Kręgosłup szyjny
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Kręgosłup szyjny
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Skłamałabym gdybym powiedziała, ze nieraz go nie czuję ale nie jest to taki ból jak miałam w okresie gdy nie korzystałam z basenu.
Polecam pływanie, a szczególnie na grzbiecie z rękami ułożonymi za głową
Mam też taką nadzieję Biedroneczko , właśnie wróciłam z kolejnego zabiegu i czuje się rewelacyjnie . Te zabiegi wykonuje mi lekarz , bała bym się chodzić do jakiś znachorów czy szarlatanów -kręgarzy którzy gdzieś tam pokątnie przyjmują i nie biorą praktycznie żadnej odpowiedzialności za jakość świadczonych usług , a przecież to nasze życie i zdrowie może tylko na tym ucierpieć. A moje zabiegi wykonywane są w normalnej przychodni i refundowane są z NFZ .Anusiubardzo mi przykro, że ta akupunktura Ci nie pomogła
nacierpiałaś się niepotrzebnie.... ale z drugiej strony człowiek chwyta się wszystkiego, żeby tylko w cierpieniu sobie ulżyć. Mam nadzieję, że te banieczki to właśnie strzał w dziesiątkę.
Pozdrawiam :kwiat
Zabieg polega na tym że najpierw lekarz wykonuje lekki masaż szyi i obręczy barkowej i potem stawie te chińskie bezogniowe bańki , to raczej duże banie
Nie bardzo rozumiem działania tej bańki , na pewno ma działanie rozluźniające , powoduje lepsze ukrwienia danej okolicy , a nie będę się doczytywać jakiś mądrości , wiem jedno jest mi lepiej na pewno wykorzystam całą serię tych zabiegów, na jak długo pomoże , czas pokaże , żeby to by miał być chociaż jeden miesiąc to już będę szczęśliwa
Jak piszecie dziewczyny że na kręgosłup najlepszy jest ruch , i to jest prawda , ja jeszcze dodam rehabilitacja i systematyczne ćwiczenia , na pewno nie wyleczą różnych dysfunkcji naszego kręgosłupa ale przynajmniej zmniejszą dolegliwości bólowe.
Rahel dla mnie też dużym problemem są bóle nocne , od trzech lat jestem notorycznie nie wyspana , zmęczona już jestem takim stanem rzeczy walczę z bólem bez powodzenia , nie pomagają leki przeciwbólowe w formie tabletek czy kroplówek nie pomagają blokady , radzę Ci spróbuj zabiegów bańką chińską , jak oczywiście nie masz przeciwwskazań do tego rodzaju zabiegów , może Tobie chociaż na jakiś czas ulży .Te bańki stawia się różnych w nietypowych miejscach , widziałam że nawet na kolanach lekarz stawia.
Pozdrawiam
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Staż sanatoryjny: 4
Atina tez jestem za ruchem i wzmacnianiem mięśni. ma to niebagatelny wpływ na nasz kręgosłup. Od pewnego czasu ćwiczę w miarę regularnie
-
Beataa2702
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 mar 2014 21:22
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
opis zdj. kręgosłupa C
Widoczne mierne przewężenie przestrzeni międzykręgowej C-5,C-6; drobna osteofitoza przednich krawędzi C5-6. Zaznaczone zmiany zwyrodnieniowe w stawach unkowertebralnych. Zmniejszona lordoza szyjna.
i jeszcze boli jak cholera, mam zamiar się udać do neurologa, ale czy powinnam?
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Staż sanatoryjny: 4
Pozdrawiam
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
Pozdrawiam cieplutko w oczekiwaniu na wyjazd odbudowujący i podbudowujący to i owo
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Systematycznie na niego uczęszczam więc śmiem twierdzić, ze to jego zasługa
Pozdrawiam cie serdecznie