Zgadzam się z opinia wyrażona przez Juranda.jurand40 pisze:Witam czy waszym zdaniem górniczy protest jest słuszny?
Szanuje górników i ich ciezką prace ,ale uwazam ze jesli cos jest nie rentowne lub nie opłacalne trzeba to zamknac dlaczego wszyscy mamy do tego dokładac z budzetu czyli naszych ciezko zarobionych pieniedzy, rozumiem tez prawo górników do strajku ale sposób w jaki to robią utrudniając nam zycie blokadą torów jest słuszny?
w obecnych czasach wszyscy musimy zaciskac pasa wiec moze górnicy zeszli by w koncu na ziemie i zapomnieli o Gierku i talonach na małego fiata
Dziś są to Górnicy .
Do niedzieli byli Lekarze.
Za tydzień będą to....
Każdy zawód Każda profesja jest ciężka .
Każdy nie tylko osławiony Górnik jest w tym kraju troszkę lekceważony.
Każdemu wydaje się , że jest tym Najważniejszym.
Osobiście uważam ,że powinni troszkę po puścić .
Mogą iść na wcześniejszą emeryturę , mogą cieszyć się Życiem już w wieku 50 lat.
A przywileje i Prawa nabyte -FAKT wiele zawodów je miało i Zostały Zabrane .
Nie chcę się tutaj licytować CZYJA praca jest WAŻNIEJSZA .
ale pamiętam gdy Moja Mama opowiadała ,gdy w latach 70 tych pojawiał się Pewien Pan Dyrektor pewnej Firmy to Zawsze jako pierwszą witał Panią sprzątającą.
Słyszałem tą opowieść i Ja od Starszych Kolegów gdy już pracowałem i Pamiętam jak dziś gdy 15 listopada nie było pieniędzy na wypłaty dla ponad 25 000 ludzi .
Firma została zlikwidowana
Nikt za Nami się nie ujął a byliśmy Tylko Hutnikami przepraszam Przedsiębiorstwem wykonującym remonty dla Hutnictwa
Wiele zawodów Nie miało takiej szansy jak Górnicy a najbardziej irytuje mnie ilość Związków Zawodowych na każdej Kopalni ..mieszkam blisko i widzę ilość tych Szyldów a to chyba też troszkę kosztuje