Argentyt Interferie Dąbki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kieszonkowy Dziadek
Na forum od: 09 lut 2015 13:03

Argentyt Interferie Dąbki

Post autor: Kieszonkowy Dziadek »

Witam.Kto był tam niedawno?Czy nadal taki uciążkiwy system rejestracji w dniu przyjazdu,czy też może coś usprawniono/Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Argentyt Interferie Dąbki

Post autor: Selene »

Kieszonkowy Dziadku serdecznie witamy na forum :)

W jakim terminie wybierasz się do Dąbek :?:

Pozdrawiam :)
Kieszonkowy Dziadek

Witaj Selene :kwiat: Wybieram sie do Interferie/dawny Argentyt w Dąbkach, Wydmowa17 na turnus z NFZ w okresie 11.03/01.04.2015r.Pozdrawiam.
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Witam serdecznie Kieszonkowy Darek !!!

Jeśli chodzi o rejestracje w tym ośrodku, wygląda niezbyt ciekawie, tzn. stoi się w dwóch kolejkach.
Jedna (w holu ośrodka) to przydział pokoju i sprawdzanie dokumentów a druga kolejka to kolejka w recepcji po klucz do pokoju. Klucz do pokoju otrzymuje się o godz. 14.00 nie prędzej bo w tym ośrodku pokój należy opuścić do godz. 12.oo, następnie panie pokojowe przez 2 godziny muszą sprzątnąć i dopiero otrzymuje się klucz.
Nadmieniam, iż byłam w ARGENTYT w Dąbkach w czerwcu/lipiec 2014r. Ja osobiście przyjechałam o godz. 11.2o i niestety musiałam czekać jak wszyscy, ale były osoby które przyjechały rano (jadąc z Śląska lub innej okolicy całą noc) z małymi dziećmi i one również musiały czekać ( mimo internowały u kierownictwa ośrodka). Ja osobiście byłam w podróży od 4.oo .
Jeszcze wspomnę, że był to moje 5 sanatorium i pierwszy raz spotkałam się z takim przyjęciem, zawsze po przyjeździe do ośrodka po załatwieniu niezbędnych formalności w recepcji otrzymywałam klucz do pokoju.
Jeśli będziesz miał pytania, pisz a ja w miarę możliwości odpowiem.

pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę udanego pobytu. IE. :) ;) ;)
Kieszonkowy Dziadek

Dziękuję irenae za informację w temacie o który pytałem :kwiat: .Masz rację to dosyć uciążliwy system przyjeć ,zwłaszcza że dotyczy to też dzieci.Mam pytanie,jako kuracjusz miałaś jakis wpływ na wybór pokoju i współlokatora ,bo jak rozumiem jedynki niedostępne dla kuracjuszy z NFZ.W razie możliwosci wyboru o jaki pokój i w jakiej częsci sanatorium warto sie pytać?Pozdrawiam
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Witam

Sanatorium Argentyt składa się z trzech budynków. Budynek główny w którym jest recepcja, administracja, kawiarnia i część gabinetów zabiegowych (zajmują parter budynku), pozostała część to pokoje w większości 2 z balkonami. W tym budynku jest winda i tam są też przydzielane pokoje osobą niepełnosprawnym. Drugi budynek połączony tunelem posiada część pokoi 2 z balkonami i 3 bez balkonu (w takim mieszkałam). Trzeci budynek na terenie ośrodka posadzony oddzielnie w którym są same 2 z balkonami (w tym budynku mieszkają małżeństwa i pary! ) ale słyszałam że on w czasie zimy jest nie czyny. Cały ośrodek po remoncie. Natomiast jeśli chodzi o dobór osoby do pokoju to nie stwarzają problemów, możesz poprosić że chcesz być z osoba w twoim wieku lub młodszą, kolegą itp (coś wymyśl).
ps. jeśli masz jakieś pytania pisz.

pozdrawiam IE
Awatar użytkownika
Alicja Jed
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2016 21:48
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Alicja Jed »

