Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Panter
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 21:05
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: Panter »

Słyszałem, ze jest możliwość zakwaterowania w pokoju 1 osobowym, czy orientujecie się KTO może liczyć na taki pokój? czy jest to na zasadzie kto pierwszy ten lepszy?
martucha180
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2015 21:45
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: martucha180 »

Byłam w Gołdapi 1,5 roku temu. I znów tam jadę, na własne życzenie. Zabiegi są ok, ludzie bardzo życzliwi i pomocni, pokoje w porównaniu do innych sanatoriów w dobrym standardzie (czajnik, łazienka z wanną lub prysznicem, TV płatne, ale w miarę tanio jak mi życie pokazało), do miasta wprawdzie jest kawałek, ale krąży busik. Trzeba uważać na komórki, bo ruskie się wcinają, w końcu budynek jest tylko 0,5 km od granicy. Net jest bezpłatny przy bibliotece. Dwóch animatorów organizuje karaoke, dyskoteki, dansingi, ognisko, wycieczki, nawet na Litwę. W porównaniu do innych sanatoriów, w których byłam, Gołdap jest naprawdę ok. Mogę trochę ponarzekać tylko na wyżywienie. A od niedawna działają tężnie i grota solna w bliskim sąsiedztwie sanatorium. Latem jezioro, jesienią wysyp grzybów, zimą narty - Piękna Góra w Gołdapi ma wyciągi narciarskie. W końcu to Mazury Garbate!
Nie wiem, jak to jest z jedynkami. Jak dzwoniłam, to pani na recepcji oznajmiła mi, ze nie ma. Ale doskonale wiem, że są, bo 1,5 roku temu mój znajomy był w jedynce.
Ja jadę 7 lutego (najbliższa sobota) z okolic Kętrzyna.
JOAN
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2015 20:36
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: JOAN »

:D Witam serdecznie. Jadę do sanatorium pierwszy raz z NFZ w kwietniu.
Dziękuję za wszystkie informacje.
Ciekawa jestem czy tężnie w parku zdrojowym w kwietniu są czynne.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Magi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2014 01:16
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Magi »

Jeśli chodzi o jedynki to oficjalnie nie ma. Rezerwacji pokoju też nie. Na miejscu okazuje się , że są.Wg uznania pań z..... Usłyszałam, że jak będę kuracjuszem już kolejny/ który??/ raz to może się znajdzie. Wiem, że niektórzy mieli lepszą siłę przebicia i jakoś załatwili .Ale jedynek i jeszcze na ZUZ jest niewiele. Za to nie wiem dlaczego narzekają niektórzy na wyżywienie. Ja nie mam zastrzeżeń.. Lepsza była dieta lekkostrawna bo więcej owoców i warzyw..
Zabiegi super i duża różnorodność , obsługa bardzo w porządku. :shock:
Może się zmieniło Byłam w czerwcu 2013.
Pozdrawiam M. :o
Panter
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 21:05

Post autor: Panter »

Ja juz za 3 tygodnie jade z ZUS-u. Nie moge sie dodzwonic do sanatorium,a na stronie jest informacja, że rozpoczęcie leczenia uzdrowiskowego następuje w wyznaczonym na skierowaniu dniu o godzinie 14.00 ( pobyt rozpoczyna się obiadem), ale mysle, ze jesli bede wczeniej to nie bedzie problemu z zakwaterowaniem .
Awatar użytkownika
Dario X
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 18:56
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Dario X »

Napisano tu już wszystko z detalami. Generalnie potwierdzam warto tam pojechać ale ciekawiej jest w okresie letnim.
Sanatorium usytuowane w lesie nad jeziorem leśne ptaki zaglądają na balkony.
Promenada zdrojowa z ławeczkami na ktorych można odpoczac, pijalnia wód, tężnie, grota solna wszystko zgrabnie usytuowane
wzdłuż brzegu jeziora. Niedaleko safari park z bajkowymi widokami /zwierzyna zwykle ukryta w cieniu lasów/.
Piękne miejsce na pobyt natura ruch spacery rowery w okresie zimowym bardziej dla wielbicieli telewizora.
W zimie jest wprawdzie Piękna Góra z wyciągiem ale niewiele poza tym. Do miasteczka 3 km gdzie specjalnie w zimie nie ma czego tam szukać.
Dla zwykłych kuracjuszy pozostaje wojenna kwatera dowództwa Luftwaffe z niekończącymi się korytarzami.
Mały minus za dancing w stylu późny Gierek bez klimy i muzyką groch z kapustą.
Jak admin pozwoli zamieszczę zgrabne fotki. ;)
motylekplamekkilek
Na forum od: 24 kwie 2015 09:55

Post autor: motylekplamekkilek »

Witam.
Ogromna prośba do kuracjuszy psychosomatycznych.
Wraz z grupą kilku osób (byliśmy na turnusie w zeszłym roku) poszukujemy muzyki relaksacyjnej, którą na zajęciach włączał psycholog, pan Piotr. Ta sama muzyka była również na muzykoterapii. Ponieważ nie udało nam się jej odnaleźć w internecie, ani kontakt z pracownikami sanatorium nie przyniósł rezultatu, proszę kuracjuszy tych wyposażonych w laptop o zgranie tej muzyki i podesłanie na maila. Pan Piotr na pewno nie będzie robił problemu z pożyczeniem płyty cd. Tak samo człowiek od muzykoterapii. Być może wystarczy aplikacja androidowa (trackid) do odczytania tytułów - to również byłoby pomocne.
Serdecznie proszę o pomoc w tej sprawie.
Gdyby ktoś był zainteresowany pomocą proszę o kontakt. [email]
Ostatnio zmieniony 09 maja 2018 21:57 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto email
alanos1971
Na forum od: 30 maja 2015 06:53

Post autor: alanos1971 »

A ja jadę jutro
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2015 15:26

Re: Wital Goldap

Post autor: jan2390 »

Witam wszystkich piszących na tym forum.
Pierwszy raz w żuciu jadę do sanatorium. Nie mam pojęcia jak tam jest. Dostałem skierowanie z ZUSu- mogłem wybierać termin i miejsce. Termin wybrałem najwcześniejszy z mozliwych 7 styczeń 2016 rok, a sanatorium WITAL w Gołdapi .Coś musiałem wybrać, padło na Gołdap-chyba dlatego że daleko od domu. Bardzo proszę o informacje od osób które już tam byli. Jak jest w tym sanatorium?. Czy są jedynki w tym obiekcie??. Mógłbym nawet dopłacić do jedynki - bo chrapie jak niedzwiedź i nie chce na tym tle konfliktu ze wspólmieszkańcami dzielącymi pokój. Czy ludzi w pokojach lokują jak popadnie, czy według jakiegoś kryterium, np. wiekowego.? Czy w sanatoriach jest przewaga kobiet czy meżczyzn? Jadę z okolic Warszawy. Może też ktoś jedzie do gołdapi 7 stycznia z okolic Wa-wy??????. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Jan
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Gołdap. Miejscowość ładnie położona. Wokół lasy, jeziora, w miarę czyste powietrze. Fajna sprawa :)
ODPOWIEDZ