krynica wojskowy 3 grudnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
starss
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 lis 2014 19:50
Staż sanatoryjny: 2

Re: krynica wojskowy 3 grudnia

Post autor: starss »

Proszę napisać czy w Wojskowym zabiegi są od pon. do piątku- a soboty wolne?
Gosia, jak poradziłaś sobie z butami w sezonie zimowym ? Raczej pojadę autobusem, ale rozważam też PKP ze względu na piękne widoki,
aczkolwiek dłużej trwałaby podróż. Mam 1: walizka- miks, w 2: buty, w 3: kosmetyki. Jak to wszystko upchać do jednej walizki? :(
Za każdą radę z góry dziękuję.Pozdrawiam z Perły Polskich Miast- Krakowa:)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

starss,w soboty zabiegi odbywają się normalnie.
W ubiegłym roku byłam w styczniu,butów niestety była praktycznie cała mała walizka (kabinówka),kosmetyki w dużym kuferku. Z Warszawy jechałam autobusem,z pociągu do sanatorium daleko jest.W kwestii bagażu proponuję skorzystać z kuriera -tanio i wygodnie.(18 zł za wielką walizę). Ja korzystam z Portalu Kurierskiego.Recepcję wystarczy uprzedzić,że będzie przesyłka.Pytaj,w miarę możliwości i wiedzy odpowiem.
starss
Kuracjusz
Kuracjusz

Alice- dzięki wielkie:))) jakbyś miała jechać teraz, to z doświadczenia jakie obuwie byś zapakowała?
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

witam -Alice zyje juz prawie 80 lat ;) ale nie wpadlabym by kurierem przyslac walizke do sanatorium . Kiedys wysylalam poczta ale to bylo dawno nastepnym razem - kurierrrrrrrr - pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Miałam wysokie skórzane oficerki....bo to i na tańce i na spacer,buty sportowe ocieplane z membraną nieprzemakalne,trekingowe też tego samego rodzaju.No i oczywiście lżejsze na jakieś występy gościnne ;) na parkiecie.
W ubiegłym roku w styczniu Krynica była mocno ośnieżona,od Warszawy do Sącza nie było grama śniegu.Ja mam też ochraniacze takie powyżej łydki do butów trekingowych.Przydały się nawet te wełniane.Kurtki wzięłam aż trzy,sportową,puchówkę i lżejszą.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mercedes pisze:witam -Alice zyje juz prawie 80 lat ;) ale nie wpadlabym by kurierem przyslac walizke do sanatorium . Kiedys wysylalam poczta ale to bylo dawno nastepnym razem - kurierrrrrrrr - pozdrawiam
Korzystam z tej formy od 3 lat....zresztą dzięki poradom koleżanek z NS.Powrotna droga tak samo.Zamawiam kuriera w przeddzień wyjazdu i zostaje mi mała walizka z podręcznym bagażem.
List przewozowy drukują mi w recepcji,albo niosę na nośniku do pierwszego lepszego punktu i tam drukuję.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Starss :kwiat: zastanów się też nad kosmetykami (szampon, odżywka do włosów, balsam do ciała, dezodorant, lakier do włosów-o ile to wszystko używasz) To wszystko można kupić na miejscu. Ja tylko tak robię!! A to waży przecież sporo i miejsca zajmuje niemało. No chyba, ze zdecydujesz się na przesyłkę. To dobry pomysł :idea:Pozdrawiam
starss
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam Panie, bardzo dziękuję za rady:)
Czy naprawdę nikt nie jedzie do Wojskowego?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Wielu ludzi wciąż zadaje to samo pytanie, Czy w sobotę są zabiegi. Oczywiście, że są i to we wszystkich ośrodkach, w większości tylko do obiadu. Po południu zabiegi odbywają się tylko prywatnie.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

starss pisze:Witam Panie, bardzo dziękuję za rady:)
Czy naprawdę nikt nie jedzie do Wojskowego?
starss :kwiat: w Wojskowym będzie aż za dużo ludzi...nie ma takiej opcji żeby nikogo nie bylo ;) Ale tak jak powtarzam az do znudzenia ;) nie wszyscy wiedza o tym forum..nie wszyscy sie logują :shock: dużo tez nie chce pisać gdzie jedzie i w jakim tereminie i chce zostać anonimowym..i spotkać sie na miejscu..pozdrawiam Goska
ODPOWIEDZ