Witajcie moi mili.Czytałam Was jako niezalogowana.Jest super,więc postanowiłam dołączyć do grona :P zwłaszcza,że już wkrótce bo na 25 maja 2016 dostałam przydział do Dąbki ul. Wydmowa 17.To zapewne jest Argentyt.Czytałam posty,ale chciałabym świeższe wiadomości.Może ktoś był lub jest obecnie i ma świeżutkie nowinki.Nie jestem starym bywalcem w uzdrowiskach i chętnie dowiem się co trzeba mieć ze sobą oprócz dokumentów.Wiadomo,że rzeczy osobiste itd.Czy np.wodę można zagotować na kawkę w pokoju,czy dalej ,jak tu pisano na korytarzu. W ogóle napiszcie do "nowej" dobre wieści. Pozdrawiam cieplutko :kwiat:
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witaj Alicja Jed :kwiat:
cała nadzieja że Kieszonkowy Dziadek po powrocie napisze najbardziej aktualne inf.
Ja byłam w Argentyt listopad/grudzień, przyjęcia naprawdę uciążliwe,ale miało się to zmienić od 5 stycznia.
Co zabrać do sanatorium-masz cały dział - poczytaj ;) Ja mieszkałam w pokoju 2 os z balkonem,z czajnikiem w pokoju,dzięki pani pokojowej ;) ,w budynku głównym,to najlepsze rozwiązanie-i o taki pokój proś. Jeżeli bardzo tobie zależy na pokoju 1 osobowym -są tylko musisz być bardzo stanowcza.Kierowniczka recepcji ,duża kobieta,ciemne włosy bardzo niesympatyczna-ale się nie poddawaj-grzecznie a,będzie tak jak chcesz.Przyjazd dzień wcześniej możliwy,jak mają pokoje wolne przyjmą - przez tel. informują że nie-tak było w moim przypadku.Jak nie ma pokoju w san.obok sanatorium prywatne kwatery -jest gdzie przenocować.
Kawiarnie dwie jedna czynna do 16,druga od 16 - w niej wieczorki taneczne do 23 w Dąbkach w każdym sanatorium tańce do 23,jak się mieszka w budynku głównym nie mam problemu z powrotem do pokoju -po cichutku 8-) .
Polecam wieczorki taneczne w Dukacie - pyszne domowe ciasto,pyszne soki z warzyw,tańce w Hutmenie :)
Dąbki maleńka miejscowość,cudne świeże powietrze,piękna plaża,-wspaniała miejscowość na wypoczynek.
Organizowane są wycieczki -na nudę nie ma czasu :!:
Apteka,sklep -Polo-market,inne 2 sklepy spożywcze,
Ja mam do Dąbek 40 km. mieszkam nad morzem,kocham morze z pobytu w Dąbkach jestem bardzo zadowolona :D 8-) -Tobie z :serce: wspaniałego wypoczynku :kwiat:

Bardzo chętnie odpowiem na pytania.
Pozdrawiam Bunia
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Alicja Jed, dobrze trafiłaś, byłam tam kilka lat temu, zresztą w zbliżonym do Twojego super terminie. Mieszkałam w jedynce w tym trzecim budynku, o którym pisze Irenae, że są tam tylko dwójki. Wtedy były tam jedynki, dwójki, trójki i komercyjne studia, chyba nie zmienili układu pokoi, chociaż kto wie;) Gdybym miała jeszcze raz tam pojechać i miała możliwość wyboru pokoju, to wybrałabym właśnie budynek trzeci (nazywa się chyba Adrian), ponieważ był najbliżej bocznego wyjścia na plażę, mieszkały w nim tylko osoby dorosłe, jedynki były takie sobie (bez balkonu), dwójki trochę ciasne dla dwóch osób (z balkonem), natomiast trójki, to dwa pokoje, z pierwszego wejście do łazienki i do drugiego pokoju z balkonem. Udanego wypoczynku:)
Awatar użytkownika
Alicja Jed
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2016 21:48
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Alicja Jed »

serendipity pisze:Alicja Jed, dobrze trafiłaś, byłam tam kilka lat temu, zresztą w zbliżonym do Twojego super terminie. Mieszkałam w jedynce w tym trzecim budynku, o którym pisze Irenae, że są tam tylko dwójki. Wtedy były tam jedynki, dwójki, trójki i komercyjne studia, chyba nie zmienili układu pokoi, chociaż kto wie;) Gdybym miała jeszcze raz tam pojechać i miała możliwość wyboru pokoju, to wybrałabym właśnie budynek trzeci (nazywa się chyba Adrian), ponieważ był najbliżej bocznego wyjścia na plażę, mieszkały w nim tylko osoby dorosłe, jedynki były takie sobie (bez balkonu), dwójki trochę ciasne dla dwóch osób (z balkonem), natomiast trójki, to dwa pokoje, z pierwszego wejście do łazienki i do drugiego pokoju z balkonem. Udanego wypoczynku:)
Dziękuję - Jesteś Kochana,że odpowiedziałaś na mój post.Jestem przerażona tym wyjazdem.Daleka droga do Dąbek z mojej miejscowości (wielkopolska) No i w ogóle ... Wszystko na komendę... Najgorsze będzie wstawanie rankiem ;) Kiedy wszyscy budzą się to ja mam wówczas dobry sen.Myślę,aby coś z tym zrobić.Muszę porozmawiać o tym z moim lekarzem.Pozdrawiam... :kwiat:
ODPOWIEDZ