kolejka do sanatorium...
-
emi13214
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2012 20:06
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: kolejka do sanatorium...
Z tą internetową informacją odnośnie kolejki to nie do końca jest prawda. Dwa lata temu miałem do końca jeszcze 6000 i liczyłem, że jeszcze ze 3 miesiące będę musiał poczekać, a tu bach... i skierowanie, a za 2 tyg. wyjazd.emi13214 pisze:Przez 2 dni kolejka zmniejszyła mi się o 10 osób. Coś powoli teraz idzie.
Basia Olsztyn.Z moimi numerkami w dalszym ciągu "czeski film".Obecnie mam nr 5404.Niestety jestem ze śląskiego NFZ.Obiecali mi czekać ok 18 m-cy i jak już pisałam 18 m-cy mineło w sierpniu i cisza w "eterze".
Krystyna 60. Jesteś tak jak ja reumatologia fajnie,że masz już przydział i możesz sie powolutku zabierać za pakowanie.
Chyba wniosek składałaś podobnie jak ja.
Stokrotko mamy podobne numery ale ty jedziesz leczyć gardło.Do tej pory rownież mialam takie skierowanie ale pierwszy raz lekarz wypisał mi reumatologie.
Yoko91 fajnie,że mamy podobne numery i super by było jechać razem.Trzymajmy kciuki.
Od weryfikacji do chwili obecnej nr zmniejszył się o 172 numery.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów.
-
anusiaa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2012 20:52
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 1 raz
- ewa11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2011 19:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
Po 18 miesiącach należy uaktualnić wniosek gdyż poprzedni stracił ważność. Według rozporządzenia Ministestwa Zdrowia z roku 2009 wniosek-skierowanie do sanatorium ważny jest jedynie przez 18 miesięcy. W moim NFZ poinformowali mnie, że nie muszę tego pilnować ponieważ gdy mija 18 miesięcy oni przesyłają mój wniosek do mojego ZOZu i lekarza, który go wystawił w celu uaktualnienia- przybicia pieczątki z nową datą. jeżeli jak piszesz u ciebie 18 miesięcy minęło w sierpniu to radzę udać się do swojego lekarza i dowiedzeć się czy była akualizacja wniosku. Jeżeli nie.... to obawiam się, że będziesz musiał zlożyć nowy wniosek i zaczynać kolejkę od p[oczątku. Znam takie przypadki.ewa11 pisze:witaj renialek, piszesz że 18 miesięcy minęło w sierpniu. Ja na Twoim miejscu zadzwoniła bym i dowiedziała się co jest grane.
-
emi13214
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2012 20:06
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Czy ktoś otrzymał w ostatnim czasie skierowanie i może tu napisać na jaki termin teraz przydzielają?
-
Krystyna60
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 sie 2012 16:10
- Staż sanatoryjny: 2
Witam renelekrenialek pisze:Witajcie .
Basia Olsztyn.Z moimi numerkami w dalszym ciągu "czeski film".Obecnie mam nr 5404.Niestety jestem ze śląskiego NFZ.Obiecali mi czekać ok 18 m-cy i jak już pisałam 18 m-cy mineło w sierpniu i cisza w "eterze".
Krystyna 60. Jesteś tak jak ja reumatologia fajnie,że masz już przydział i możesz sie powolutku zabierać za pakowanie.
Chyba wniosek składałaś podobnie jak ja.
Stokrotko mamy podobne numery ale ty jedziesz leczyć gardło.Do tej pory rownież mialam takie skierowanie ale pierwszy raz lekarz wypisał mi reumatologie.
Yoko91 fajnie,że mamy podobne numery i super by było jechać razem.Trzymajmy kciuki.
Od weryfikacji do chwili obecnej nr zmniejszył się o 172 numery.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów.
-
Krystyna60
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 sie 2012 16:10
- Staż sanatoryjny: 2