kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: emi13214 »

Przez 2 dni kolejka zmniejszyła mi się o 10 osób. Coś powoli teraz idzie.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

emi13214 pisze:Przez 2 dni kolejka zmniejszyła mi się o 10 osób. Coś powoli teraz idzie.
Z tą internetową informacją odnośnie kolejki to nie do końca jest prawda. Dwa lata temu miałem do końca jeszcze 6000 i liczyłem, że jeszcze ze 3 miesiące będę musiał poczekać, a tu bach... i skierowanie, a za 2 tyg. wyjazd. :roll:
renialek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2012 15:58

Post autor: renialek »

Witajcie .
Basia Olsztyn.Z moimi numerkami w dalszym ciągu "czeski film".Obecnie mam nr 5404.Niestety jestem ze śląskiego NFZ.Obiecali mi czekać ok 18 m-cy i jak już pisałam 18 m-cy mineło w sierpniu i cisza w "eterze".
Krystyna 60. Jesteś tak jak ja reumatologia fajnie,że masz już przydział i możesz sie powolutku zabierać za pakowanie.
Chyba wniosek składałaś podobnie jak ja.
Stokrotko mamy podobne numery ale ty jedziesz leczyć gardło.Do tej pory rownież mialam takie skierowanie ale pierwszy raz lekarz wypisał mi reumatologie.
Yoko91 fajnie,że mamy podobne numery i super by było jechać razem.Trzymajmy kciuki.
Od weryfikacji do chwili obecnej nr zmniejszył się o 172 numery.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

witaj renialek, u mnie w przeglądarce nadal weryfikacja ,czekam. :) pozdrowienia.
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: anusiaa »

Witam .obecnie mam nr 24 tys i wlasnie mija 18 miesiecy od zlozenia wniosku,Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

witaj renialek, piszesz że 18 miesięcy minęło w sierpniu. Ja na Twoim miejscu zadzwoniła bym i dowiedziała się co jest grane.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

ewa11 pisze:witaj renialek, piszesz że 18 miesięcy minęło w sierpniu. Ja na Twoim miejscu zadzwoniła bym i dowiedziała się co jest grane.
Po 18 miesiącach należy uaktualnić wniosek gdyż poprzedni stracił ważność. Według rozporządzenia Ministestwa Zdrowia z roku 2009 wniosek-skierowanie do sanatorium ważny jest jedynie przez 18 miesięcy. W moim NFZ poinformowali mnie, że nie muszę tego pilnować ponieważ gdy mija 18 miesięcy oni przesyłają mój wniosek do mojego ZOZu i lekarza, który go wystawił w celu uaktualnienia- przybicia pieczątki z nową datą. jeżeli jak piszesz u ciebie 18 miesięcy minęło w sierpniu to radzę udać się do swojego lekarza i dowiedzeć się czy była akualizacja wniosku. Jeżeli nie.... to obawiam się, że będziesz musiał zlożyć nowy wniosek i zaczynać kolejkę od p[oczątku. Znam takie przypadki. :evil:
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

U mnie dzisiaj kolejka się posunęła o 5 osób. Coś bardzo powoli to teraz idzie. Chyba już przydzielają na styczeń, bo widzę, że grudniowe już niektórzy mają, potem są święta i Sylwester, więc już chyba lecą terminy styczniowe i może dlatego to tak powoli się posuwa bo po Nowym Roku, może nie wiadomo ile będzie miejsc?
Czy ktoś otrzymał w ostatnim czasie skierowanie i może tu napisać na jaki termin teraz przydzielają?
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

renialek pisze:Witajcie .
Basia Olsztyn.Z moimi numerkami w dalszym ciągu "czeski film".Obecnie mam nr 5404.Niestety jestem ze śląskiego NFZ.Obiecali mi czekać ok 18 m-cy i jak już pisałam 18 m-cy mineło w sierpniu i cisza w "eterze".
Krystyna 60. Jesteś tak jak ja reumatologia fajnie,że masz już przydział i możesz sie powolutku zabierać za pakowanie.
Chyba wniosek składałaś podobnie jak ja.
Stokrotko mamy podobne numery ale ty jedziesz leczyć gardło.Do tej pory rownież mialam takie skierowanie ale pierwszy raz lekarz wypisał mi reumatologie.
Yoko91 fajnie,że mamy podobne numery i super by było jechać razem.Trzymajmy kciuki.
Od weryfikacji do chwili obecnej nr zmniejszył się o 172 numery.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Witam renelek :D ja wniosek składałam w styczniu 2010 roku i niestety czekałam prawie 2 lata tak u nas w śląskim jest :( pozdrowionka dla wszystkich czekających :D
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

Witaj renelek :D coś mi się pomyliło :roll: wniosek składałam w styczniu 2011 r. a nie jak pisałam poprzednio,no niestety u nas czeka się prawie 2 lata :( ale ty już powinnaś dostać skierowanie bo już masz 21 m-cy być dobrej myśli ... lada chwila dostaniesz skierowanie,napisz koniecznie gdzie dostałas :D pozdrowionka. :lol:
Zablokowany