Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: Alek »

Mnie zabierzcie w tym roku nigdzie nie jade :)
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Dziewczyny jeśli musicie tyle ze sobą zabrać :lol: proponuje zapakować w karton i na dany uzdrowisko wysłać pocztą :lol: nie będziecie musiały dzwigać :lol: :lol: :lol: A znając życie i tak połowa z tego będzie leżała w szafie :lol: :lol: :lol: Ja tam pakuje to co praktyczne :lol: i jadę z jedną torbą ;) nie mam zdrowia by tachać ;) jadę się leczyć a nie na pokaz mody :lol: a ręczniki są w pokojach zawsze jak się chce wymienią na świeży ;) artykuły spożywcze jak i higieniczne kupie na miejscu :) szklankę, talerzyk wypożyczę z jadalni :lol: :lol: miłego pakowania
walizka.jpg
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Gosia niby każdy bierze co niezbędne a i tak walizka się robi. Teraz walizki są na kółkach wiec jest znacznie łatwiej :) jednak trochę mało osób proponuje wspólny przejazd. Potem na miejscu okazuje się ze połowa kuracjuszy przyjechała autem i mają wolne miejsca ;)
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

[quote="Leon43"]Gosia niby każdy bierze co niezbędne a i tak walizka się robi. Teraz walizki są na kółkach wiec jest znacznie łatwiej :)

Trafiłeś w sedno analizujemy 10 razy co zabrać, wyrzucamy, podmieniamy a potem dokładając "tylko" buty, parasol, suszarkę itd okazuje się, że walizka nijak domknąć się nie chce :oops: :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2015 09:41 przez Maja1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

[quote="darek"]Drogie Panie

Widzę ,że niejednokrotnie każdy wyjazd dla was to niezłe przeżycie..logistyczne
ok

Czytając zastanawiam się po co Wy to dźwigacie
Czy wy jesteście Członkiniami Urwanej karawany ??

Darku, nie mam doświadczenia sanatoryjnego, ale urlopowe i owszem. Mężczyźni często mają to do siebie, że posiadają jedną mała walizkę ale w bagażniku luzem :shock: niejedną reklamówkę czy siatkę z drobiazgami, które sukcesywnie donoszą do pokoi ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

..Maju

Nie będę się rozpisywał ile razy byłem w sanatorium bo wielu osób i tak nie dowierza.

Wiele osób to podkreśla ,że i tak duża część garderoby wisi w Szafie czy na półce .

Ja osobiście Zawsze mam te 3-4 pary spodni a i tak chodzę w Jednych ok rano na zabiegi dodatkowe sportowe plus ew latem kilka krótkich
Fakt mam problem z koszulkami czy koszulami fakt w ciągu dnia zmieniam nawet 3 -Tak mam Problem strasznie się pocę -ale jest i wszędzie sklep z płynem a wiele Pań niejednokrotnie było ..nagabywanych z ,moją Prośba o Prasowanie ,które Sam wykonywałem.
Buty ok ale po co wozić tzw lacie i klapki basenowo-zabiegowe ?
po co suszarki -Wszak wszystkie Panie wokół je maja , po co żelazko -jest na każdym piętrze chyba ,że mamy fobię i..musimy swoim
Jest wiele rzeczy które do niczego nam podczas pobytu są nie potrzebe

