Sanatorium Iwonicz Zdrój-Wisła

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
basik2535
Na forum od: 18 lut 2015 20:11
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Sanatorium Iwonicz Zdrój-Wisła

Post autor: basik2535 »

Jestem krótko po turnusie w wyżej wymienionym sanatorium. Obsługa jest super, panie i panowie rehabilitanci są w porządku. Mili i chętni do pomocy.Nie można natomiast powiedzieć tego warunkach bytowych i żywieniowych.
Jeśli ktoś tam jedzie radzę zabrać gotówke aby móc się dożywić, bo jedzenie to jakiś koszmar. Do dziś nie mogę wyjść z podziwu sałatki z jabłka z cebulą :roll: .
Pokoje, najlepsze pokoje są na 4 piętrze. Pozostałe to porażka.
Panie sprzątaczki chętnie zajmują się plotkami niżeli porządkami, po sprzątaniu w pokoju można pisać po tv tyle kurzu, brodziki są w ogóle nie myte.
Inna sprawa to zachowanie kuracjuszy, przygotujcie się na noce nie przespane, ludzie jadą tam się bawić.
Niestety inaczej widziałam sanatoria, że jadę się kurować a to jednak dla większości nie nie było tak jasne jak dla mnie.
jaroj92
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2014 11:03
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Sanatorium Iwonicz Zdrój-Wisła

Post autor: jaroj92 »

Witaj basik2535.Dzieki za opinie,Fakt faktem nigdy nie jadłem takiej surówki ale w dzisiejszych czasach wszystko możliwe.NIe wszędzie tak jest.POzdrawiam.
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sanatorium Iwonicz Zdrój-Wisła

Post autor: zuzazg »

Faktycznie nie było ciekawie w tym sanatorium. Nie ma co się załamywać, bo bywa różnie. Byłam w sanatoriach kilka razy z czego 1 pobyt wspaniały, dwa znośne ( jesień i konieczność dochodzenia na zabiegi kilka razy dziennie, zimno, dużo ludzi 75+, wcześnie ciemno), 1 raz fatalny. Szczerze mówiąc najlepiej wspominam pobyty pełnopłatne latem gdy dni są długie, słoneczko świeci a wszystkie zabiegi na miejscu i do tego wykonane do obiadu. Cały czas po południu i po kolacji wolny na spacery, wycieczki lub tańce( co kto lubi).
Pozdrawiam, życzę fajnych pobytów, i też czekam na swój następny wyjazd sanatoryjny.
Zuzazg
ODPOWIEDZ