Górniczy protest

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Górniczy protest

Post autor: darek »

jurand40 pisze:Witam czy waszym zdaniem górniczy protest jest słuszny?
Szanuje górników i ich ciezką prace ,ale uwazam ze jesli cos jest nie rentowne lub nie opłacalne trzeba to zamknac dlaczego wszyscy mamy do tego dokładac z budzetu czyli naszych ciezko zarobionych pieniedzy, rozumiem tez prawo górników do strajku ale sposób w jaki to robią utrudniając nam zycie blokadą torów jest słuszny?
w obecnych czasach wszyscy musimy zaciskac pasa wiec moze górnicy zeszli by w koncu na ziemie i zapomnieli o Gierku i talonach na małego fiata ;)
Zgadzam się z opinia wyrażona przez Juranda.

Dziś są to Górnicy .

Do niedzieli byli Lekarze.

Za tydzień będą to....

Każdy zawód Każda profesja jest ciężka .
Każdy nie tylko osławiony Górnik jest w tym kraju troszkę lekceważony.

Każdemu wydaje się , że jest tym Najważniejszym.

Osobiście uważam ,że powinni troszkę po puścić .
Mogą iść na wcześniejszą emeryturę , mogą cieszyć się Życiem już w wieku 50 lat.
A przywileje i Prawa nabyte -FAKT wiele zawodów je miało i Zostały Zabrane .
Nie chcę się tutaj licytować CZYJA praca jest WAŻNIEJSZA .
ale pamiętam gdy Moja Mama opowiadała ,gdy w latach 70 tych pojawiał się Pewien Pan Dyrektor pewnej Firmy to Zawsze jako pierwszą witał Panią sprzątającą.
Słyszałem tą opowieść i Ja od Starszych Kolegów gdy już pracowałem i Pamiętam jak dziś gdy 15 listopada nie było pieniędzy na wypłaty dla ponad 25 000 ludzi .
Firma została zlikwidowana
Nikt za Nami się nie ujął a byliśmy Tylko Hutnikami przepraszam Przedsiębiorstwem wykonującym remonty dla Hutnictwa
Wiele zawodów Nie miało takiej szansy jak Górnicy a najbardziej irytuje mnie ilość Związków Zawodowych na każdej Kopalni ..mieszkam blisko i widzę ilość tych Szyldów a to chyba też troszkę kosztuje
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Oczywiście Darku wszyscy powinniśmy odpuścić ,siedzieć cicho i grzecznie ...nadstawiać drugi policzek ,albo mówić że deszcz pada jak będą nam pluli w twarz ....
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Na ulicę powinni wyjść nie tylko górnicy ,ale cały naród
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A tak w ogóle to zawsze najwięcej do gadania mają Ci co mają ciepłe emeryturki ,rentki ,a nie ludzie których o konkretnie dotyczy ...to tak jak z aborcją najwięcej to miały do gadania babki i mężczyźni :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Tak na marginesie głównego tematu...
Dużo grup zawodowych zaczyna dopominać się o swoje "zamrożone" podwyżki.
A z własnego podwórka wiem,że burmistrzowie,wójtowie otrzymali wysokie "pierwsze" wynagrodzenia.
Wyższe niż ich poprzednicy,o poprzednicy "otrzymali "niezłe odprawy.
Rząd obiecuje,rozkłada ręce,że nie ma pieniędzy...a ich wojaże i uposażenia...
Rząd swoje ,a lud swoje... też ma prawa,rodziny.
Nie dziwne,że ludzie "pchają się" na stanowiska w parlamencie?
Kto tam się znajduje?
Chyba nie wszyscy powinni się tam znaleźć. :idea: Czy działają dla dobra kraju,czy swoich interesów?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Z całym szacunkiem dla górników i ich pracy - nie popieram ich protestów. Do kopalń dokładamy się wszyscy, a czy jest jeszcze jakaś grupa zawodowa z takimi przywilejami? 13tki, 14tki, deputaty, , wcześniejsze emerytury, 24 miesięczne odprawy? . W sytuacji, gdy mnóstwo innych ludzi nieraz z trudem wiąże koniec z końcem jest top zwyczajnie niemoralne. I nie chodzi mi o to, żeby komukolwiek dokopać, pokazać gdzie jego miejsce w szeregu - bo to przecież dramat wielu rodzin, jeśli faktycznie dojdzie do masowych zwolnień. Ale jeżeli w tej sytuacji nikt nie zgodzi się na ustępstwa, to niestety nie wróży to niczego dobrego
forumowicz

Post autor: forumowicz »

medi pisze:.to tak jak z aborcją najwięcej to miały do gadania babki i mężczyźni :twisted: :twisted:
Wydaje mi się,że męzczyżni jako potencjalni ojcowie mają takie samo prawo do wypowiedzi w kwestii aborcji, jak kobiety.
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: MUCZEK62 »

Chciałbym aby ktoś mnie ''zlikwidował''(własna działalność,34lata płaconych składek)na zasadach jakie rząd proponuje górnikom-bajka.
Cztery lata urlopu75% a potem emeryturka100%lub 100000zł.i rób co chcesz.Już raz dostali odprawy,i pracowali na sąsiednich kopalniach zatrudnieni w firmach zewnętrznych werbujących pracowników na potrzeby danej kopalni.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

AgaC pisze:
medi pisze:.to tak jak z aborcją najwięcej to miały do gadania babki i mężczyźni :twisted: :twisted:
Wydaje mi się,że męzczyżni jako potencjalni ojcowie mają takie samo prawo do wypowiedzi w kwestii aborcji, jak kobiety.
Nie ma problemu , niech też noszą ciążę i rodzą dzieci :twisted:
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

Nie ma problemu , niech też noszą ciążę i rodzą dzieci :twisted:[/quote]