Polanica Zdrój - Wielka Pieniawa , inne

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Adam1
Na forum od: 05 wrz 2014 08:21
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Polanica Zdrój - Wielka Pieniawa , inne

Post autor: Adam1 »

Dzięki.Ci moi kardiolodzy całkiem mi zabronili wchodzić do wody tylko prysznic.taki to miałem ciężki, cholerny zawał.Ok, jak zajadę to zobaczymy co z ta woda może z sanatorium kardiolodzy coś innego wymyślą.
To ja
Na forum od: 05 lut 2015 12:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: To ja »

Jesteśmy w Polanicy Zdrój w sanatorium Korab, pokoje super jedzenie też , obsługa tez z wyjątkiem jednej pani na recepcji , która traktuje nas jak dzieci, czasami podnosząc głos.
Zabiegi na niskim poziomie , jest luty , kolejność zabiegów jest taka że większość osób chodzi przeziębiona . Z basenu biegiem na obiad do drugiego budynku , a po obiedzie na masaż . Wymasować to co się zjadło :P .
Zmiany planu zabiegów - sporadycznie , ale nikogo nie obchodzi to czy kolejność zabiegów ma sens np. gimnastyka 9 a nastepna ta sama gimnastyka 10-30. lub borowina i za 10 minut basen .
Będziemy laski
pa
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Po borowinie przynajmniej kilku godzinna przerwa ,chore to :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Jak widać nic się w Korabie nie zmieniło z sensownym planowaniem zabiegów :roll: Nie byli mowy posiedzieć po borowinowe,ponieważ zaraz był obiad... Ale pozytyw jest już po remoncie,ja byłam przed :lol: Polanica urocza.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kama »

Bywam w Wielkiej Piniawie i bardzo chętnie tam wracam. Moim zdaniem to sanatorium należy do jednych z najlepszych.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zaskoczona jestem bo po raz pierwszy słyszę,by były jakieś problemy ze zmianą godzin zabiegów,a o tym ,by basen był tuż po borowinie :shock: Byłam tam w październiku i bardzo pilnowali przestrzegania zasad zabiegowych.Nawet jak chciało się coś odrobić,zrobić wcześniej to nie było to możliwe,bo Panie z zabiegów nie zrobiłyby,gdyby kolidowało.
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: adamadi »

Alice pisze:Zaskoczona jestem bo po raz pierwszy słyszę,by były jakieś problemy ze zmianą godzin zabiegów,
Mogę potwierdzić że nie było żadnych problemów z prze planowaniem zabiegów,i jeżeli była tylko taka możliwość z wykonaniem zabiegu w innych godzinach,
chociaż nie wszystkich(podczas mojego pobytu nie dało się w innych godzinach wykonać zabiegu masażu)
Ale dla przykładu :
Ćwiczenia w basenie miałem na godzinę 9:30
Kąpiel perełkową w basenie obok na 12:30
Nie było problemu z połączeniem obu tych zabiegów :) łącznie na basenach mogłem przebywać 90minut
Nie wyobrażam sobie żebym musiał po ćwiczeniach suszyć się wracać do ośrodka i na 12:30 lecieć jeszcze raz :roll:
Dobrze że obsługa basenu uważała tak samo ;)
Panie w planowaniu naprawdę starają się pomagać i nie ma co się obawiać podejść do nich i poprosić o prze planowanie zabiegów :idea:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

I tu się zgadzam w 100 %,przez cały pobyt nawet jednego problemu nie miałam.
Oni muszą rozdzielać różne baseny,lub różne gimnastyki,bo inaczej fundusz nie zapłaci za dwa zabiegi tylko jeden.Po borowinie (9.00) miałam zabieg wodny o 12...nie było mowy bym zrobiła wcześniej.Jak mi bardzo zależało to przełożono na inny dzień,ale przestrzegano zasady.
Gosia1958
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2014 11:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Gosia1958 »

Witam serdecznie. Mam prośbę czy możesz mi napisać jakie warunki są w tym sanatorium i z jakim schorzeniem byłaś z ZUS-u
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: adamadi »

Gosia1958 pisze:Witam serdecznie. Mam prośbę czy możesz mi napisać jakie warunki są w tym sanatorium i z jakim schorzeniem byłaś z ZUS-u
Witaj
A przeczytałaś wszystkie wpisy w tym temacie :?: Wydaje mi się że już wszystko jest napisany :idea:
ODPOWIEDZ