Argentyt Interferie Dąbki
-
Kieszonkowy Dziadek
- Na forum od: 09 lut 2015 13:03
Argentyt Interferie Dąbki
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Re: Argentyt Interferie Dąbki
W jakim terminie wybierasz się do Dąbek
Pozdrawiam
-
Kieszonkowy Dziadek
-
irenae
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2012 22:01
- Podziękowano: 3 razy
Jeśli chodzi o rejestracje w tym ośrodku, wygląda niezbyt ciekawie, tzn. stoi się w dwóch kolejkach.
Jedna (w holu ośrodka) to przydział pokoju i sprawdzanie dokumentów a druga kolejka to kolejka w recepcji po klucz do pokoju. Klucz do pokoju otrzymuje się o godz. 14.00 nie prędzej bo w tym ośrodku pokój należy opuścić do godz. 12.oo, następnie panie pokojowe przez 2 godziny muszą sprzątnąć i dopiero otrzymuje się klucz.
Nadmieniam, iż byłam w ARGENTYT w Dąbkach w czerwcu/lipiec 2014r. Ja osobiście przyjechałam o godz. 11.2o i niestety musiałam czekać jak wszyscy, ale były osoby które przyjechały rano (jadąc z Śląska lub innej okolicy całą noc) z małymi dziećmi i one również musiały czekać ( mimo internowały u kierownictwa ośrodka). Ja osobiście byłam w podróży od 4.oo .
Jeszcze wspomnę, że był to moje 5 sanatorium i pierwszy raz spotkałam się z takim przyjęciem, zawsze po przyjeździe do ośrodka po załatwieniu niezbędnych formalności w recepcji otrzymywałam klucz do pokoju.
Jeśli będziesz miał pytania, pisz a ja w miarę możliwości odpowiem.
pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę udanego pobytu. IE.
-
Kieszonkowy Dziadek
-
irenae
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2012 22:01
- Podziękowano: 3 razy
Sanatorium Argentyt składa się z trzech budynków. Budynek główny w którym jest recepcja, administracja, kawiarnia i część gabinetów zabiegowych (zajmują parter budynku), pozostała część to pokoje w większości 2 z balkonami. W tym budynku jest winda i tam są też przydzielane pokoje osobą niepełnosprawnym. Drugi budynek połączony tunelem posiada część pokoi 2 z balkonami i 3 bez balkonu (w takim mieszkałam). Trzeci budynek na terenie ośrodka posadzony oddzielnie w którym są same 2 z balkonami (w tym budynku mieszkają małżeństwa i pary! ) ale słyszałam że on w czasie zimy jest nie czyny. Cały ośrodek po remoncie. Natomiast jeśli chodzi o dobór osoby do pokoju to nie stwarzają problemów, możesz poprosić że chcesz być z osoba w twoim wieku lub młodszą, kolegą itp (coś wymyśl).
ps. jeśli masz jakieś pytania pisz.
pozdrawiam IE
- Alicja Jed
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 30 mar 2016 21:48
- Staż sanatoryjny: 3
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
cała nadzieja że Kieszonkowy Dziadek po powrocie napisze najbardziej aktualne inf.
Ja byłam w Argentyt listopad/grudzień, przyjęcia naprawdę uciążliwe,ale miało się to zmienić od 5 stycznia.
Co zabrać do sanatorium-masz cały dział - poczytaj
Kawiarnie dwie jedna czynna do 16,druga od 16 - w niej wieczorki taneczne do 23 w Dąbkach w każdym sanatorium tańce do 23,jak się mieszka w budynku głównym nie mam problemu z powrotem do pokoju -po cichutku
Polecam wieczorki taneczne w Dukacie - pyszne domowe ciasto,pyszne soki z warzyw,tańce w Hutmenie
Dąbki maleńka miejscowość,cudne świeże powietrze,piękna plaża,-wspaniała miejscowość na wypoczynek.
Organizowane są wycieczki -na nudę nie ma czasu
Apteka,sklep -Polo-market,inne 2 sklepy spożywcze,
Ja mam do Dąbek 40 km. mieszkam nad morzem,kocham morze z pobytu w Dąbkach jestem bardzo zadowolona
Bardzo chętnie odpowiem na pytania.
Pozdrawiam Bunia
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Alicja Jed
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 30 mar 2016 21:48
- Staż sanatoryjny: 3
Dziękuję - Jesteś Kochana,że odpowiedziałaś na mój post.Jestem przerażona tym wyjazdem.Daleka droga do Dąbek z mojej miejscowości (wielkopolska) No i w ogóle ... Wszystko na komendę... Najgorsze będzie wstawanie rankiemserendipity pisze:Alicja Jed, dobrze trafiłaś, byłam tam kilka lat temu, zresztą w zbliżonym do Twojego super terminie. Mieszkałam w jedynce w tym trzecim budynku, o którym pisze Irenae, że są tam tylko dwójki. Wtedy były tam jedynki, dwójki, trójki i komercyjne studia, chyba nie zmienili układu pokoi, chociaż kto wie;) Gdybym miała jeszcze raz tam pojechać i miała możliwość wyboru pokoju, to wybrałabym właśnie budynek trzeci (nazywa się chyba Adrian), ponieważ był najbliżej bocznego wyjścia na plażę, mieszkały w nim tylko osoby dorosłe, jedynki były takie sobie (bez balkonu), dwójki trochę ciasne dla dwóch osób (z balkonem), natomiast trójki, to dwa pokoje, z pierwszego wejście do łazienki i do drugiego pokoju z balkonem. Udanego wypoczynku:)