sanatorium POLEX-RUCH W CIECHOCINKU
sanatorium POLEX-RUCH W CIECHOCINKU
na temat tego sanatorium. Znalazłem kilka opinii, ale to są opinie z 2012 roku więc jakby nie najświeższe.
Pozdrawiam sinobrody/zbyszek
Re: sanatorium POLEX-RUCH W CIECHOCINKU
o zmianę terminu i miejscowości. Zobaczę jak to wyjdzie.
Pozdrawiam/ SINOBRODY
Znam Ciechocinek, byłem we "Wrzosie", ale...
Jest jedno ale. Zależy kiedy się w tym Ciechocinku jest bo to tylko miasto i nic więcej.
W tym okresie nawet grzybek nieczynny, tężnie również więc pozostają jedynie sanatoria i nic więcej.
W lecie, wiosną, wczesną jesienią to tak, ale w okresie poprzedzającym święta to nieporozumienie.
Jeżeli to już ze świętami i sylwestrem.
Poprosiłem o zmianę terminu i zobaczę jak się ustosunkuje NFZ.
Jeżeli odrzuci to się wypcham ostatecznie na ten cały bajzel NFZ-tu, który traktuje kuracjuszy jak ludzi drugiej kategorii.
Pomału mam tego dosyć. Tak traktuje nas NFZ i we większości sanatoriów tak traktują nas panie z recepcji.
Do tej pory korzystałem z przysługującego mi limitu co dwa lata, bo niby dlaczego miał bym nie korzystać?
Sporo lat przepracowałem, płaciłem niemałe składki, a dzisiaj jestem traktowany jak trędowaty.
Są fajne miejscowości, są fajne sanatoria i można sobie wybrać termin, pokój, zapłacić parę złotych i
być traktowanym jak człowiek, a nie jak zło konieczne.
Może nieco wyolbrzymiłem, ale tak to odbieram. Ktoś kto nie ma wyboru musi się godzić na takie traktowanie.
Ja mam wybór.
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
A resztę masz rację ... Ciechocinek w tym okresie jest nieporozumieniem. Byłam dokładnie rok temu w Ciechocinku, na szczęście pogoda w miarę dopisywała, grzybek, fontanny były jeszcze włączone ... ale tak to w większości siedziałam w ośrodku...
W tym roku byłam na jeden dzień w Ciechocinku wiosną .. całkiem inne miasto, tętniące życiem ..
Gdybym czekała dwa lata i ... dostała znowu Ciechocinek w takim terminie też być zwróciła ..
- Ida
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2010 11:08
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Ja się nie obrażam na Ciechocinek, a na NFZ.Nie obraźcie się, ale trochę dziwnie brzmią Wasze posty. To co, Ciechocinek i inne mniej atrakcyjne miejscowości powinny zawiesić przyjmowanie kuracjuszy w okresie jesienno-zimowym?
W moim NFZ-cie czeka, czekało się na skierowanie około 22 miesiące i w związku z tym tak składałem wniosek
aby otrzymać skierowanie w lecie. Jeżeli było by to nieco wcześniej to wyjazd miał bym późną wiosną. Też nieźle.
Jeżeli troszeczkę później to na początku wrześnie i to również fajny termin.
W tym roku miałem najpóźniej wyjechać we wrześniu ( czas oczekiwania 22 m-ce).
Pod koniec września dzwonię do NFZ, a pani mi mówi: " o przecież ma pan jeszcze mnóstwo czasu do wyjazdu???"
Gdy mówię, że przecież właśnie upłynął termin oczekiwania to co słyszę???
O nie proszę pana, termin został wydłużony do 25 miesięcy!!!???
Nikt nie raczył mnie powiadomić o zmianie terminu. Nie jest to zwyczajne olewanie ludzi, kuracjuszy?
Przecież każdy układa sobie plany, a później wszystko bierze w łeb.
W kwestii pobytów zimowych. Oczywiście, że sanatoria muszą funkcjonować na okrągło, ale ja nie muszę jechać w okresie który mi nie odpowiada.
Planuję aby wyjechać w okresie odpowiednim dla mnie. Nie muszę jechać w terminie który odpowiada NFZ. Kto musi to musi. Ja nie muszę.
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 14
Nie dziwię się reakcji osób które nie godzą się na traktowanie nas delikatnie mówiąc jak zło konieczne. A propos Ciechocinka jest piękny, ale miałam szczęście być tam tylko latem (prywatnie).
Pozdrawiam
Może być, jeżeli komuś nie przeszkadza smog (czym oni palą w tych piecach), wczesne zachody słońca i ponure widoki. Byłem tam dwa razy w zimie i dwa razy późną jesienią. Więcej w tych porach nie dam się wyekspediować.Suzen pisze:W Ciechocinku też może być całkiem przyjemny pobyt.
P.S. Jak ktoś jest młody to żadna miejscowość, żadna pora, żaden marny pokój czy jedzenie niestraszne.
- Załączniki
-
- Śródmieście Ciechocinka
- 605 (Copy).JPG (13.17 KiB) Przejrzano 4193 razy