uwagę po co się jedzie to ogólnie polecam chociaż zimą bym tam nie pojechała. Przyjemnego pobytu.
annasa4
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2010 13:29

Post autor: annasa4 »

A co do pytania o bagaż to sie nie przejmuj . Ja jechałam z Warszawy autobusem i przemiły Pan kierowca za drobną opłatą od jadących kuracjuszy podwozi pod sam dom zdrojowy.To samo z powrotem . pozdrawiam
Grzegorz On
Na forum od: 24 lip 2011 00:51

Post autor: Grzegorz On »

annasa4 pisze:Witaj ! byłam w Horyńcu latem poprzedniego roku . Pozytyw to zabiegi , super siarka i wspaniała borowina . Obsługa przemiła i starająca się o kuracjusza. Negatyw to straszna dziura , dwa sklepy na krzyż oraz położenie sanatorium właściwie w szczerym polu . Biorąc pod uwagę po co się jedzie to ogólnie polecam chociaż zimą bym tam nie pojechała. Przyjemnego pobytu.
Dwa sklepy na krzyż?

Dziura?

Położenie w szczerym polu?

W normalnym kraju na zachodzie nawet tego typu opis wzbudziłby drgawki zachwytu u każdego chcącego się leczyć obywatela, dziwne są te komentarze z DZIURĄ dwa sklepy na krzyż w rzeczywistości to dwadzieścia sklepów, szczere pole to tylko położenie obok lasu i pól z jednej strony, a z drugiej strony kombinat drugiego uzdrowiska, dzielnica sanatoryjna całkowicie odcięta od centrum, nikt oprócz kuracjuszy tam nie chodzi, bezpiecznie, ustronnie, spokojnie, basen ogólnodostepny - na którym nie ma tłumów, ba, nawet czasem można trafić, ze jest tylko kilka osób, a może lepiej się obijać o innych ludzi?

Dziura?

Sam Horyniec ma niecałe 3 tysiące mieszkańców, jeżeli są w nim 3 sanatoria, kryta pływalnia, ze 20 sklepów, i sześć restauracji w różnych punktach, to jest dziura?
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: anezobk »

Już dzisiaj bym pojechała do Horyńca.Urokliwa miejscowość ,a na deptak to do Ciechocinka.
ODPOWIEDZ