Jesienna depresja....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Jesienna depresja....

Post autor: agat »

Trochę może smutny temat ale i takie też są.
Od czasu do czasu czytam Wasze wpisy i aż Wam(większości bo zdarzają się i inni) zazdroszczę.
Czy nigdy nie dopada Was tzw. DÓŁ taki przez wielkie "D" a jeśli tak to jak sobie z tym radzicie :?: :?:
Mnie chyba właśnie coś takiego naszło. :( :(
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Jesienna depresja....

Post autor: Narewka »

I mnie zdarza się depresja,ale dopiero w ponurym,deszczowym listopadzie.Teraz jest tak pięknie,taka fajna,złota jesień,że wystarczy choć godzinkę po parku czy lesie pospacerować i już lepszy nastrój. :) Polecam spacery,bo naprawdę są dobre ..na wszystko.
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

......na handre i szara jesien najlepszy Johnny Walker albo Jim Beam ..... z lodem !!!
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Właśnie konsumuję... czysta z sokiem bananowym, a poważnie Agat jeśli czujesz, że to coś więcej niż przesilenie jesienne tzw. chandra i że przestajesz kontrolować swoje emocje, a do tego masz dolegliwości somatyczne pokaż się u psychiatry. Na chandrę pomaga świeży spacerek nawet w deszczu i wesołe towarzystwo z forum... jak Nasze
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

O 16 robi się już ciemno, jesteś ciągle niewyspany, drażliwy. Czasami nagle zaczynasz się czegoś bać, wciąż masz ochotę na coś słodkiego lub tłustego? To znaczy, że najprawdopodobniej dopadła cię jesienna chandra.pomyśl wtedy o rzeczach miłych które sprawiają Ci przyjemność,oglądnij zdjęcia z letnich wojaży, kup sobie nowy ciuszek koniecznie kolorowy i koniecznie spotykaj się z ludźmi pozytywnie nastawionych do życia to powinno pomóc :D :D :D
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

marika na szczęście jesienna depresja mnie nie dopada,mam na nią lekarstwo 4 dni w tygodniu uprawiam sport to mnie bardzo relaksuje.
forumowicz

Alkohol pomaga dorażnie :( na doły wszelkiego rodzaju, najlepszym lekiem ,sa inni ludzie ,kontakty z nimi ,spotkania śmiech płacz to wszystko razem ,ale nie w odosobnieniu nie wolno tego robić .!
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

witam kruszynko,Ciebie nie podejrzewam o jesienną depresję :) :) :)
forumowicz

Yoko ,każdy z nas ma lepsze i gorsze chwile ,dni ,ważne by się nie zamartwiać na zapas.Hm łatwo to się mówi ,ja wiem ale warto pracować nad takimi cechami jak radość spokój,takt , ,empatia.Być wyrozumiałym dla innych ,dostrzegać piękno drobnych spraw,śmiać się ,chociażby ze zdjęć Maxa ,wszak On ma je na każdą okazję ,jakby wyciągał z rękawa.Nie doszukiwać się podstępu ,nie byc podejrzliwym mieć dobre słowo dla każdego .Kochac ludzi. :)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Gorsze i lepsze dni, chwile ma każdy z nas. Są wśród nas malkontenci, którzy gdy coś nie po ich myśli głośno
wokół rozgłaszają. Inni nie zależnie co by ich gnębiło są uśmiechnięci, życzliwi...
Gdy mamy gorszy dzień, gdy nam się nie układa szukamy przyczyny. Teraz, o tej porze roku
możemy obwiniać krótszy dzień, usypiającą przyrodę. Wiele przyczyn np bezsenności ...ile lat można spać 3 - 4 godziny
na dobę ? . Wpadam w depresję, gdy obok chrapią i przesypiają połowę życia :):):).
Miłego dnia.
ODPOWIEDZ