Dzwonkówka Szczawnica

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
szarosrebrzysta
Na forum od: 30 wrz 2014 20:19
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Dzwonkówka Szczawnica

Post autor: szarosrebrzysta »

Sinobrody, pięknie dziękuję za wyczerpujące informacje! Powoli się zbieram, tzn. przygotowuję rodzinę na moją dłuższą nieobecnośc. Jednym słowem -
ostatnie wyczyny w ogrodzie, zamrażanie obiadów, niekończące się " a gdyby..." i w ogóle :D. Pozdrawiam serdecznie!
Szpileczka50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2015 13:08
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Szpileczka50 »

Witam:) Mam skierowanie do tego sanatorium od 26 lutego b.r. Będę jechała ze Szczecina pociągiem do Krakowa i dalej autobusem. To mój pierwszy sanatoryjny wyjazd tak więc proszę o informacje jak wygląda dzień w takim sanatorium, jakie są tam zabiegi i czy można wybrać się na jakieś zwiedzanie okolic ? Pozdrawiam. Grażyna.
milo2
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2014 11:52
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: milo2 »

Szpileczka50 pisze:Witam:) Mam skierowanie do tego sanatorium od 26 lutego b.r. Będę jechała ze Szczecina pociągiem do Krakowa i dalej autobusem. To mój pierwszy sanatoryjny wyjazd tak więc proszę o informacje jak wygląda dzień w takim sanatorium, jakie są tam zabiegi i czy można wybrać się na jakieś zwiedzanie okolic ? Pozdrawiam. Grażyna.
Witaj dzień kuracjusza wygląda pewnie tak samo wszędzie czy to Lądek czy Szczawnica :-) rano śniadanko, zabiegi,obiad i później czas wolny do kolacji,prysznic kolacja i wyjscie na ostatni zabieg np do Budowlańca :-) na początku turnusu spacerek z przewodniczką po Szczawnicy ok 2h, są organizowane wycieczki przez biura podróży choć lepiej zorganizować sobie jakąś grupkę i zwiedzać samemu byle była jakaś osoba z samochodem,polecam Jaskinie Bielanską,ciepłe żródła na Słowacji ,można też pojeździć na nartach na Palenicy, i oczywiście zwiedzanie gór ,ogólnie Szczawnica jest ładną miejscowością ,wyżywienie w miarę dobre,warunki mieszkaniowe też nie najgorsze .
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: tygrys »

Szpileczka50 pisze:Witam:) Mam skierowanie do tego sanatorium od 26 lutego b.r. Będę jechała ze Szczecina pociągiem do Krakowa i dalej autobusem. To mój pierwszy sanatoryjny wyjazd tak więc proszę o informacje jak wygląda dzień w takim sanatorium, jakie są tam zabiegi i czy można wybrać się na jakieś zwiedzanie okolic ? Pozdrawiam. Grażyna.

Witaj! również mam skierowanie do Dzwonkówki w tym samym terminie.Jadę z B-100-ku pociągiem do Krakowa,a dalej autobusem do Nowego Targu i Szczawnicy,autobusem od Krk.,chociaż tym samym pociągiem mógłbym jechać aż do N.T.,ale(pociąg na odcinku Kraków-Nowy Targ strasznie zwalnia i jedzie prawie 4 godz.-120 km.)tak,że wolę wypić jakąś kawę w Krakowie niż telepać się tą drezyną.W Krakowie będę już około 3.30.-autobus 5.05 ,a i tak wcześniej dojadę do N.T. niż pociągiem z którego nie musiałbym wysiadać.Pozdrawiam
milo2
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2014 11:52
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: milo2 »

z Krakowa kursują autobusy bezpośrednio do Szczawnicy nie trzeba jechać do N.TARGU
Szpileczka50
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam:) Już nie mogę doczekać się wyjazdu do Dzwonkówki w Szczawnicy, a będzie to od 26.02.do 19.03.2015r. Uwielbiam góry ale dawno nie widziałam ich w realu :( Mam nadzieję, że mimo braku basenu, borowiny itp. widok gór oraz wesołe i pozytywnie nastawione do życia towarzystwo zastąpi mi brak nowoczesnego SPA :lol: :lol: :lol: Do zobaczenia :D Pozdrawiam.
Szpileczka50
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj! również mam skierowanie do Dzwonkówki w tym samym terminie.Jadę z B-100-ku pociągiem do Krakowa,a dalej autobusem do Nowego Targu i Szczawnicy,autobusem od Krk.,chociaż tym samym pociągiem mógłbym jechać aż do N.T.,ale(pociąg na odcinku Kraków-Nowy Targ strasznie zwalnia i jedzie prawie 4 godz.-120 km.)tak,że wolę wypić jakąś kawę w Krakowie niż telepać się tą drezyną.W Krakowie będę już około 3.30.-autobus 5.05 ,a i tak wcześniej dojadę do N.T. niż pociągiem z którego nie musiałbym wysiadać.Pozdrawiam[/quote]
Hej Tygrysie:) Nie widziałam Twej wiadomości :( W Krakowie będę po godz. 10- pociąg Szczecin-Kraków, potem autobusem 2 godziny do Szczawnicy, następnie Taxi i już będę na miejscu:) Do zobaczenia, będę szukała roześmianego Tygrysa :lol:
Pozdrawiam. G.
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: tygrys »

Do zobaczenia.Pozdrawiam :)
Szpileczka50
Kuracjusz
Kuracjusz

Do zobaczenia :)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Witam!
Byłam w Szczawnicy 4 lata temu.Mimo,że zabiegi okrojone,to urok okolic i opieka wszystko wynagrodziły.Zycie towarzyskie wspaniałe,ale to dzięki zgranej paczce.Na dniach mam dostać skierowanie do sanatorium i ucieszyłabym się bardzo jakby mnie wysłali tam jeszcze raz.Niezapomniane chwile.Wam też życzę udanego pobytu
ODPOWIEDZ