Sanatorium Wital w Gołdapi
-
Panter
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 18 gru 2013 21:05
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Sanatorium Wital w Gołdapi
-
martucha180
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 01 lut 2015 21:45
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 2
Nie wiem, jak to jest z jedynkami. Jak dzwoniłam, to pani na recepcji oznajmiła mi, ze nie ma. Ale doskonale wiem, że są, bo 1,5 roku temu mój znajomy był w jedynce.
Ja jadę 7 lutego (najbliższa sobota) z okolic Kętrzyna.
Dziękuję za wszystkie informacje.
Ciekawa jestem czy tężnie w parku zdrojowym w kwietniu są czynne.
Pozdrawiam
- Magi
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lip 2014 01:16
- Staż sanatoryjny: 10
Zabiegi super i duża różnorodność , obsługa bardzo w porządku.
Może się zmieniło Byłam w czerwcu 2013.
Pozdrawiam M.
-
Panter
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 18 gru 2013 21:05
- Dario X
- Kuracjusz

- Na forum od: 16 mar 2015 18:56
- Staż sanatoryjny: 4
Sanatorium usytuowane w lesie nad jeziorem leśne ptaki zaglądają na balkony.
Promenada zdrojowa z ławeczkami na ktorych można odpoczac, pijalnia wód, tężnie, grota solna wszystko zgrabnie usytuowane
wzdłuż brzegu jeziora. Niedaleko safari park z bajkowymi widokami /zwierzyna zwykle ukryta w cieniu lasów/.
Piękne miejsce na pobyt natura ruch spacery rowery w okresie zimowym bardziej dla wielbicieli telewizora.
W zimie jest wprawdzie Piękna Góra z wyciągiem ale niewiele poza tym. Do miasteczka 3 km gdzie specjalnie w zimie nie ma czego tam szukać.
Dla zwykłych kuracjuszy pozostaje wojenna kwatera dowództwa Luftwaffe z niekończącymi się korytarzami.
Mały minus za dancing w stylu późny Gierek bez klimy i muzyką groch z kapustą.
Jak admin pozwoli zamieszczę zgrabne fotki.
-
motylekplamekkilek
- Na forum od: 24 kwie 2015 09:55
Ogromna prośba do kuracjuszy psychosomatycznych.
Wraz z grupą kilku osób (byliśmy na turnusie w zeszłym roku) poszukujemy muzyki relaksacyjnej, którą na zajęciach włączał psycholog, pan Piotr. Ta sama muzyka była również na muzykoterapii. Ponieważ nie udało nam się jej odnaleźć w internecie, ani kontakt z pracownikami sanatorium nie przyniósł rezultatu, proszę kuracjuszy tych wyposażonych w laptop o zgranie tej muzyki i podesłanie na maila. Pan Piotr na pewno nie będzie robił problemu z pożyczeniem płyty cd. Tak samo człowiek od muzykoterapii. Być może wystarczy aplikacja androidowa (trackid) do odczytania tytułów - to również byłoby pomocne.
Serdecznie proszę o pomoc w tej sprawie.
Gdyby ktoś był zainteresowany pomocą proszę o kontakt. [email]
Powód: usunięto email
-
alanos1971
- Na forum od: 30 maja 2015 06:53
Re: Wital Goldap
Pierwszy raz w żuciu jadę do sanatorium. Nie mam pojęcia jak tam jest. Dostałem skierowanie z ZUSu- mogłem wybierać termin i miejsce. Termin wybrałem najwcześniejszy z mozliwych 7 styczeń 2016 rok, a sanatorium WITAL w Gołdapi .Coś musiałem wybrać, padło na Gołdap-chyba dlatego że daleko od domu. Bardzo proszę o informacje od osób które już tam byli. Jak jest w tym sanatorium?. Czy są jedynki w tym obiekcie??. Mógłbym nawet dopłacić do jedynki - bo chrapie jak niedzwiedź i nie chce na tym tle konfliktu ze wspólmieszkańcami dzielącymi pokój. Czy ludzi w pokojach lokują jak popadnie, czy według jakiegoś kryterium, np. wiekowego.? Czy w sanatoriach jest przewaga kobiet czy meżczyzn? Jadę z okolic Warszawy. Może też ktoś jedzie do gołdapi 7 stycznia z okolic Wa-wy??????. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Jan
-
forumowicz