A co do transportu.. podziwiam ludzi którzy do Kołobrzegu z Katowic czy z Krakowa jadą solo samochodem bo nie będa się męczyć 12 godz pociągiem jadą autkiem i po ..14 bo lubią luksus a później jeszcze narzekaja na kołobrzeskie parkingi za 150 za turnus
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darku
Masz całkowitą rację, zawsze pakujemy za dużo rzeczy, o czym przekonujemy się na koniec turnusu. Ja na trzytygodniowy urlop (mam to szczęście) pakuję się spokojnie do jednej walizki i poruszam transportem publicznym. Tylko, że to lato i jest prościej; sweter, polar jakaś kurtka reszta to letnie cienkie rzeczy. Teraz jest gorzej, pora jeszcze trochę zimna i przejściowa - zima/wiosna. Można prać tylko z wyschnięciem gorzej, no i latanie w mokrych klapkach basenowych po pokoju ;) Suszarkę można pożyczyć oczywiście tylko trzeba odwiedzać pokoje w poszukiwaniu wolnej, od osób nie przebywających aktualnie na spacerze a wiesz jak to z kobietami ;) Mężczyźni tu mają prościej :) Żelazko w każdym ośrodku jest więc szkoda miejsca, ale mi doradzono zabrać grzejnik, bo w moim ośrodku aktualnie nie jest ogrzewane jedno skrzydło i kuracjusze marzną w pokojach i na zajęciach rehabilitacyjnych - choć na nich go pewnie użyję :lol: Ja mam samochodem godzinę jazdy dlatego mogę sobie pozwolić na ten luksus, a co do dalszych tras na pewno taniej i bezpieczniej pociągiem czy autobusem, no chyba że jedzie się w parę osób. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Witam serdecznie jade poraz pierwszy do sanatorium i mam naprawde dylemat jak wiekszosc z wyjezdzajacych poraz pierwszy co zabrac co spakowac.Czy rzeczywiscie te kreacje wieczorowe są konieczne czy moze wystarczy to co zabiore do chodzenia na codzien>? niechcialabym pozniej czuc sie jak kopciuszek wsrod pieknie ubranych Pan :D zazdroszcze tym osobom co juz byly one wiedza najlepiej co pakowac i bede wdzieczna piszcie piszcie ,ja bede uwaznie czytala :lol: :lol: chcialam dodac ze humoru nie musze pakowac ,mam go caly czas przy sobie :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Aniag,jeszcze nie widziałam,żeby wszystkie panie były w tym samym stylu ubrane.
:? Bywało,że obok pląsały pani w lureksie i pani w jeansach i obie zadowolone :lol: weź cos co lubisz i dobrze się w tym czujesz i będzie ok.no może jeden ciuszek bardziej wystrzałowy :lol: pamiętaj o butkach do tańczena :!:
buty,przynajmniej mnie zawsze zajmują strasznie dużo miejsca w walizce,ale co na to poradzić?nie potrafię chodzić w jednych przez 3 tyg.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

aniag ! Za wiele razy nie byłam w sanatoriach.Ale jedno co Ci napisze to..... w każdym stroju na tańcach bedziesz się dobrze czuła.Widziałam już różne "cudaki" czytaj. kuracjuszki.Były takie które w "złoto-srebrnych" żakietach przychodziły ,obwieszone świecidełkami ze wszystich stron ,a do tego tak "śmiedziały" czytaj .pachniały perfumerią,że szok :o Były takie które zaopatrzywały się w nowe stroje już na miejscu typu :spódniczka mini --przed kolanko -a kolanko grubaśne że :lol: :lol: :lol: bo w domu w takich kreacjach nie chodziły-nie skomentuję jak wyglądały .Tylko dlatego bo ..... tam ich nikt nie znał a one przyjechały by się "odstresować" Ludzie ! w każdym pokoju jest lustro :o można sprawdzić swój wygląd zanim się wyjdzie :lol: :lol:
Nie wiem tylko po co się tak "starały" wyglądały wręcz komicznie, przy pozostałych osobach.Ubranych normalnie.Ja tam uważam że najnormalniejsze ubranie -takie w którym czujesz się swobodnie jest normalnym strojem na tańce.To nie Sylwester tylko chwile relaksu.Butki na obcasiku plus reszta i jest ok.Wystarczy Ci jedna spódniczka i kilka bluzek na zmianę.Takie które ubierasz na co dzień.
Albo spodnie (jeśli nie lubisz spódniczek) .Nietaktem są klapki basenowe ( widziałam ,,byli i tacy :o i to pani na tzw. wysokim stanowisku :lol: :lol: :lol: )Nie do uwiewrzenia ,ale prawdziwe.
Tak więc na tańce możesz ubrać to....w czym Ci pasuje i w czym Ci wygodnie.Życzę udanego pobytu :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