Niezbędnik pań,wybierających się do sanatorium

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Niezbędnik pań,wybierających się do sanatorium

Post autor: Selene »

Agat 8-)

Ta niebieska tabletka o której pisałam to... ketonal :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Kochani może podpowiecie jak taką ilość zapakować w jedną walizę :?: Bo już zaczynam się pakować :mrgreen:

Pozdrawiam :)
Mysza
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2012 19:41

Post autor: Mysza »

Ja też będę się pakowała i mam ten sam dylemat:)co wziąć ,a co będzie niepotrzebne....walizki będzie za mało hahahhaha:)
Pozdrawiam:)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Patrząc na aurę, jaka nas otacza,sugeruje zapakować ciepłe swetry,grubą kurtkę i kozaki.Dziś jest jest zimno jak diabli :evil: ,pogoda raczej przypomina późny listopad,brrrr
forumowicz

Proponuję jeszcze jedną niebieska tabletkę... stoperan
adzia07
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 wrz 2012 20:27

Post autor: adzia07 »

A ja jestem bardzo ciekawa czy w sanatoriach jest dostępna jakaś pralka albo chociaż wiadro :D - do ręcznego prania?
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 11 razy

Post autor: violet58 »

W łazienkach bywają miski :D
forumowicz

HA,ha,ha,dobre"ręczne pranie"-coś dla niezaspokojonych panów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A tak serio-miski przeważnie są,są ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: darek »

I tutaj pojawia się sedno doboru bielizny czy tez odzieży na turnus 21 dniowy.
Każde z Nas lubi świeżą odzież niestety warunki w jakich bywamy w sanatoriach nijak nie są przygotowane na pobyt 21 dni ,zawsze pojawia się problem suszenia w/w odzieży tudzież bielizny.
Sam z autopsji wiem jakim to wydarzeniem dla Mnie jest owe pranie ręcznetych kilku koszulek czy owej bielizny -wielu Moich współlokatorów podziwiało me zmagania ..cóż kilka schorzeń spowodowało ,że podczas jednego dnia jestem Zmuszony kilka razy zmieniac popularna koszulkę ,lazienki sa naprawdę małe , grzejniki rowniez .
a pozatym zawsze widzę zarzenowanie Plci Pięknej -Oby nie wpadał do łazienki przemyc rak cóz-ŻYCIE

Kilka lat temu zaproponowałem w jednym z nadmorskich sanatoriów Zakup czy tez dzierżawę automatów pralniczych na Żetony jakich wiele jest w calej Europie ustalić realnę stawkę a w/w urządzenie wypierze i ..prawie wysuszy.
Ale do tego musi Byc chęc i zapotrzebowanie.......
Tak wtedy skończyła by się trauma wielu osob wyjeżdżających do sanatoriów...
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Mnie też męczył temat pralki - no, ale już wszystko jasne :lol: Jak nic, pakuję się w dwie walizki :D
forumowicz

Darku ileś procent osób przebywajacych w sanatoriach nie potrzebuje zmieniać odzieży częściej jak 5 ,6 dni :shock: Jeżdżę widzę czuję :evil:
Kiedyś jednym z sanatoriów młoda dziewczyna pognała gościa z masażu podwodnego by się najpierw wykapał a dopiero przyszedł ,zagroziła zgłoszeniem do dyrekcji tego faktu.Ja byłam zaraz po nim tragedia dobrze ,że dziewczyna była kompetentna.
A ile razy przemknie sie taki ktoś do basenu np? Dlatego nigdy nie korzystam np z basenów ,trudno ale tak jest. :oops:
Dla mnie osobiście,to ważna kwestia :)
ODPOWIEDZ