Szczawno Zdrój sanatorium uzdrowiskowe nr. 1

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
fliska
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 gru 2012 17:42

Re: Szczawno Zdrój sanatorium uzdrowiskowe nr. 1

Post autor: fliska »

to spotkamy się
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Witaj Bodziek,jesli to ma dla Ciebie znaczenie,to jadę z NFZ.Pozdrawiam :D
bodziek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2012 19:07

Post autor: bodziek »

Witam, ja również z NFZ. A nie odpowiedziałaś skąd jedziesz. Ja z Żor k/Rybnika. Pozdawiam
bodziek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2012 19:07

Post autor: bodziek »

Witam! Napisz, w jaki sposób się dogadamy, żeby się spotkać na miejscu. Pozdrawiam :lol:
Violetta
Na forum od: 01 lis 2012 16:18

Post autor: Violetta »

Najgorsze sanatorium w którym byłam .Wróciłam 10-tego grudnia.Wszystko co inni wcześniej napisali o tym miejscu potwierdzam.Wieczny remont ,brud ,sprzątanie tragedia.
Jedzenie pod psem.Pani dietetyk nie ma pojęcia o tworzeniu diety.Recepcjonistki nie miłe.Sanatorium mieni się poszpitalnym obiektem a w ogóle nie dba o pacjentów z skierowaniem poszpitalnym.Pokoje przeładowane.Wieczne przeciągi .Nigdy więcej w to miejsce nie pojadę! 6 miesięcy wcześniej byłam w Cieplicach.TO Raj !Wszystko na wysokim poziomie .Tam mogę jechać choćby zaraz.
marta12
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 lis 2012 16:43

Post autor: marta12 »

Koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co tu się wyrabia to przechodzi ludzkie pojęcie.....jeżeli ktoś jest chętny to mam filmik który nagrałyśmy z koleżankami....wieczny burdel ,smród i śmieci walające się po korytarzu....nie wierzcie co jest napisane na stronie zdrojowego...pokoje w fatalnym stanie ....długo by pisać o tym ośrodku....
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Witam, ja byłem w pażdzierniku tego roku było super,proszę o filmik.Pozdrawiam wszystkich.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

Miłe Panie. Wydaje mi się, że macie zbyt wygórowane oczekiwania jadąc z NFZ. Oczywiście, że można trafić na całkiem przyzwoite warunki. Ja takie miałem w Szczawnicy w "Nauczycielu", w Polanicy w "Szarotce", w Ciechocinku we "Wrzosie", ale również można trafić niezbyt korzystnie, na jakieś remonty (kiedyś je trzeba robić), na niezbyt dobre jedzenie i w ogóle na niezbyt miłą atmosferę. Trfiłem na takie remontowe warunki dwa czy trzy lata temu w Dusznikach Zdroju sanatorium "Zimowit". Nieustający remont, sprzątaczki na okrągło sprzątały te korytarze, pokój tragedia, bez łazienki, trzy wyra, na podłodze zamiast wykładziny położone szare, wojskowe koce??? Fakt, że jedzenie było dobre, a o atmosferę to w dużej mierze należy zadbać samemu. No i było to latem to inaczej się wypoczywa niż w okresie jesienno- zimowym. Kończąc powiem tak: jeżeli człowiek jest nastawiony optymistycznie do ludzi, do życia, do tego co go spotyka to i niedogodności inaczej znosi, na wszystko można popatrzeć z humorem lub odbierać każdą niedogodność z poczuciem krzywdy i ze złością. Życzę więc więcej humoru, pogody ducha i dystansu do wszystkiego, lub jechać prywatnie i wówczas można sobie wybrać odpowiednie sanatorium, a nawet apartament. :D
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuzazg »

Niestety nie mogę się zgodzoć z przedmówcą. Ja również kilkakrotnie byłam w sanatoriach (o różnym standarcie), po raz pierwszy 20 lat temu. Nigdy nie spotkałam się z tak fatalnymi warunkami pobytu w SANATORIUM jak w DOMU ZDROJOWYM w Szczawnie. Np. pokój 4 osobowy, łazienka na korytarzu, jedzenie pod psem. Nawet w czasach kryzysu , kiedy były niewielkie porcje jednak przyzwoicie podane. Było dużo czyściej, łazienki i hole sprzątane (dla potrzeb remontu zamykano całe piętro). Na towarzystwo nigdy nie narzekałam; czy tylko dlatego że pobyt jest częściowo finansowany z NFZ lub ZUS
mamy sie godzić na złe traktowanie (np. przez panie z recepcji). W Szczawnie byłam w zeszłym roku, nie polecam ! :shock:
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

Moja droga zuzazg. Ależ ja ci nie każe na nic się zgadzać (to w kwestii traktowania) i również nie musisz się zgadzać z moim punktem widzenia. Jeżeli chodzi o staż sanatoryjny to mamy podobny i ja w tym czasie zaliczyłem 7 pobytów sanatoryjnych z NFZ. Prywatnych nie liczę bo to zupełnie inna bajka.
Uzupełnię swoją poprzednią wypowiedź odnośnie Dusznik Zdroju i „Zimowita”. Otóż tam również łazienki były na korytarzu, trzy kabiny dla mężczyzn i trzy dla pań na całe piętro, ale to nie takie kabiny o jakich się myśli, o nie, to były takie boksy przedzielone folią jak za Gierka. Oczywiście ścianką oddzielona część damska od męskiej, a ubikacje były dwie, jedna dla pań i jedna dla panów, ale na półpiętrze również na całe piętro. I co? I nic. Jadąc z NFZ nie nastawiam się na luksusy to i nie mam rozczarowań w myśl powiedzenia: jak się nie ma co się chce to się lubi co się ma. Powtórzę. Jeżeli chcę luksusów to jadę prywatnie. Chcesz jeździć z NFZ? To czy ci się to podoba czy nie przyjmujesz warunki jakie ci zaoferują. Koniec. Kropka. Dziwią mnie takie deklaracje w poprzednich postach: „więcej tam nie pojadę”, a jak otrzyma się znowu następne skierowanie z NFZ do Szczawna i co? Na dodatek „leszek 1958” pisze, że był w październiku i było super. Więc?
ODPOWIEDZ